reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ayni ja znam jedna kraamzorg, Polke, ona u mnie byla jak urodzilam i do dzis utrzymuje z nia kontakty, no i tak malo nie zarabia:tak:

ps. ja wiem jak sie ten kocyk nazywa, ale za cholere sobie teraz tego nie przypomne ;/ ogladalam na maarktplaats wczoraj.. jak rozepniesz to normalny kocyk, a z tylu dziury na pasy. jak przypomne sobie to napisze

Ostatnia edycja:
reklama
znalazlam w HEMIE ten spiworek do fotelika i nazywa sie to wikkeldeken 13€ :-)
Uciekam spac bo jestem padnieta, milej nocki pa

ewwelinna wlasnie o ten mi chodzilo :-) ja go na maarktplaatsu znalazlam wczoraj, ale szlam spac i wylaczylam kompa i dzisiaj rano mi sie przypomnialo a nie zapisalam sobie :dry:

bernadetkka ja nie mam gruszki, kupiłam w pl aspirator :) jest ponoc wiele lepszy od gruszki ;)
Ja mam tradycyjną gruszkę....
Mam do Was pytanie. W zwiazku z zamiarem zrobienia kilku watkow tematycznych na forum i faktem istnienia dwoch "pogaduszkowych" zwracam sie do Was z prosba o wyrazenie zgody na skasowanie postow gadu-pogadu na watek POrod w Holandii i zostawienie jedynie postow o charakterze informacyjnym. Czekam na reakcje :)
Ja sie zgadzam - pisalam już na Holandii:-)
Moja kobitka z krammzorg powiedziala mi ze oni wycieraja dzidzie tetrowymi pieluszkami, ale w kazdym krammzorg jest inaczej.

Powiedzcie mi, gdzie mozna kupic flanelowe pieluszki i jak one nazywaja sie po hol.
Ayni mnie ubiegła z tymi pieluchami;-)
Ja mam kilka tetrowych od kuzynki z PL i dokupiłam sobie tutaj dosłownie 3 szt. Flanelowe właśnie zamówiłam w Hemie - też 3 szt. Wystarczy.
Co do prześcieradeł to mam aż 3, ale chyba jak gdzie znajde jeszcze takie tanie jak ostatnio (3,99) to jeszcze ze 2 dokupię, bo zamierzam mieć dwa łożeczka.

Ewelinkaa tak to jest wlasnie wikkeldekken :) ja jak ze 4 razy nie powtorze to nie zapamietam.

The Hague, wiesz dla jednych moze 1000 EUR za 24 godziny to ok, jesli chodzi o mloda kraamzorg ale myslalam, ze maja jakies inne CAO jak pielegniarki czy cos i zarabiaja wiecej. Niestety wiekszosc mlodych dziewczyn takie kraamzorgowanie nie urzadza, dlatego latwiej znalezc tam starsze panie. Raczej nie ma mozliwosci wiekszych zarobkow czy awansu, bo wiekszosc kraamzorgow pracuje za ta sama stawke i tyle samo maja zwracane od ubezpieczyciela, a zarobki reguluje salaris schaal wg CAO. Generalnie spodziewalam sie, ze maja wiecej.

Dobranoc ewelinka & reszta skrzatow i moze tu jeszcze pozniej wpadne :) :)

Ayni ja na poczatku bylam zielona co do kraamzorg i myslalam ze trzeba je zamowic tak jak mi polozna mowila:)
Teraz dzieki Wam wiem o wiele wiecej:)

Mam nadzieje ze przyjdzie mi tu jakas normalna babka bo inaczej to bedzie won za drzwi:)

Iskierka mi tak bardzo sie podobaly te rozowe no ale niestety takiego nie moge kupic, szkoda ze nie ma wiekszego wyboru kolorów:)

witam,
ja mam taki wikkeldeken, ale nie uzywam go w ogole... jak klade mala w foteliku, to przykrywam normalnym kocykiem, bo przeciez, jak ja wyjmuje z fotelika, to i tak musze ten kocyk wytarabaniac z pasow, prawda? zupelnie niefunkcjonalny.

reklama
Do góry