reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Alexja a ja widzialam cos takiego jak pedagogisch medewerker 1 jaar, ale nie wiem czy faktycznie po tym mozna np . pracowac w kinderopvang. Mnie pedagogika raczej nie interesuje , wiec tam nie zagladalam. Dostalabym chyba do glowy. Dzis bylam u sasiadki, ktora ma 2-ke blizniakow (prawie 2 latka) i moze z nieprzywyczajenia, ale wlos mi stawal deba w niektorych momentach, kiedy np. jeden drugiego klockiem zaczal w glowe walic :-DMam nadzieje, ze z moim pierworodnym dam sobie jakos rade, moze sie trzeba zahartowac jakos ?

Maz niebawem wroci a ja obiadu nie mam, ale na szczescie sa magiczne pierogi z zamrazalnika
:-)
Dzieki Ci Polsko za pierogi !

Sencilla a jak sie ma Twoj plan pakowania oraz odgrywania roli superwoman przed urlopem ? Dajesz rade ? Rozloz galeznie i daj sie poniesc wiatru :D

reklama
Ochooo :D ale rozkminki wieczorne :)

Sory ale ja nie kumam...mgd ciapatych???Czyli o kim te komentarze????

O mnie(w chustce na glowie) i mezu Egipcjaninie(ciapek na nim nie zauwazylam) ;)
Komentarze adekwatne do inteligencji ;)

Wiecie..ja chyba mialam inna sytuacje.
Wyjechalam z PL nie ze wzgledow finansowych a mentalnosciowych..
Draznili mnie ludzie i ich zasciankowosc.Byc moze to wynik tego iz mieszkalam w malym miescie..
Ale chcialam sprobowac "innosci". Przekomac sie czy na calym swiecie tez tak jest...
Juz tak mam. Jesli mi sie cos nie pofoba zabieram swoje zabawki i nie narzekam :)
Spofobalo mi sie tutaj wiec zostalam. Teraz podoba mi sie mniej, wiec ruszam dalej :)

ASTRID sloneczko czasem trzeba poplakusiac ;) ponoc lzy oczyszczaja dusze...

AYNI gotowa na nalot rodzicow??

ISKIERKO idziemy wszystkie z porodami leb w leb :D

Masz prawo do zdenerwowania/poddenerwowania..ja sie juz zastanawiam jak zniose mame przez miesiac...zosia samosia jestem...

EDIT: Ayni je Twoj mezo pierogi?!!! Szczesciara!!

Ostatnia edycja:
Astrid powiem Ci cos lepszego. Ja nawet pierogow nie umiem lepic. Tzn nie probowalam jeszcze samodzielnie. Ale wstyd , co ? :D Ale zamierzam sie za to niebawem zabrac, bo tato przywiezie mi naturalny twarog prosto z gor wiec moze sie wezme za te pierogi :D u nas tez drogie, paczka chyba jakos pomiedzy 2-3 EUR nie wiem dokladnie, ale zawsze kupuje na sytuacje awaryjne, przynajmniej wyglada jak obiad, smakuje jak obiad bo zupka nudle z woreczka to juz nie bardzo :D a powiem Ci, ze w Roto jest babka ktora robi krokiety, golabki, pierogi na zamowienie i dostarcza do domu. Raz od niej bralam, bardzo smaczne!

Ide w takim razie, nie wiem gdzie jest reszta towarzystwa , MGD? ty tu powinnas siedziec, Twoja pora! Yoka? Helloooul ?

Prawdopodobnie mnie juz dzis nie zobaczycie na forum, wiec zegnam sie i mowie dobranoc :)

we wszystkich pl sklepach jest drogo :cool:
Ale w tym koło mnie jest drożej, niż pozostałych. W dodatku jest biednie. Nawet jogurtów nie mają :no:

Ayni, my lepiliśmy w wigilię :-), nawet dobre wyszły. O tej babeczce słyszałam. Ona ma chyba sklep na Noordzie. Słyszałam, że robi super dobry sernik. Oj ja taki domowy twaróg z gór, to bym wciągnęła bez pierogów... no może bym jakąś część wykorzystała do naleśników na słodko.

Ostatnia edycja:
Matko,moj jeden post a waszych juz 4 :D

To kto dzisiaj na nocnej zmianie???
MADZIA sie wykruszyla :p

Ja tez zaraz znikam. Mala śpi i mam nadzieje ze jak sie obudzi i poje z cyca to pojdzie dalej spac.
Ja sie zastanawiam po co mi lozeczko w sypialni, skoro Olivia śpi z nami????
Teraz, jak zaniosę ja do sypialni (narazie spi w boxie na dole) to się przebudzi i popije z cyca. A żę najwygodniej karmi mi sie na lezaco wiec zostaniemy juz leżeć...
O 1.00 lub 2 w nocy zmienię stronę lozka, nakarmię z drugiego cyca i dalej pośpimy. O 5.00-6.00 podobnie.
No, ok - przed karmieniem zmienie pampersiaka, ale jak juz nakarmię i widze jak slodko spi to nie mam sumienia szarpac ja do lozeczka....
Chyba dam jej jeszcze tydzsien, a potem bede probowac. Tyle ze zawsze mi szkoda i jej i calego śpiącego towarzystwa, a szczególnie męża wstającego rano do pracy....

reklama
a jednak jeszcze jestem ;-) ale już pisze z kuchni :-D

mgd zere wszystko procz klusek. a golabki to pokochal ale musiałam wytłumaczyć że kapustę też się je :-D

Do góry