reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
lajfik ja też wychodzę z założenia, że noworodki potrzebują bardzo dużo ciepła i wciąż pamiętają brzuszek i ciągłe kołysanie i dlatego też noszę moją małą, choć czasem ręce opadają. Właśnie tak jak dziś.Nie spała w nocy od 23.20 d0 2.30 - zasnęła oczywiście z cycusiem w buzi u nas w łóżku. Oczywiście przeniosłam ją do łóżeczka i kolejną pobudkę miałam o 4.30. Potem wstała o 8 i przez cały dzień spała tylko na rękach, po odłożeniu do łóżeczka budziła się po 10 - 15 minutach. Jeść praktycznie nie chciała - przy piersi się denerwowała, napinała, wypluwała pokarm lub po prostu go nie połykała i wylatywał jej kącikami ust, a z butli zjadała góra 20 - 30 ml...
Aga ja dziś też kupiłam kropelki, mam nadzieję że pomogą. Moja niunia nie za bardzo lubi herbatkę koperkową i wypija jej około 10 ml... Smoka też wypluwa.
martussa witaj w domku :-)

larkaa jakoś sobie nie wyobrażam swojej niuńki leżącej 2 godz. :dry:Ledwo wytrzymuje 10 minut a co mówić o 2 godzinach czuwania do tego bez płaczu.:baffled:Może dlatego tak jest, że moniusia nie doi? Nie wiem już sama. Każdy dzień jest inny.W sumie to ja nie mam co narzekać. Aga i Kraf gorzej mają. Współczuje wam dziewczyny. Pomimo, że ja można by powiedzieć stara weteranka, to samej mi ręce opadają.
Aga na pocieszenie napiszę ci, że drugie dziecko łatwiej się chowa, bo ma się doświadczenie po pierwszym.Zbyt długa przerwa wytrąca z doświadczenia.:tak:;-):-)
Trzymajcie się dziewczyny, nie poddamy się!!!

ja też współczuję adze i kraf, trzymajcie się dziewczyny

-j- ja bez tego smoka to przegrana bym była, moja mała po prostu go kocha i uspokaja sie przy nim na maxa, ciekawe co będzie jak sie jej znudzi :|

aga - ja też od początku tak się czuję. BEZRADNA. Mała ciągnie cyca a po chwili wyje z bólu. Noszenie do ulania i odbicia nie daje żadnego rezultatu
:( a prykanie sprawia ból :( a jak Milenka płacze to ja razem z nią.
jestem zombie!
aaaa
zarzekałam się, że nie kupię smoka. Kupiłam, bo cyc łagodzi ból, uspokaja się przy nim. Ale cyc nie wydala... Kupiłam smoka i nie chce go ssać. Ma odruch wymiotny.

ardzeshMoj malutki tydzien temu tez tak mial niewiedzialam co robic juz caly czas plakal przy jedzeniu po jedzeniu prezyl sie .Wiec dalam mu kropelki SabSimplex i jest spokoj juz tak nie krzyczy w nieboglosy troszke jeszcze sie steka i cisnie ale jest duzo lepiej niz tydzien temu.Mysle ze bez jakis kropelek bedzie ciezko:-(

Położna i pediatra kazały kupić espumisan. Pomimo, że jest napisane w ulotce, że stosować u dzieci powyżej 1 miesiąca życia - mi kazali stosować od 1 tygodnia.
Stosuję. I śmiało mogę powiedzieć, że "G" pomaga! :no::baffled:
Nie będę kupować podobnych esputikonów i innych takich. A sab simplex jest niedostępny w Polsce! Koleżanka Czeszka będzie w Polsce w połowie marca i ma mi przywieźć dwie flaszki Sabu. Ale do tego czasu muszę jakoś żyć. Nie tyle ja, co moja córcia. A serce mi się kraja jak widzę jak się zwija i stęka!

Witam po długiej przerwie rehabilitacyjnej:)
Ja się już pozbierałam i od kwietnia będziemy się z mężem starać na nowo,może za rok też będę pisać o pampersach, kremach i innych. Gratuluję wspaniałych dzieciaczków!!!!!!!!

reklama
Położna i pediatra kazały kupić espumisan. Pomimo, że jest napisane w ulotce, że stosować u dzieci powyżej 1 miesiąca życia - mi kazali stosować od 1 tygodnia.
Stosuję. I śmiało mogę powiedzieć, że "G" pomaga! :no::baffled:
Nie będę kupować podobnych esputikonów i innych takich. A sab simplex jest niedostępny w Polsce! Koleżanka Czeszka będzie w Polsce w połowie marca i ma mi przywieźć dwie flaszki Sabu. Ale do tego czasu muszę jakoś żyć. Nie tyle ja, co moja córcia. A serce mi się kraja jak widzę jak się zwija i stęka!

sab simplex kupiłam przez internet w czeskiej aptece w piątek, w poniedziałek już miałam przesyłkę w domu w Wawie :-)
polecam SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml. za dwie buteleczki razem z przesylką zapłaciłam jakieś 40 zł.

Do góry