reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Witam sie. Ostatnio mam malo czasu na zagladanie gdziekolwiek jesli chodzi o internet :szok: praca sie namnozyla, az brzeczy jak w ulu :-D

Nie wiem juz kto to pisal, Iskierka? Dam fotke malej, a ze slubu nie dam bo tam bym musiala meza wycinac, a nie chce mi sie:-D moge wam dac moja w sukni slubnej jak chcecie. ale sukienka bez rewelacji ze tak powiem;-) wybralam najzwyklejsza jaka tylko mogla byc. jakos tak nie lubie przepychu na slubach i weselach :confused2: wole tak bardziej skromniej:-):tak:

Marzena sandalki znajdziesz w Van Harenie, ale chyba dla dziewczynek wiekszy wybor niz dla chlopcow.
Agss nie martw sie, pamietaj ze Twoja malutka jest wczesniaczkiem, wiec ma prawo robic wszystko w swoim czasie, pozatym nie jest powiedziane ze od tego i tego dnia musi juz robic to czy to. Nie denerwuj sie przede wszystkim, jesli masz jakies zastrzezenia to idz do CB tak jak Ewela napisala i tam sprawdza. Gdybys potrzebowala to ja mam w rodzinie od meza tez lekarke ktora siedzi w CB. mozesz pisac smialo w razie watpliwosci, przekaze jej:tak:

Moje dziecko juz chodzi, ale co chwile upada, smiesznie to wyglada :-D dobrze ze jak mielismy remont domu to zdecydowalismy sie tez na remont w ogrodku i nie mamy juz prawie wcale patio tylko trawe, Oma moze biegac i kolan za bardzo przy upadkach nie zedrze :)

Co tam jeszcze hmm.. a gdzie Karola? nie widze jej postow w ostatnim czasie :eek:

reklama
hallooo dziewuszki.

Taka godzina a tu jeszcze ani jednego postu? hmm...korzystacie z pogody? heh...
Ja sprzatam od rana...okna itp...i mylam okna balkonowe i kutwa moje zajebiste dziecko wypierdzielilo buty od Oliwki przez balkon-zatrzymaly sie na daszku u sasiada ale najlepsze jest to ze pod nami nikt nie mieszka i nie mamy jak zabrac tych butow :/ i cos czuje ze sie pozbylismy adidaskow :( a takie fajne....
wrr...i jak tu sie nie denerwowac

Nic ide dalej sprzatac

cześć laski:)

wcale nie jest dzis tak upalnie a to za sprawą chłodnego wiatru... plany basenowe na tarasie wzieły w łeb ale impreza wodna odbyła sie.... w salonie hihii przy panoramicznym oknie było prawie jak na krytym basenie hihihi

potem byłysmy zobaczyć na festynie koło domu ale jakos nudno, a moje dziecko nie do zdarcia.... spać nie chce :)

test pieluch z AH uwazam za pozytywny, z pewnościa wróce do tych pieluch, a poniewaz nie chciało mi sie dzisiaj zapychać do AH to kupiłam pod domem pieluchy z bumbliesa.... kolejny test przed nami... z wyglądu przypominaja dizajnem pampersy dry ... juz pierwsza pielucha na pupie....
mleko z kruidvata sie przyjeło ale jeszcze waham sie nad powrotem do nutrilona z tego wzgledu ze mleko z kruidvata zlepia mi sie w butelce i zatyka smoczek.... czytałam duzo na ten temat i wiem ze niektorym tak sie robi a innym nie i nie mam zielonego pojecia od czego to zalezy, o tyle mnie to wkurza ze jak mała płacze i chce mleko a zatka sie smoczek to jest ryk... a potrafi sie zatkać kilka razy pod rząd...
tyle u nas...

a co u Was ???

marzenka a nie macie wędki albo cos w tym rodzaju??? mojemu bratu kiedys jeansy spadły do sasiada na dół, i łowili na wędke hehe ale sie udało :)

