reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
No dziewczyny ja juz mozna powiedziec odrobiona. Teraz tylko jeszcze wstawić do piekarnika udka....Mamo mamy dzis to samo na obiadek:-)
No i leje.....:wściekła/y:

marzenka ja doceniam Twoje starania:-) Dawaj tego placka!!!!!!!!!!!!!!!

mamo oj jak Ci dobrze, że działąją na Ciebie te tabsy....ja mam polskie i jakoś nieszczególnie:eek: a jak sie wkurze to biore dwie:szok: Jak będe w Etosie do poszukam tych Twoich tabsów i wypróbuje. Może na mnie też podziałają....:-p

madziula ja też sie musze rozglądnąć za tymi blokadami, bo mała włazi dosłownie wszędzie i juz mnie szlag nie raz trafia jak po raz setny ją zabieram z szafki, mówie nie wolno i zanosze do zabawek....a ona co? przyłazi spowrotem! I sie cieszy jak głupia....Trzymaj sie tam. Wiem jak sie czujesz. Też kiedys pracowałam ciągle i nie miałam sił na nic, a trzeba było chałupe ogarnąć i dzieckiem sie zająć po powrocie. Super, że Twoja mała zdrowa! A Tobie dużo sił życze!:-)

Dziewczyny ja po tych tabsach senna woogole nie jestem a tez zaczelam brac odrazu po dwie,pisze ze mozna to czemu nie ...Yyy no ale za to w nocy o niebo lepiej tez mi sie spi.Niewiem chyba jakis cudowny lek dla siebie odkrylam :-)

My tez mielismy teraz temat zabezpieczenia na tapecie z moim mezem.Jest bramka do kuchni to nie trzeba bylo ale w cieple dni kuchnia jest open ,zeby mogly na podworko chodzic i wtedy wszystko fruwa.Moj stwierdzil,ze te zabezpieczenia z haczykami to nie dla niego bo on ma grube paluchy i nie bedzie grzebal ,zeby szafke otworzyc.Poszeralam i znalazlam zabezpieczenia na klucz z magnesem.Tylko ,ze w NL chwilowo niedostepne to zamowilismy w Pl a w niedziele bedzie szwagier to nam przywiezie.Tak to wyglada.
Magnetyczne zabezpieczenie szafek 4szt Dreambaby | Zabezpieczenia domowe \ Do szafek, szuflad Dreambaby | BezpiecznyDzieciak.pl, zabezpieczenia dla dzieci, bramki ochronne zabezpieczajace, kask do nauki chodzenia, monitory nianie, Reer, Angelcare, to

Madi moje uwielbiaja udka,wlasnie wmlucily 1,5 sztuki a mialo byc 1 dla nich a druga dla mnie ale nie wyszlo,przerobily mnie i musialam sie podzielic.
P.S.Madzia mojej Zuzi tez najpierw wyszly 2 na gorze,przesmiesznie wygladala jak maly wampirek hehehhe

Ostatnia edycja:
Hej! Czytam co u Was ale jakoś myśli co by tu napisać od siebie nie przychodzą :/ U nas ogólnie ok. Byliśmy przeziębieni ale już przeszło.Pełną parą szykujemy się do wyjazdu. W ten weekend ostatnie zakupy.Ciarki mnie przechodzą na samą myśl o podróży:eek: Pogoda do d... wieje że hoho więc tylko godzinny spacer wchodził dziś w grę. Wyniki z krwi od alergologa już są i mleko na nich wyszło nadal na tym samym poziomie co było więc nie jest źle, ale mogło być lepiej i się zmniejszać...Młodego zaczęłam przestawiać na dzień bez spania i efekty są takie jak zamierzałam- śpi 12 h, idzie o 20 i wstaje o 8. Ehh jakaś taka nieogarnięta jestem ostatnio...idziemy szykować młodego na sen więc życze dobrego wieczoru :)

oo wow dzieki, do prenatala nie zaszłam, ale zajrze do gammy lub praxisa, mysle ze skoro sa w asortymencie to wszedzie beda :) ja niestety lub stety, mam open keuken i nie mam jak zamknąć kuchni hihihi wiec zostaje mi blokowanie szafek :)

Mamo ZiM no ja do tej pory myslalam ze jedynki musza byc najpierw dlatego sie na poczatku zmartwiłam co to za jamka na dziąsle.... no ale to mi wyglada na wyzynajacy sie ząbek bo co innego....

witam sie z rana...dzis szybciej niz zwykle:)

Ja dzis jestem uziemiona wiec pewnie znowu cos porobie w domu. Kacper goraczkuje od wczoraj :/ nic nie ma ani kaszlu ani kataru sana goraczka...i mowi ze go nogi bola nie wiem czy to jego wymysl czy poprostu kosci go bola :(

Mamo musze wyprobowac te tabsiki moze i na mnie podzialaja.

