reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

hejka

astrid 100 latek dla Majeczki, spoznione ale szczere:-):-)
iskierko ty mi sie lecz i reszte tak samo:tak:. U mnie odpukac wszyscy zdrowi, i tez ide na szczepienie malej w tym miesiacu:tak:

A moje dziecko starsze wczoraj po wycieczce bylo padniete chyba pierwszy raz w zyciu bo ogolnie weronika jest nie do zdarcia. A ostatnio ma takie pomysly ze szok, przedwczoraj weszla sobie na dach razem z kolega, no myslalam ze cos mnie trafi ale ze stoickim spokojem wytlumaczylam dlaczego tak nie wolno. ach

Malej za to jedynki an gorze ida i juz juz prawie je widac:-), dzieki bogu nie goraczkuje i nawet jest znosna

A wy baby gdzie sie podziewacie , taka ty cisza!!!!!!!!!!!
Gdzie poranna zmiana?????

Ja dzis zero planow na dzis, zero koncepcji na obiadek i nic mi sie nie chce,
Wpadne pozniej moze sie rozkrecicie:-)
Milego

reklama
helloo,
my dzis po usg i już kolejne wskazuje na synka :) czas pożegnać się z myślą o siostrze dla Lenki bo ptaszka mamy nawet na zdjęciu .
Jesuuu te usg robiła mi 45 minut, ja mam wade serca i mówiła ze musi dziecko pod tym kątem dobrze przebadać, ale było wszystko ok.
Dziś nie bardzo pogoda i jakoś nic mi sie nie chce :(

i witam sie i ja ....

Pogoda do bani...cisnienie jakies nie teges bo mnie glowa pobolewa i kreci mi sie w niej strasznie...
Ja rano zaliczylam kawke u sasiadki potem szybko do sklepu i teraz drzemka dzieciakow...i chyba moja tez pora na drzemke

Wiekszosc dziewczyn chyba uciekla na fejsa :) bo na fejsie to gwarno caly dzien prawie a tu taka cichosza :)

Ewelinka dobrze ze mala tak dobrze znosi zabkowanie bo to chyba najgorsze co moze byc...zabkowanie i kolki :/
Madin a ty gdzie znowu ?

i witam sie i ja ....

Pogoda do bani...cisnienie jakies nie teges bo mnie glowa pobolewa i kreci mi sie w niej strasznie...
Ja rano zaliczylam kawke u sasiadki potem szybko do sklepu i teraz drzemka dzieciakow...i chyba moja tez pora na drzemke

Wiekszosc dziewczyn chyba uciekla na fejsa :) bo na fejsie to gwarno caly dzien prawie a tu taka cichosza :)

Ewelinka dobrze ze mala tak dobrze znosi zabkowanie bo to chyba najgorsze co moze byc...zabkowanie i kolki :/
Madin a ty gdzie znowu ?

No własnie gdzie ta nasza madin?

Dzień dobry:-) No jestem jestem.....A co Wy takie stęsknione????? Pogoda sie psuje....:angry::wściekła/y:Lato do nas chyba nie zawita w tym roku....

Ja obiadu dziś nie robie , bo mam z wczoraj cały gar żurku. Nic więcej nie robie, bo najpierw trzeba go zjeść, a nie będę wyrzucać. Ogarnęłam sobie przed południem i teraz czas na kawke, bo spac sie chce. Musze sie wziąć za umycie mebli w kuchni, bo mała wypaćkała wszystkie drzwiczki od szafek. Ciągle wycieram i ciągla są brudne. A mała ma dziś wścieklizne....wczoraj też miała na wieczór. Uspałam ją i zaraz sie obudziła i zasnąć nie chciała prawie do 23!!!!!!!Myslałam, że świra dostane....a ona na całego zabawa, krzyki, zaczepianie...biagała wręcz po łóżku..i potem zaczeła ciągnąć mnie za włosy tak jak to ma w zwyczaju.....wkońcu puściałam jej muzyke z telefonu i po chwili padła. Robiłam wszystko, żeby sie nie rozbudziła, a ona wariacji jakiejś dostała.
Karola ze szkoły już odebrałam. Królewicz jeść nie będzie, bo mu sie nie chce, woli sie bawić.

marzenka no ja taka z natury marudna i krytycznie do siebie nastawiona. Tak juz mam, wlacze z tym, ale to chyba nieuleczalna wrodzona cecha charakteru. A te adidaski masz czy dalej na daszku u sąsiada leżą?? A co do kasy to tacy właśnie są znajomi w tych kwestiach...najlepiej nie pożyczać. My mieliśmy taką przygode z tym związaną, że hohooho...i to niestety jeden z moich szwagrów był w roli głównej.....z rodziną też nie warto wchodzić w układy.

iskierko zdrówka dla Ciebie i familii:-)

necia oj dziekuje za komplementa:-)Ja też uważam, że równa z Ciebie kobitka:-):tak: I super, że na usg wszystko dobrze!

astrid witaj po urlopie

berni jak tam Alex?? Chodzi już??

