reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dziendoberek!
My dzis juz jeden spacer zaliczylismy.Kawke u kolezanki tez.Teraz laski spia ja zamiast sprzatac na kompie siedze....ech...ale dzis grzeje!!!Po obiedzie pewnie zas beda buszowac w ogrodku...Moje laski niechca nosic kapelusikow od slonca,ciagle siagaja a tu tak prazy,nawet te wiazane sciagna...Chyba mi poprzyklejam do glow:wściekła/y:
Tymczasem milego dzionka!

reklama
Bryyyy

ale piekne lato nareszcie :) az sie chce do pracy rano wstawać hihihi

a ja sie dzisiaj tak wkur.... ze szok!!! odebrałam dziecko ze zlobka ok, 17 ... mąż chciał jej przebierać pampersa i nagle woła mnie, a mnie wryło to co zobaczyłam.... cała pupa odparzona w białe krostki a z tyłu az skórka do krewki sie odparzyła... myślałam ze mnie szlak jasny trafi.... niech chce wiedziec ile siedziała tam w obsikanym pampersie.... ale bedzie dym jak tam zajde.... i to zawsze cos sie działo jak taka jedna babka była na zmianie.... jakis czas jej nie było i wszystko cacy, tylko wróciła i takie coś.... oj czeka mnie pogadanka z paniami.... odrazu smarowanie.... musze jej na noc jeszcze umyć pupke i nasmarować clotrimazolem....luduuuu

co do pozyczania pieniedzy , to jestem na to uczulona, owszem moge pozyczyć w potrzebie 10 e na chleb ale nie wieksze kwoty...

Wstawanie o 5.30 jest złe... a muszę Jasminke na 7.00 do gastoudersow zawieść. Oj dtresuje mnie to. Na dodatek śpi a ubrać ją muszę. ..
Oj biedna mała.... ja to sie śmieję, że moja może spokojnie iść do żłobka, bo sama często gęsto robi nam pobudke przed budzikiem, czyli przed 6.00:-D:-D:-D
cała pupa odparzona w białe krostki a z tyłu az skórka do krewki sie odparzyła... myślałam ze mnie szlak jasny trafi.... niech chce wiedziec ile siedziała tam w obsikanym pampersie.... ale bedzie dym jak tam zajde.... i to zawsze cos sie działo jak taka jedna babka była na zmianie.... jakis czas jej nie było i wszystko cacy, tylko wróciła i takie coś
Wspólczuję... Ja się właśnie zawsze tego najbardziej boję. W żłobkach/przedszkolach jest tyle dzieci, że panie opiekunki nie zawsze dają radę lub zwyczajnie im się nie chce dopilnowac wszystkiego. Pisze ogólnie o żłobkach/przedszkolach czy to w PL czy w NL.... Ludzie są tylko ludźmi, a takie maleństwo jeszcze nie powie, że coś jest nie halo....

U nas marudzenie - Olivii wyżynają się górne jedynki i wczoraj musialam po raz pierwszy podać Nurofen na gorączkę. Na szczęscie noc minela spokojnie, mala marudzila tylko w dzien, ale dziś już dużo lepiej....
Szkoda tylko, że ja w pracy niemal caly dzien...

a ja przyszlam sie pozegnac bo zmykam juz do lozka...
Ogladalam final top model i tylko sie wkurzylam...bo kibicowalam strasznie mojej kolezance ze szkoly tzn chodzilam do klasy z jej siostra..dokladnie jak ktoras oglada chodzi mi o Renie ale odpadla :( szkoda... tyle dobrze ze Zuza wygrala :)

U mnie dzieci od kilku dni daja tak czadu...wrzeszcza od rana do wieczora z przerwa na drzemke...nie wiem co im odbija ale sa tak niedobrzy ze czasem mam ochote trzasnac drzwiami i wyjsc wrrr...

Nic uciekam spac bo znowu od jutra czad z nimi...chyba ze sie im odmieni przez noc...

DOBREJ NOCKI

Dzień dobry! Ale słońce:szok::-):-):-)
Taka pogoda mi sie podoba! Aż chce sie wstawać!!!!!!!!
Ja jestem dziś zła. Nie moge sie dogadać z Ł. Ja już nie wiem czy to jest spowodowane moją @ czyś innym.
Karol wczoraj pokazał klase.....w szkole u niego trzy dziewczynki ze starszej grupy przyniosły do szkoły wszy. I doglądam go i sprawdzam czy jakaś na niego nie wskoczyła. Chciałam mu umyć głowe wczoraj,a on w ryk.....całe Venlo go chyba słyszało. Okno miałam otwarte w łazience i dopiero potem sie zorientowałam....Nie działały tłumaczenia, on nie chce i tyle! I tak wrzeszczał z pół godziny...a ja wychodziłam z siebie i starałam sie jakoś do niego dotrzeć. I powiedział coś co mnie załamało do reszty....on nie chce umyć głowy, bo bolą go nogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No myslałam, że mnie rozerwie....i jeszcze ta @........wkońcu dał sobie umyć.....
Mała dziś rano zwróciła cały grysik.....jadła normalnie a tu nagle pawwwww.......a to przez ten zasrany katar.......!!!!!!!!! Teraz śpi.

