reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Goede avond :)

doris gratulacje :) ja czekam az moja mała zacznie chodzić sama :)

Ayni ja tak samo miałam jak moja zaczeła kaszlać :) latałam do HA , raz nawet na pogotowie i nic.... czekamy na wyniki z krwi na alergie, ale już teraz sie tak nie przejmuje, bo ona kaszle pare dni przestaje na jakis czas potem znowu..... nieraz podaje syrop na kaszel ....

marzenka o widzisz a ostatnio zastanawiałam sie nad tymi z aldika ale narazi ejestem zadowolona z AH

a my wczoraj pierwszy raz mylismy ząbki ... szał ryk i walka a dzisiaj moje dziecko jak zobaczyło szczoteczke z pastą , buzie otwiera i kaze sobie szorować... no nie nadążam :)
duchota dzisiaj, byliśy na krótkiej wycieczce rowerowej :) bardzo przyjemnie:) ale sie coś zaciągneło :)

reklama
hejka laski

ja dzis mialam zabiegany dzien i mega wkur....acy.
normalnie mega, powiem w skrocie ze przyjaciele sa fajni ale nie w interesch, bo cie w hu.. zrobia opie....la za nic i to ty jestes ten najgorszy grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

doris gratulacje
kasia gratulacje z okazji 1,5 roczku:-)
ayni dobrze ze szczesliwie dotarlas i jeszcze zadowolona. Moja jak miala kaszel to co troszke bylam u lekarza ale samo przeszlo, a jak pozniej dzwonilam w innej spr to babka od razu ze na kszel cos potrzeba, zapamietali mnie tam, matka panikara
marzenka ja uzywam pieluszek z aldika i jestem zadowolona

och a mojej malej jedynka na gorze sie przebila a nastepna w drodze, i teraz jeszcze glucik doszedl a tu we czwartek szczepienie, ciekawe czy zrobia???:nerd:

wpadne jutro dzis juz lulu ide bo mnie az nosi, czasami zaluje ze tyrzymam jezyk za zebami a wygarnelo by sie ze ho ho

milej nocy, buziaki

Co do tanich pieluszek, mleka itp. rzeczy. Pisałam o tym lata świetlne temu, jak stałam przed półką z rzeczami dla dzieciaczków i robiłam analizę. Wszystko to to samo, tyle, że jedno ma super reklamę wszędzie, drugie ma puszkę taką, inne siaką, a inne mają zwykły kartonik bez zdjęcia uroczego dzidziusia a pieluszki zamiast znanej marki mają markę własną :sorry:. To tak, jak przepłacać za szynkę z Sokołowa, zamiast kupić z Biedronki...która zamawia "swoje" wędliny u...Sokołowa :rofl2:. Wtedy była dyskusja, że reklamowane to lepsze etc., ale nie ważne już. Jak dla mnie, najgorsze pieluchy robi marka Tesco, bo zamiast rzepów, mają takie lepiące się paski, jak w podpaskach i w ogóle nie trzymają sików. Najlepsze w PL pieluszki są z Rossmanna. W NL, wg mnie, najlepsze robi Kruidvat. Co do chwalonych kiedyś tam Pampersów. Mieliśmy na początku opakowanie 1 a potem przerzuciliśmy się na etosy, które były milsze dla małej. Ostatnio do samolotu kupilismy Pampersy, bo to były jedyne pieluszki paczkowane w małe opakowania, które zmieszczą się w plecaku. Przynajmniej takie znalazł mąż. Powiem tak...nie kupiłabym tego, nawet w promocji, bo tak samo beznadziejnie trzymały mi siki, jak pieluchy tescowe :crazy:. Ludzie się łapią na marki, reklamy i śliczne dzidziusie a to jakością czasem jest o wiele gorsze od mark własnych. Uważam, że warto próbować różnych "brandów", żeby przekonać się, co jest warte kupienia a co nie. Na małej testowałam różne mleka i tolerowała wszystkie (ale to głupi przykład, bo każdy ma inny brzuszek...no ale jak się nie spróbuje, to się nie dowie a mleko zawsze można komuś oddać).