Witam.
U mnie młyn niesamowity. Ciągle coś.....roboty masa....sprzątanie, gotowanie, pranie....w dodatku mała marudzi i jeść nie chce za bardzo. Dziś zjadła tylko troche grysiku rano i potem spagetti a popołudniu dosłownie kilka łyżeczek kaszki gruszkowej z płatkami kukurydzianymi.....za to pije dużo. Wydaje mi sie, że znów ząbek będzie wychodził. Karol sie uspokoił, juz jest grzeczniejszy i jest taki jak był kiedyś. Ciesze sie z tego bardzo.
A mój Ł zrobił mi dzis niespodzianke. Jakiś czas temu mówiłam mu, że fajne senseo widziałam w tv i potem w jakiejś ulotce z blokkera. I dzis jak wróciłam z pracy to Ł spytał czy przejedziemy sie zobaczyć to senseo jakie ma funkcje ile kosztuje itp. I pojechaliśmy, a w sklepie on mówi, żebym wybierała jakie chce:-) I kupiliśmy:-) Od razu skoczylismy po saszetki i jazda do domu robic kawe! Pychota!!!!!!! Alez ja uwielbiam kawe......

marzenka no to wyskakuj na ten daszek:-) jakoś wejdziesz spowrotem:-D

madziula moje dziecko tez nie do zdarcia dziś.....padła dopiero godzinke temu i ciekawe do której będe sie z nią dzis mordować.....

berni byłam dzis w Leunen....czyli niedaleko....mogłam Cie nawiedzić!

Oooo Madi ty nie dobra!!! :D jak moglas się nie odezwac :D

Ja tez takiej kawki bym się napila, sama poluje na jakiś dobry ekspress do kawki ale na razie nie mam na niego ;/ inne wydatki teraz...

Alex tez mało co je przez to cieplo, dużo owocow mi idzie i wody/soczku :) mamy już prawie 5 zabkow bo dwojka u góry z lewej strony prawie już jest :)
Dzisiaj kilka razy puscil się od stolu i stal dobre kilkanaście sekund :D

Cześć laseczki.
Ja jak zwykle późną porą, jak już prawie wszyscy śpią. Prawie wszyscy to znaczy Olivia i Michał (syn). Mąż oglada KSW 23, ewelina (starsza córka) siedzi i udaje ze robi zadanie, mama rozwiązuje krzyżowki, a ja... ja dziś trochę nadrobiłam internetowo, to znaczy poodpisywalam na zalegle maile:-D Wczoraj wreszcie skonczylam pamiątkę komunijną (spóźnioną, ale co tam, liczy się gest) i dziś mam dzien przerwy od haftu:-D:-D:-D tak się cieszylam ukonczeniem tego haftu, ze z tej radości.... zlamalam ramkę, probując go oprawić:baffled: W poniedzialek musze kupić nową....
Muszę się pochwalić ze wczoraj odebralam wreszcie nowe okulary... Kosztowały mnie całe 49€ w PEARL - jakas mega promocja:-D:-D:-D Wprawdzie nie mają tych wszystkich bajerów (antyrefleksy itp), ale najważniejsze ze jej mam :-D:-D:-D:-D

Dziś dzien spędziliśmy na ogródku. Trzeba było wykorzystać piękny sloneczny dzień. Szkoda tylko, że wiał taki przeraźliwie zimny wiatr... No ale za to pranie schło błyskawicznie i moja pralak miala dziś baaaaaaardzo pracowity dzień.
W ramach obiadku zrobiliśmy sobie grilla - szaszłyczki z polskiej kiełbaski, pieczona kaszanka z polskiego sklepu, pieczony chlebek, a do kompletu sałatka z pekinskiej kapusty, mniam ;) Do tego wszystkiego przepyszna Sangria.... pychotka:tak:

