reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Ja mam 2 przescieradelka i kocyk ,ktory ubiore w poszewke :tak:
Flanelowe pieluszki dawalam do lózeczka ,jakby sie ulalo to tylko pieluszke zmienialam :tak: tetrowych mam6

Prasuje wlasnie recznik do kapieli maluszka i mi sie przypomnialo ,ze na poczatku dawalam na niego pieluszke tetrowa zeby dzidzi bylo milej:tak:

Ostatnia edycja:
co do flaneli to w niderlandzkich magazynach dla ciężarnych polecają w pierwsze kąpiele małżeństwa wywierać/szuszyc właśnie flanela bo podobno delikatniejsza dla skóry malucha niż okrycie kapielowe . ja oczywiście zapomniałam zamówić w paczce zbiorowej ale myślę że jakoś luzem jeszcze dokupie :p

Ayni a ty nie mialas ustalone do kiedy masz sie zglosic do kraamzorg?:)
bo mi polozna powiedziala ze do 16 tyg. ciazy mam sie tam zarejestrowac a potem one juz same wysla list kiedy na spotkanie sie umowic...
a ty piszesz ze jeszcze sie nie zglosilas:)
tak pytam z ciekawosci:)

Ja za to mam dwa kocyki do maxi-cosi niebieskie bo kupilam jeden a moj B polecial i kupil drugi myslac ze to jest reczniczek:) taka chcial mi niespodzianke zrobic:)

co do flaneli to w niderlandzkich magazynach dla ciężarnych polecają w pierwsze kąpiele małżeństwa wywierać/szuszyc właśnie flanela bo podobno delikatniejsza dla skóry malucha niż okrycie kapielowe . ja oczywiście zapomniałam zamówić w paczce zbiorowej ale myślę że jakoś luzem jeszcze dokupie :p

He he Ayni małżeństwa???Rozumiem że maleństwa;)))
Ja osuszam pieluszką bawełnianą cieniutką(nie tetrową ale podobnej grubości)...dobrze wyciera się uszy i fałdki u grubasków;)))

Haha no no, malzenstwa przeciez tez musza sie kapac :-D
Ja do kraamzorg mialam zglosic sie do 20 tygodnia, inaczej moglyby mnie nie przyjac:confused2:

Po kapieli na reczniczek kladlam pieluszke tetrowa, a teraz juz samym reczniczkiem wycieram, bo mam taki mieciutki i delikatniutki, moj dostal z pracy w prezencie :tak: i akurat trafili, bo normalnie jak puszek jest:-D bo ten co kupilam to tez miekki, ale nie az tak:confused:

Ayni.Ja do krammzorg zglosilam sie tydzien temu, a wczoraj mialam juz spotkanie. Wydaje mi sie ze to nie ma roznicy, dla nich to kasa, wiec cie zapisza i bedzie git:tak:

Moja kobitka z krammzorg powiedziala mi ze oni wycieraja dzidzie tetrowymi pieluszkami, ale w kazdym krammzorg jest inaczej.

Powiedzcie mi, gdzie mozna kupic flanelowe pieluszki i jak one nazywaja sie po hol.

Ayni a ty nie mialas ustalone do kiedy masz sie zglosic do kraamzorg?:)
bo mi polozna powiedziala ze do 16 tyg. ciazy mam sie tam zarejestrowac a potem one juz same wysla list kiedy na spotkanie sie umowic...
a ty piszesz ze jeszcze sie nie zglosilas:)
tak pytam z ciekawosci:)

Ja za to mam dwa kocyki do maxi-cosi niebieskie bo kupilam jeden a moj B polecial i kupil drugi myslac ze to jest reczniczek:) taka chcial mi niespodzianke zrobic:)

Taaaaaa :dry: jakos niespecjalnie sie tym stresuje, wiesz, tu gdzie mieszkam zbyt wiele dzieci sie nie rodzi, to nie aglomeracja zadna, wiec czy sie wczesniej zglosze czy pozniej i tak sie firmy kraamzorgowe tutaj bija o klienta. Przeciez jak dostana zgloszenie teraz to chyba mi nie odmowia :sorry2: ? wiesz to wczesniejsze rejestrowanie, to nie jest zaden przymus , to jest tylko jedynie dla ich "holenderskiej" wygody aby sobie grafik ulozyc, na upartego moge sobie zamowic nawet w 30-tym tygodniu i nie beda wybrzydzac, bo to dla nich kasa! Ja sie chcialam zorientowac, bo polozna mi polecala jedna firme kraamzorgowa, ale nie znalazlam o niej zadnych informacji w internecie, wiec wzielam inna, ktora jeszcze rozdaje gratisy do wyboru przy zapisaniu sie ;p jakos w ogole nie tym nie stresuje , a zgloszenie dalej lezy na stole, nie wyslalam dzis :D
mam do tego calkiem luzne podejscie. Kraamzorg nie polozna, nie jest priorytetem w moim zyciu, to ja tu dyktuje warunki ;p ;p ;p i ja im place, nie beda mnie chcieli? Jest w okolicy mnostwo innych firm :-p
He he Ayni małżeństwa???Rozumiem że maleństwa;)))
Ja osuszam pieluszką bawełnianą cieniutką(nie tetrową ale podobnej grubości)...dobrze wyciera się uszy i fałdki u grubasków;)))

Tak jest domyslilas sie o co mi chodzi, jak pisze z telefonu to czasem rozne smieszne rzeczy wychodza , telefon mysli, ze jest smart, a jest stupid
:-Dmalzenstwo sie sukcesywnie wyciera frottowym recznikiem :-D

To maxi cosi tez chce kupic specjalny kocyk-spiworek, z dziurami na pasy oraz zatrzaskami, nie wiem jak to sie nazywa profesjonalnie ;p okrycie do maxi cosi ? :D chociaz zwykly kocyk mysle, ze tez sie sprawdzi.

Ewelinaaa ja jestem tego samego zdania, jakos nie widze, zeby przepuscili okazje na pieniazki :D
ostatnio tak sie interesowalam ile zarabia kraamzorg i jak wyglada caly ten interes i wiekszosc z nich pracuje okolo 24 godzin w tyg , rzadko kiedy kraamzorg ma full time, bo po prostu nie ma takiego zapotrzebowania. P.S. Zarabiaja kiepsko :p
Pieluszki flanelowe to flanellen luiers i mozna znalezc w Hemie

http://www.hema.nl/winkel/babyspull...=productfeed&utm_campaign=beslist-productfeed

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry