reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

kamylka mnie też strasznie boli krzyż z kacprem też to miałam. a te plastry rozgrzewające można jak się karmi??

ewelinka radzę się przejść albo chociaż zadzwonić do lekarza jak tak długo cię boli.

Chłopaki już śpią ja padam na twarz dziś znowu sama 24h bo Piotrek w pracy i wróci rano i w piątek znowu sama i w poniedziałek i w niedzielę, ciężko mi jak cholera :-:)-:)-( idę spać tylko muszę jeszcze coś zjeść bo mi mleka zabraknie w nocy:sorry2:

reklama
podaje się 15 kropli przed każdym karmieniem, cyba że karmisz częściej niż co 2 godziny, to wtedy rzadziej trzeba dawać.
wg mnie działa :tak::tak::tak::tak:, jak odstawiłam to mała trochę jazd brzuszkowych miała.

Czyli podajesz czesciej niz 6 razy na dobe??I spokojnie bbedziesz to podawala tak do 3 miesiaca jak bedzie trzeba czy masz w zamiarze zmiejszyc dawke?

Do dziewczyn ktore mialy znieczulenie ZZO.Boli Was mniejsce wklucia bo mnie jak cholera bola plecy w tym miejscu :/

Ostatnia edycja:
ewelinka mnie szwy też bolały po dłuższym chodzeniu, ale probemy w toalecie po takim czasie to już chyba trzeba lekarza odwiedzić ...
aga współczuję tego noszenia, bo choć uważam że czułość jest ważna ale zjedzenie obiadu przez matkę też ...
jeżyk ja tez sama i tylko w weekendy moge liczyć na pomoc M, bo wtedy przyjeżdża do domu - ale ja tylko jednym maluchem się na szczęście zajmuję. Zresztą jak M przyjeżdża to tez nie chcę zrzucać mu na kark wszystkich swoich problemów, bo on tez w pracy nie ma lekko. Chociaż teraz to muszę chociaż na poł dnia mu małą całkowicie "odsprzedać" bo mieszkanie wygląda tragicznie, a i ja czuję że się sypie ...

hej babeczki

u nas też kołowrotek, te z Was które dwójke mają wiedzą o czym piszę...;-) Teraz odciągam więc mam chwlunię;-)
Czarnamegi mnie też bolało, teraz mniej - poluzowały się kręgi ale to wróci do normy.

kamylka mnie też strasznie boli krzyż z kacprem też to miałam. a te plastry rozgrzewające można jak się karmi??
No wlasnie w ulotce jest napisane,ze nie mozna,bo moj tata uzywa.Moja mama poszla do mojego ginekologa i zapytala a ona powiedziala,ze tak jest nawet na paracetamolu napisane i znalazly jakies plastry,ktore nie maja tej substancji przeciwbolowej(nie wiem dokladnie,bo jak dojda to sie zaglebie i przejze net,dopiero zaaplikuje sobie,bo tez nad tym myslalam),one sa jakies hydrozelowe i rozgrzewajace ale bez substancji przeciwbolowej,tak mi mama tlumaczyla ale czy ja dobrze zrozumialam to nie wiem:-(;-)
Ja w nocy dostalam dreszcze i prawie 40 stopni,lewa piers mnie boli jak diabli:wściekła/y:.Chyba zwariuje:-(Az widze podwojnie:baffled:

Kamylka moze zapalenie piersi?

u mnie w nocy ciezko dojsc z piersiami do ladu :-pbo w ciagu dnia maly je co 2-3 godziny a w nocy budzi sie co 4-5godzin i piersi mi sie nieraz robia bardzi twarde... a jak juz syna przystawie to leca ze mnie kaskady mleka i mały się dławi...musze dosc sporo odciskac na pieluszke zanim podam mu pierś. Wczoraj mi sie po raz pierwszy zaksztusil i tak biedny zaczol piszczec przez krzyk jak nigdy dotad :no: az sie zaniepokoilam i chyba musze poczytac o pierwszej pomocy niemowletom, bo jakby tak mu bardziej ten pokarm utkwil to bym nawet nie wiedziala jak mu pomoc - wczoraj tylko poklepywalam po pleckach i jakos zeszlo do zoladka

Ja jestem 3 tyg. po porodzie i nadal mam te szwy rozpuszczalne, które czuję i blizna jest strasznie twarda, mam nadzieję, że to minie, bo jak się zapomnę przy myciu to masakra !!! Na szczęście wewnątrz nie popękałam i nie mam problemów z załatwieniem się.
Ewelinka, dziewczyny mają rację - lepiej skonsultować to z lekarzem !!!

Kamylka, współczuję...
ja miałam parę dni temu obrzęk brodawki i nie mogłam jej dotknąć tak bolała. Przystawiałam małego i jakoś odblokował te zatkane kanaliki. Ale bolało jak cholera.
Podobno trzeba przykładać dziecko jak najczęściej do chorej piersi.

Kamylka, współczuję...
ja miałam parę dni temu obrzęk brodawki i nie mogłam jej dotknąć tak bolała. Przystawiałam małego i jakoś odblokował te zatkane kanaliki. Ale bolało jak cholera.
Podobno trzeba przykładać dziecko jak najczęściej do chorej piersi.

Kilka dni temu mialam zatkany kanalik tuz przy brodawce lewej piersi z lewej strony - no i polozna kazala przystawic malego pozycja "spod pachy". Jedno karmienie wystarczylo i ladnie wszystko puscilo ;-)
Ponoc jesli nie jest za pozno to dziecko wyssie ladnie co trzeba:rofl2:

reklama
Do dziewczyn ktore mialy znieczulenie ZZO.Boli Was mniejsce wklucia bo mnie jak cholera bola plecy w tym miejscu :/
Mnie po znieczuleniu podpajęczynówkowym nic nie boli.:no:

Ja w nocy dostalam dreszcze i prawie 40 stopni,lewa piers mnie boli jak diabli:wściekła/y:.Chyba zwariuje:-(Az widze podwojnie:baffled:
To ewidentne zapalenie piersi.:tak:Masuj chorą pierś, przystawiaj do niej malucha jak najczęściej ( ty chyba nie karmisz piersią:sorry2:, bo Marcel zazdrosny?:confused:) i ściągaj.

Ewelinko tak jak piszą dziewczyny idz lepiej do gina, niech to skontroluje.Ja po ostatnim porodzie nie mogłam dojść do siebie przez 4 tygodnie i dostałam wtedy antybiotyk.:tak:

A mówią , że po porodie SN szybciej się do siebie dochodzi.Teraz mając porównanie stwierdzam , że g...* (nie) prawda.:dry:Po porodach SN dłużej dochodziłam do siebie. Nie mogłam siadać i miałam dłuuugo takie problemy jak Ewelinka. Teraz przynajmniej podwozie mam całe. A blizny po CC i tak nie widać.

A my od wczoraj zaczynamy normalnie funkcjonować. Łukasz odchorował się i zaczął mnie troszkę odciążać od małej, w sensie , że ponosi , przewinie ... bo nakarmić nie nakarmi.:dry:( za małe sutki ma :-D). Nockę też w miarę "normalną" miałam. A teraz bączek leży sobie w łóżeczku ( którego nie cierpi) i przygląda się żółtej poscieli w dziecięce motywy.

Do góry