Ide kawke robic.

Ostatnia edycja:
Hej :)

Ja wykonczona psychicznie jestem, Alex tak daje do wiwatu ze.... :no:
Wieczorem ladnie zasypia bo już o 19 spi czasem nawet przed pada i do 6 bez pobudki. a potem do 8 ladnie się bawi, zas po 8 jak by cos w niego wstapywalo już od kilku dni drze się tak straszelnie ze nie idzie wytrzymać... :crazy:
kolo 10 zasypia na godzinke czase krócej i przez caly dzień już nie spi wogole...

Na rozlunienie swoich nerwow zamowilam sobie palete cieni 120 kolorow :D ah będę się mazac :p i w piątek do fryzjera :D ciesze się bardzo chwila spokoju...

Wczoraj przyszly nam ubranka od babki z marktplaats, 55 ubran za 30 razem z wysylka :) sa swietne, wszystko na lato, koszulki, spodenki, dresiki itp...

Iskierko, Zdrowka tam :*

Madi, Alex nie chodzi, protestuje... :confused2: woli na czworaka, ale jak już stanie sam bez zadnego trzymania się czegos to stoi a czasem nawet ruszy do przodu, ale szybciutko się orientuje ze cos nie tak i dawaj na czworaka...
Wogole cos przestal mowic, wcześniej tyle mowil, a teraz tylko cos tam po swojemu... za to ladnie robimy "kosi,kosi lapki" :-D i "przybij piatke" a także "papa" :)

Hej!
Madi dobrze,ze jestes!!!Milo Cie 'widziec' na porannej zmianie.
Ewelina ja dobrze czulam,ze Tobie sie dzis nudzi i mialam do Ciebie jechac!TYlko ,ze mialam najpierw zaplacic rachunki a tu sie okazalo ze mam karte zablokowana:szok: No i zamiast na kawe to do banku...dobrze,ze szybko zalatwilam uffff
Juz raz mialam karte zablokowana przez prawie 3 m-ce i odblokowac niechcieli,nie mogli dojsc czemu zostala zablokowana...nawet doszlo do tego ze chcieli mnie oskazyc o probe defraudacji...szkoda gadac dobrze ,ze w koncu sie wyjasnilo !
Ciesze sie,ze biore te tabsy na nerwa teraz,bo pewnie wkurviona bylabym na maxa a tak na luzie wszystko.Widze,ze dzialaja serio lepiej sie czuje i prawie woogle nie jestem nerwowa a biore je dopiero 3 dni.
Necia dobrze,ze wszystko ok z maluszkiem.Chlopczyk czy dziewczynka czy to wazne byle zdrowe!!!To najwazniejsze!
Ja kupilam wpl sklepie zeberka wedzone,mialam troszke boczku jeszcze i dusze kapustke na lazanki.Ale pachnie w calym domu!Juz mi slina leci!

Hej!

Necia dobrze,ze wszystko ok z maluszkiem.Chlopczyk czy dziewczynka czy to wazne byle zdrowe!!!To najwazniejsze!
Ja kupilam wpl sklepie zeberka wedzone,mialam troszke boczku jeszcze i dusze kapustke na lazanki.Ale pachnie w calym domu!Juz mi slina leci!

wiesz pewnie, że najważniejsze aby było zdrowe , ale każdy jakieś tam nastawienie ma, jak nie każdy to ja miałam na dziewczynkę :) hihihihi
No nic trzeba się nauczyć obsługi chłopca :)

Necia - gratuluję synka :), niech rośnie zdrowo w brzusiu :tak:.

Moja Maja pierwsze kroki z pomocą zaczęła stawiać w dniu swoich 1 urodzin, ale sama się jeszcze nie wyrywa. Nie zmuszam jej, jak sobie zdecyduje, to puści mebel i pogna przed siebie :-D. Co do pokazywania i zabaw, to fajnie pokazuje "tu kokosia robaczki dziobała" i "kosi kosi łapki" :-). Papa i tulanie też robi. Fajnie się patrzy, jak taki maluch się rozwija.

reklama
Wogole cos przestal mowic, wcześniej tyle mowil, a teraz tylko cos tam po swojemu... za to ladnie robimy "kosi,kosi lapki" :-D i "przybij piatke" a także "papa" :)
A wiesz że u mnie podobnie? Olivia mało gada, chyba ze coś tam do siebie, za to krzyczy koncertowo:-D szczególnie jak ja drę się na nastolatki, to ona tez stoi i krzyczy.
Co do chodzenia, to chodzik poszedł w odstawkę, woli pchacza. Chodzi też dookola stołu no i zasuwa na chworakach po calym domu. Przepięknie wchodzi na schody - musze to kiedyś nagrać:-D:-D:-D
A, i lubi strasznie chodzić trzymana za dwie rączki, a od wczoraj nawet próbuje puszczać jedną rączkę i maszeruje chwiejnie parę metrów:-D:-D:-D:-D

Do góry