reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

no no troszke sie tu dzialo, jeszcze tylko 20 str.

agss mi brzuchol wywalilo w 10 tyg, wiec nie ma sie co martwic, kazda ciaza jest inna, pamietaj:-)
ayni urodzilas, gratulacje:-), jeszcze nie doczytalam kiedy, co jak i gdzie ,al widze po suwaczku. GRATULACJEEEEEEEE

reklama
Czesc dziewczyny !

Dobrze, ze mi przypomnialyscie o tym wietrzeniu bo wiecie zawsze cos jest, ze zapomne sie rozkraczyc bez tych mega podpasek. Wlasnie sie wywalilam w rozkroku i sie wietrze :D Maly z tatusiem, tatko go przyniosl na cycka i zabral spowrotem wiec mam juz wolne rece.

Agss mysle, ze to normalne ze sie juz powoli zaokraglasz, zobaczysz za 2 tygodnie bedzie jeszcze kraglejszy a potem juz niebawem bedzie 20 tydz a wtedy brzuszki sa najslodsze. Taki przedporodowy to juz taki troche ciezki i obolaly, ale takie srodkowo-ciazowe sa super sexi.

Nas niebawem tez czeka wyprawa do Hagi , ale trzeba to jakos zorganizowac i ogarnac bo 2 ambasady sa do obskoczenia i jakby nie patrzec to chyba z 300 eur do wydania :wściekła/y: bo jeszcze moj paszport z nowym nazwiskiem. Z tego co pytalam roznych znajomych to wychodzi ze nasze polskie paszporty najdrozsze, bo wegierskie czy innych narodowosci w ambasadach w NL sa nawet 30-50 eur tansze niz nasz orzelek.

Moj m dzis zarejestrowal dzieciaczka i baba jakas normalnie nie teges, 3 razy pod rzad zrobila blad zamiast wpisac nazwisko ojca to wpisala jego imie w miejscu nazwiska ! Ja rozumiem, mozna sie raz pomylic , ale ma papiery ze szpitala gdzie jest jak byk napisane nazwisko a ona z uporem maniaka imie ojca wpisuje. Nie wiem kogo oni tam zatrudniaja :confused: trzeba ludziom naprawde patrzec na rece.

A ja dziewczynki powiem wam, ze wczoraj pomimo ze dosc dlugo spalam i 2 razy wstawalam do malego to nadal czuje jakies niedospanie po porodzie. Jakby mi ciagle tego snu brakowalo. Dzis przespalam sie tez godzinke po poludniu, ciekawe jaka nocke dzis maly urzadzi, mam nadzieje, ze nadal bedzie spokojnie.

wszystkim ciezarowkom i mamusiom zycze przespanej nocy :-)

a mnie tam brzusio zaczał w piatym mc rosnąć :)

Ayni ja tez zawsze miala coś do roboty a nie lezenie z gołą pisią heheh no ale jak juz sie połozyła to taka ulga ahah

ja juz nareszcie pozbyłam sie wszystkich szwów i moge rozpoczac fiki miki ale kurde mam jakos stresa przed tym i sie blokuje :(

Madziula zazdroszcze , ja sobie nie wyobrazam ze jeszcze kiedys bede wstanie wsiasc na rower haha a gdzie tam fiki miki. :szok: Zrobcie sobie jakas fajna atmosfere i skonsumujcie dlugo wyczekiwany deser :D

A gdyby nie moja kondycja poporodowa to chcialabym juz :-D jeju no, nie wiem jak wytrzymam jeszcze tyle czasu.

dzis mialam pierwszy schizowy matczyny koszmar nocny. Snilo mi sie, ze sie przeprowadzilismy do PL (niedoczekanie ;D) i m cos robil z drewna jakis remont i postawil wiadro z woda na podlodze a maly Adas juz troche chodzil i wlazl w to wiadro i sie wywrocil i plakal. Potem sie obudzilam ale tak to przezywalam jakby cos sie naprawde stalo. To chyba hormony zaczynaja dzialac. Co ciekawsze dzis powiedzialam m o tym snie i jemu tez sie snilo ze sie przeprowadzilismy tyle ze do Tunezji i ze zakladal satelite w nowym domu. Hmmmmm.... Ciekawe.. :confused:

