reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Oj przepraszam nie zauważyłam szóstej strony. Witam was Dziewczyny, od razu mi lepiej jak pomyślę że tyle nas tu jest. Słodziutka na pewno tym razem wszystko będzie ok, Elwis gratuluje!!!
Od wczoraj nie szukam juz info o tych tragediach, moja mama miała dwie wzorcowe ciąże i mi też się uda, i Wam wszytkim też. Co do bóli to mam torbiel na lewym jajniku, zdiagnozowanego przy okazji ciąży:) Ale ma 4 centymetry więc nie jest duży. O dziwo dwa lata miałam nadżerkę i przy tej samej wizycie u ginekologa okazało się że już nie ma śladu:)
Dziękuję za informacje na temat robienia brzuszków, super, będę miała za 9 miesięcy flaka:(. A jak jest z wysiłkiem fizycznym, jazdą na rowerze, bieganiem, jazda konną. Na razie żadnej z nas nie grożą uszkodzenia mechaniczne płodu, to może chociaż zmęczyć się można?

reklama
Hej

Antar - nIe będziesz miała flaka - :-) wyobraź sobie że dzidzia potrzebuje duuużo miejsca - i mięśnie będą ją blokować:-D więc uważaj z ćwiczeniami :-) i już za chwilę ladnie się brzuszek zaokrągli :-) Ćwiczenia brzuszki zostaw sobie na po ciąży :-)

A teraz najlepsze jest pływanie - bo masujesz maluszka ;-)

Nathalie upławy to chyba normalne, śluz w ciąży jest bardzo różny, ja do wczoraj tez miałam coś na kształt upławów, a potem masę takiego śluzu jak podczas dni płodnych. Nie martw się tą infekcją, te środki dopochwowe raczej działają miejscowo, nie powinny zaszkodzić.

Dzisiaj całą noc nie zmrużyłam oka, jak widać bardzo przeżywam. Tak bardzo chciałabym się móc prawdziwie cieszyć z tego że zostaniemy z mężem rodzicami, ale...
Mam takie pytanie do mam, lub kobiet które miały podobnie. Qrcze.. teraz tak mniej więcej powinnam mieć okres (ostatni był 27 kwietnia) i od soboty (nawet to delikatne plamienie mnie zdziwiło i zmyliło że jednak nie jestem w ciąży) mam delikatne bardzo palmienia..tzn. tylko gdy jestem w toalecie i podcieram się, ale to też nie zawsze.. ale jest to dla mnie bardzo stersujące bo właśnie boję się ...tego co już przeżyłam.. Nie wiem czy to może być spowodowane tym, że mam miec teraz @ czy coś złego już się dzieję???? Prosze pomożcie mi.
Z góry dziękuje

elwis_m - oby i w moim przypadku też był taki optymistyczny koniec!!! Naprawdę WIERZĘ w to że będzie dobrze... ale jednak ciut się denerwuję...
Buziaki i miłego dnia dla wszystkich pań

Dzisiaj całą noc nie zmrużyłam oka, jak widać bardzo przeżywam. Tak bardzo chciałabym się móc prawdziwie cieszyć z tego że zostaniemy z mężem rodzicami, ale...
Mam takie pytanie do mam, lub kobiet które miały podobnie. Qrcze.. teraz tak mniej więcej powinnam mieć okres (ostatni był 27 kwietnia) i od soboty (nawet to delikatne plamienie mnie zdziwiło i zmyliło że jednak nie jestem w ciąży) mam delikatne bardzo palmienia..tzn. tylko gdy jestem w toalecie i podcieram się, ale to też nie zawsze.. ale jest to dla mnie bardzo stersujące bo właśnie boję się ...tego co już przeżyłam.. Nie wiem czy to może być spowodowane tym, że mam miec teraz @ czy coś złego już się dzieję???? Prosze pomożcie mi.
Z góry dziękuje
...

do lekarza idż słodziutka, wszystko ci wytłumaczy

Qrcze obiecałam sobie że nie będę lecieć odrazu do lekarza...bo tylko odsyłają żeby jeszcze poczekać...że za wcześnie itp.. i tak na USG pewnie nic widać nie będzie bo za wcześnie...Naprawde nie wiem co robić..

słodzitka nie martw sie, ja jestem zielona w te klocki, ale buszowałam po internecie w celu znalezienia jak najwiekszej ilości powodów by się martwić:), przeczytałam wszytskie swoje książki i notatki ze studiów i takie plamienia w czasie gdy powinien być okres są chyba w granicach normy. Ale zważywszy na to że raz już poroniłaś, ja bym posżła do lekarza, na wszelki wypadek, a nuż widelec okaże się że powinnaś brać coś na podtrzymanie. To na pewno normalne, ale przezorny zawsze ubezpieczony:) a kobiety w ciąży muszą byc przecież ostrożne.
Trzymam kciuki

Słodziutka bardzo często wystepuje niewielkie plamienie kiedy zarodek zagnieżdza się w ściance macicy (sama to przerabiałam)- jeśli bedziesz u gina to niech zrobi ci USG brzuszka - ja przez całą drugą ciąże tak tylko byłam badana (ponoc wcale nie ma konieczności badania dowcipnego- no chyba że cos sie dzieje)
pozdrawiam przyszłe mamy :-)

reklama
Słodziutka bardzo często wystepuje niewielkie plamienie kiedy zarodek zagnieżdza się w ściance macicy (sama to przerabiałam)- jeśli bedziesz u gina to niech zrobi ci USG brzuszka - ja przez całą drugą ciąże tak tylko byłam badana (ponoc wcale nie ma konieczności badania dowcipnego- no chyba że cos sie dzieje)
pozdrawiam przyszłe mamy :-)

ktoś mnie tu śledzi?? :-D :-D :-D hihihihi
dzięki Maryś za pomoc :-)

Do góry