Astrid w pelni sie zgadzam z Twoja wypowiedzia :)

Tak w ogole czesc wam!!

Bosheee jaki upal a jutro jeszcze cieplej wiec nie wiem jak to strzymie...deszcz zle,upal zle to co ja w ogole chce haha...nie no jest zajebiscie :) Tylko bledem bylo wybranie sie na zakupy...podwojny wozek,upal,dzieciaki i zakupy=leze na kanapie i nie wiem czy zyje :) zaraz zapodam obiad-tylko najpierw musze sie za niego zabrac hehe...a potem mam drinusia ktory sie chlodzi :)

A wy gdzie sie podziewacie? opalacie swe cialka? bo ja pol dnia na sloncu w ruchu i dalej blada :/

Hej!
Ja sie nie opalam,mam beznadziejna karnacje i co najwyzej moge sie spiec...dlatego wole z daleka od slonca hehhe w cieniu na fotelu relaxxxxx... Bylam z dziewczynami u kolezanki na kawie i ciastku,one sie pobawily z kolega a teraz jeszcze spia.Jak wstana to tez chyba nigdzie nie pojdziemy,moje stopy niechca sie poruszac w taki upal :-D Wczoraj bylam na dwoch spacerach i malo mi nogi do duuu nie weszly a dzis jeszcze mnie bola.

A powiem Wam,ze moje tak polubily soki robione w sokowirowce,ze jak tylko widza owoce to wolaja TUTU TUTU :-D na sokowirowke robia GRR GRRR a jak chca pic to wolaja GRR TUTU czyli mama ma zrobic sok hahaha.

Ja mam tylko 50 hahaha kupilam dla dzieci i przy okazji korzystam:happy:
Aaa wiecie co,tak sie balam pokazac swoje biale cialo publicznie ale jak widze ostatnio holendeki chodza porozbierane a jeszcze bielsze odemnie:-D jesuuu a jak widzialam taka rozebrana waga 'bardzo ciezka' i te sadlo,cellulit ...wszystko na wierchu bleeeee

Ale upał!!!!!!!!!
My dziś mamy aktywny dzień. Doludniłam się. Byłam u neci na kawusi i miło spedziłam czas:-) Od razu lepiej sie poczułam. A dziś jest pewna okazja więc stwierdziłam zdognie z moim Ł, że robie sobie wolne od gotowania i sprzątania i spędzam dzień po swojemu.

astrid popieram Cie. Masz racje.

marzenka jak już sie tam rozpędziłaś z tymi wyjściami i zakupami to zachacz tez o Venlo:-) Zimne piwko czeka:-)

Mamo nooooo czasem te holendery tak sie wyrozbierają....a cielsko ogromniaste, kilo celulitu...i sie tym nie przejmują. Ja to bym sie poopalała, ale u mnie na balkonie słońce tylko do południa jest, a z małą to tak nie bardzo sie da.

Oj ide małą przebrać, bo znów kupaaaaaaaa......:szok:

BRy

tak, nie ktorzy sie opalają ale chyba w pracy :) co do bladych ciał, podpisuje sie rekami i nogami.... niektórzy mówia ze robię w piekarni ale ja tam uwazam ze sa bielsze ode mnie heheh no cos trzeba sobie mówić... upał upałem ale coś sie zaciagneło wiec moze dla ochłody popada :D:D

co do pieluch... nigdy nie zmienie zdania ze jakiekolwiek pieluchy umywaja sie do pampersów baby dry, ale to nei znaczy ze wszystkie inne są złe ..... z mlekiem trzeba niestety troszke ostrożniej bo czasem nie podchodzi :)

a co do holedner... dzisiaj widziałam jedna taaaaka dużą :) jechała sobie tramwajem na boso i sandały trzymała w rękach :)

reklama
A ja się dzisiaj odważyłam i na swoje żylaki, pajączki, cellulit i blizny po wrastających włoskach...założyłam szorty :szok:. I co? I nic. Kobitki dwa razy takie, jak ja chodziły bardziej porozbierane....także tego...trzeba sobie wyrzucić z głowy głupie myślenie o sobie.

Do góry