mleko z kruidvata sie przyjeło ale jeszcze waham sie nad powrotem do nutrilona z tego wzgledu ze mleko z kruidvata zlepia mi sie w butelce i zatyka smoczek.... czytałam duzo na ten temat i wiem ze niektorym tak sie robi a innym nie i nie mam zielonego pojecia od czego to zalezy, o tyle mnie to wkurza ze jak mała płacze i chce mleko a zatka sie smoczek to jest ryk... a potrafi sie zatkać kilka razy pod rząd...
Madzia, powiem ci że jak dlugo używam mleka z Kruidvata, to grudki zrobily mi sie tylko 2 razy. I nawet zastanawiałam się z jakiej przyczyny... Doszlam do wniosku ze to temperatura wody. Jak wsypuję mleko do wrzątku to potem mam problemy. Teraz przeważnie robię pól na poł - 90ml zimnej, przegotowanej wody i 90ml gorącej i jeszcze mi się grudki nie zrobiły.... butelkę mam zwykłą, kruidvatowską (taka gruba 250ml), smoczek pasujący do butelki (nie Avent) z 4 dziurkami....

Okej spadam spac, dobranoc.

Dziś coś chłodniej....chmury takie jakby miało padać:-( Może sie poprawi.
Sofija zrobiła mi dziś pobudke przed 6-stą......wwwrrrr a tak mi sie spać chciało:wściekła/y:i trzeba było wstać. Dziś na śniadanko śledzik:-)i kawka:-)

berni oj ja niedobra.....byłam w Leunen tylko na chwilke, żeby odebrać eetstoel dla małej, bo w końcu na marktplaats zakupiłam. I szczerze z tego pośpiechu zapomniałam, że Ty tak blisko jesteś....małpa ze mnie:-) Super, że Alex sam staje:-)Moja mała też tak robi, stoi i sie czyms bawi albo nawet nie wie, że stoi bo jest czyms zajęta. Wczoraj polowała na naszego biednego psa:szok:i tak sie rozpędziła, że z wrażenia kroczek do niego zrobiła!:szok:

marzenka jak tam adidaski??Wylazłaś po nie??:-):-D Ale Ci zazdroszcze umytych okien....ja sie jeszcze nie wyrobiłam z oknami. Ale i tak pewnie moje dzieci zrobią od razu grafiti i znów będą wyodbijane paluchy....

Iskierko szaszłyki.....mmniam! Ale bym zjadła. Smaka robisz:-) Trafiła Ci sie dobra polska kiełbasa.....ja z Pl przywiozłam taką ochydną, że byłam w szoku. Naprawde niedobra była. I super, że wkońcu masz okulary:-)

Trza sie zaraz za obiad brać........

hej

no faktycznie coś jakos buro za oknami :(

Iskierka ja nie robie wrzątku, nalewam wode nie gazowana i dolewam gorącej, nie poł na poł , wieksza polowa wody z butelki i reszta wrzatku.... butelki mialam do tej pory etosowskie a teraz kupilam identyczne w prenatalu tyle ze z obrazkami bo tamte juz mi sie znudziły tyle czasu :) smoczek mam etosowski z jedna dziurka (bo nigdy nie znalazłam wiecej ) do tej pory nie było problemu , moze powinnam zmienic smoczek.... chodzi o to ze ja mam te chude wysokie butelki i nie za wiele smoczkow pasuje... rozglądne sie jak bede w sklepie :) chociaz nie wiem czy sie oplaca na 1-2 butelki dziennie :) zobacze :D

madi tak szybko za obiad ?? ja to zaraz lece robić sniadanko:)

madziula mój Ł wraca do domu około 13-stej i chce miec już na tą godzinke obiad gotowy. Normalnie to tak wczesnie nie robie, ale w niedziele zawsze zabieram sie z rańca za gary. Narazie to szukam pomysłu na....obiad, ale chyba gulasz zrobie. Ja już sniadanko wciągnełam i sie zapchałam. Wczoraj na wieczór posprzątałam i znowu syffffff eehhhhh.

A mała taka marudna........

reklama
Do góry