Co do zabezpieczen u mnie nawet bramka na schody sie nie sprawdza-mam takie genialne dziecko i potrafi sobie ja otworzyc i sobie schodza na dol i sie bawia pod schodami ;/

Madin pytalas o te adidaski-moz K zlapal je na wendke takze spoko hehe :)

Ide robic kawke,bo jeszcze nie pilam...i rybke odmrozic,bo przy piateczku standard u mnie ryba :)

Poranna zmiana sie wita!
Ale dziś zimno....bbrrrr...:angry:Jak szłam rano z Karolem do szkoły to myslałam że zamarzne.
Mała marudna, jeść za bardzo nie chciała rano, tylko kilka łyżeczek kaszki i dość. Łapy ciągle w buzi trzyma i dziamga.....idzie 7 ząb...dolna trójka:-)
Teściowa przyjechała na szczęście do szwagra. Mój Ł wczoraj dzwonił i wiele sie nie dowiedział.
Jutro do pracy ide i trza dziś obiad na dwa dni upichcić.

marzenka zdrówka dla Kacperka! Może to jakas grypa? Hhehee adidaski są, super:-) A gdzie ten placek wczorajszy?? Darłam sie żebyś dała jednego, a Ty nie słyszałaś....:-(

madziula ja też mam kuchnie otwartą i już mam dosyć....musze szybko jechac kupić te blokady, bo ciekawość małej rośnie z dnia na dzień. Albo płot postawie.....

berni jak tam ząbek??Wylazł już??

ja juz pije kawke tzn koncze pic :)

tak chodze po mieszkaniu i tu to sprzatne tu tamto i tak sie powoli robi. Jutromusze klatke posprzatac bo sasiadka juz chyba ze 3 razy sprzatala a ja sie obijam ale jutro juz sie wezme za nia bo az mi glupio :)

madin zanim przeczytalam ze chcesz placka to juz zostaly zjedzone. jak sobie szykowalam to powstawali wszyscy i zjedli :)

Ja jakos dziwnym trafem od rana jakis spokoj w domu mam,dzieciaki ogladaja bajki i jest spokojnie oby tak dalej :) ale nie wierze w ich dobre zachowanie :) pewnie to chwilowe...

Hello
Echh ten dzien dzis jakis przymulony...padnieta jestem
Marta pol nocy nie spala a o 6.30 Zuzia juz pobudke urzadzila :szok: Za to o 11 juz w wozku odpadla jak ze spaceru wracalam i do boxa ja polozylam to Marta caly czas kolo niej biegala i szturchala w noge...jakby sprawdzala co Zuzi jest,czemu sie nie rusza :-D
Zakupilam dzis wypasniona sokowirowke.Tylko zadnego owoca w domu do wyprobowania.:Laski ostatnio niechca jesc owocow to sama im bede robic Kubusia!
Dla meza wyjelam pierogi zamrazalki a dla malych zostaly warzywka od wczoraj,tylko ziemniaka dogotuje.
Ide sie walnac na kanape...

reklama
hejka

madi, marzenka wy tylko sie kawujecie:-), moze do mnie na kawke wpadniecie:-)
kasia a ty jak zwykle wszedzie biegiem, ale dobrze ze dzieci potrafisz zmeczyc:-D( no chociaz jedna)

Ja dzis prezent zakupilam, obiadek dla dziewczyn ugotowany i zjedzony, starsza imprezuje, mala spi, a ja gotuje ta potrawke z kuskusem co ayni dala przepis (ale bez tej slynnej przyprawy)
Terza trza zarzucic 3 kawusie i do ogrodka sprzatac, ja chyba sobie nigdy nie odpoczne:no:

ayni halo halo jak tam w podrozy????

Do góry