U nas bylo na odwrot to ja chcialm a mezulek sie bala po tym na co sie napatrzyl przy porodzie no i tak czekalismy 3 m.Ayni ja na rower wsiadlam dopiero niedawno jakas blokade mialam:-D

Dobry wieczór. Głowa mi pęka... Paracetamol nie pomaga:no:
Mamo Zuzi i Marty hehe ja tez byłam 4 tyg bez waznego dokumentu bo dowod czeka w urzedzie a paszportu w ogole nie miałam, tzn 2 lata po terminie..... do 4 tyg czeka sie na nowy :) póki co musze jeszcze prawko wymienić bo mam na stare nazwisko i w ogole wg zasad powinnam juz wymienic na NL ale zbieram sie jak sójka :)
To jeszcze nic, ja wczoraj rano wysyłałam córkę na kilkudniowy camp ze szkoły do Den Oss i pól godziny przed wyjściem z domu odkryłam że jej paszport stracil ważność 12 września. Po powrocie do domu zerknęłam do paszportu syna, a tam data ważności... 09 czerwca 2012:szok::szok::szok:
Gdyby córka nie potrzebowala jakiegoś ID na ten camp to nadal żyłabym w nieświadomości a teraz muszę wyrobić aż 3 paszporty, każdy w cenie 53€...
na dodatek na stronie ambasady pisze, że jeśli będę wyrabiała paszporet Olivii to musze mieć dla niej PESEL. No i co teraz???
O swoich dokumentach nie wspomnę, bo my z mężem mamy tylko dowody osobiste i w przyszlym roku tracą one ważność i trzeba będzie wyrobić nowe. A prawko to też juz z rok wymieniam na holenderskie i tez jakoś mi nie po drodze...
Moj m dzis zarejestrowal dzieciaczka i baba jakas normalnie nie teges, 3 razy pod rzad zrobila blad zamiast wpisac nazwisko ojca to wpisala jego imie w miejscu nazwiska ! Ja rozumiem, mozna sie raz pomylic , ale ma papiery ze szpitala gdzie jest jak byk napisane nazwisko a ona z uporem maniaka imie ojca wpisuje. Nie wiem kogo oni tam zatrudniaja :confused: trzeba ludziom naprawde patrzec na rece
Ayni, jak mój mąż rejestrował Olivię to pani urzedniczka nie miała pojęcia jakie obywatelstwo ma małej wpisać i mało brakowało, a wpisałaby jej obywatelstwo holenderskie:rofl2::rofl2:
ja juz nareszcie pozbyłam sie wszystkich szwów i moge rozpoczac fiki miki ale kurde mam jakos stresa przed tym i sie blokuje :(
Madziula, nie stresuj się, po takiej przerwie to sam miód:-D:-D:-D:-D

Iskierka napisz maila do ambasady i zeskanuj jej akt urodzenia to jej nadają pesel....
Ayni.... no w sumie za 6 tyg połowa o_O no a ją się nie dziwię że masz niedospanie .... odpoczywaj:) a co do urzędników z mojej mamy zrobili mężatką i ni w chorobę jej aktu rozwodu nie chcieli zaakceptować.... pani rządzą jakichś fikcyjnych papierów z ambasady, w ambasadzie mówili że już tego od lat się nie używa i tak w kółko.... masakra...
no nic uciekam do pracy. Dzisiaj ostatni dzień i weekend:)

Iskierka napisz maila do ambasady i zeskanuj jej akt urodzenia to jej nadają pesel....
A to można tak? I tak za free nadadzą małej pesel?

Witam się z wami. Mialam dziś nieprzespaną noc, ale bynajmniej nie z powodu Olivii, a z powodu bólu głowy i burzy... Mój starszy pies strasznie boi się burzy i całą noc piszczał, skamlał, skakał nam po łożku, a jak go wyrzuciliśmy za drzwi sypialni to wył.... Masakra po prostu....

reklama
Do góry