marzenka u mnie jest podobnie. Dzieciaki wrzeszczą jakby ich ze skóry obdzierali tak bez powodu, bo im sie chce akurat. Wczoraj wieczór właśnie moje dziecko dostało ataku wrzasku....:szok::realmad::growl::realmad::realmad::realmad: Cierpliwości życze i jeszcze raz cierpliwości.

Iskierko oj biedna ta Twoja mała teraz...te jedynki są najgorsze. Moja mała też szalała strasznie jak jej sie wyrzynały. To dobrze, że juz jej lepiej.

madziula ja bym te babki zatłukła......po to są, żeby opiekowac sie dziecmi, a one co??.....masakra. Mam nadzieje, ze jej sie szybko zagoi.

Ja dopijam kawke i ide wieszać pranie, a potem małe sprzątanko.....i może zakupy wieczorem, ale to od mojego Ł zalezy czy mu sie będzie chciało.....

Witam.

Ja oczywiscie od rana muszemiec nerwa...jak zwykle jeden wielki ryk...Boze!! tylko jak cos nie poich mysli to od razu wrzask i ryk...Krzysiek mi mowi ze sama na poczatku m na wszystko pozwalalam to teraz tak mam...moze i ma racje i nie dlugo mi na glowe wejda :/

madin ale ten twoj Karol agent-nie umyje glowy bo go nogi bola hahah ;D dobre :) mam nadzieje ze nie bedzie mial tez tych wszy :/ masakra jakas hehe...

Ja juz ogarnelam chatke,moja niunia mi zasnela niespodziewanie-i na dodatek to nie jej pora-cos im sie poprzstawialo na prawde :/ a Kacper szaleje...ale jeszcze 2 godz i idzie do peuter-cale szczescie-2 godz spokoju bede miala.

Czesc laski!
Ale gorrrrrrraco!!!! O masarka poce sie jak swinka:baffled:
Tez juz mam posprzatane,obiad klaar i teraz relax!
Moje panny wczoraj pod moja nieuwage w trakcie spaceru wyrzucily krem przeciwsloneczny i dzis musialam kupic nowy.No kur*** jakby czlowiek nie mial na co kasy wywalac:angry: No ale dokupilam aftersun i spray dezynfekujacy do ran.Jak lataja w samych sukienisiach po wczoraj kolana tak zdarte a ja w domu nic do dezynfekcji.Normalnie wstyd co ze mnie za matka,podstawowych rzeczy w nie ma:baffled:
Dzis przyszly juz szelko-smyczki,jak laski wstana to bedziemy probowac jak sie chodzi albo raczej 'wyprowadza':-D nie no bez smiechu ,ja sie boje ,ze mnie ludzie zlinczuja jak wyjde z dziecmi na smyczach ale przynajmniej nie beda mi uciekac!!!
Doei doei :-)

Dzis przyszly juz szelko-smyczki,jak laski wstana to bedziemy probowac jak sie chodzi albo raczej 'wyprowadza':-D nie no bez smiechu ,ja sie boje ,ze mnie ludzie zlinczuja jak wyjde z dziecmi na smyczach ale przynajmniej nie beda mi uciekac!!!
Doei doei :-)

Pochwal sie potem ze spaceru :D
ja mialam dokladnie te biedronki Plecak Smycz Kid Keeper Biedronka lub Nietoperz (3273064221) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Hej hej

ale piekne lato nareszcie!!!! ubrałam małej krótki rekawek hhahahaha

dzisiaj byłysmy krew pobrać brrrr

co do żlobka... nie wytrzymałam i dzisiaj rano zadzwoniłam do pań powiedzieć jaka sprawa.... akurat była ta ktora wczoraj miala wolne, wiec jej powiedziałam o co chodzi.... mowiła ze przekaze kolezankom, no i popoludniu telefon od jedej z wczorajszej zmiany ze to jej wina.... ze poprostu dziecko zrobiło duzą kupe i nie zauwazyły odrazu... a potem juz było za pozno.... ale przeprosiła i powiedziała ze beda na nią bardzo uwazać i ze to sie wiecej nie powtórzy.... no dobraaaaa , zobaczymy... pupcia juz duuuuzo lepiej, juz wczoraj jak posmarowalam to byla znaczna poprawa :)

Mamo ZiM oo jednak kupiłaś szelki... i bardzo dobrze :):) czekamy na pierwsze foto relacje ze spaceru hihih

Do góry