reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

-j- z tego co slyszalam to mozna farbowac, ale trzeba wiedziec jakim preparatem :tak:

jolek2 mysle ze nie zostaniesz sama :tak: pewnie nie jedna z nas przenosi ciaze nawet do marca:-D choc fakt faktem pewnie po 40tc aktywnosc forumowiczek zmaleje

reklama
urodzę, nie urodzę, kiedy,, jak itp. Widze że czas wziąć na tapetę temat jak po domowemu przyspieszyć poród :) No numer 1 to pewnie figle. Ja zaraz ide korzystać z numeru 2 i posprzątam :-)

- choc fakt faktem pewnie po 40tc aktywnosc forumowiczek zmaleje

hehe :-) albo sie dopiero zacznie, jak u nas na styczniówkach ;-)
będą gadki o kupkach, sapkach, wysypkach, kolkach, nieprzespanych nocach, pierwszych uśmiechach itp :-)
Najlepsze przed Wami! :-)

-j- ja ostro nadrabiam stracone kilogramy, zdrowa jak ryba, cały dzień z pełna buzią chodzę - jedynie od mleka trzy kroki w bok jestem :) a Ty kochana jak tam się trzymasz biedactwo? A farbować podobno można, coś tam piszą o tym w nowym M jak Mama.

kraf trzeba działać, ja od godziny sprzątam :D w dodatku włączyłam sobie muzyke na cały dom i tańczę ze szmatą (taka mała zemsta, sąsiedzi wczoraj znowu bibe mieli, a dziś mają remont i mi stukaja w ściane to niech słuchają tego na co ja mam ochotę) :D

AbEjA tez racja :tak:

mnie sie jeszcze nie marzy przyspieszenie porodu ;-) do polowy lutego chce przetrzymac :-D
Wczoraj prawie caly dzien sprzatalam :baffled: maz staral sie aktywnie pomagac... mimo to wieczorem prawie czolgalam sie do lozka :rofl2: Powiedzialam sobie ze nigdy wiecej :-p Nawet jesli mialabym zaczac rodzic teraz to chce byc wypoczeta - porod to ciezka praca i obciazenie dla organizmu.... Wiec siedze przed TV i kompem, zajadam sie ile moge, no i co najwyzej obiad ugotuje... Leniwca chwyciclam :-D

Ostatnia edycja:
witam
ale piszecie jak oszalale :szok: tyle stron do nadrobienia w jeden dzien ;-)

-j- ja bym sie nawet nie zastanawiala i robila pasemka. podobno pasemka lepiej robic w ciazy niz malowac cale wlosy na ciemno ale ja i tak tez planuje za jakis tydzien moze dwa pomalowac wlosy coby na porodowce jakos wygladac :-p jezeli to cokolwiek mi moze pomoc hihihi:-p:rofl2:
Antar bardzo mi przykro ze musialas zostawic soja Zosienke w szpitalu:-(. mam nadzieje ze dzisiaj jej poziom bilirubiny juz sie obnizyl i ze lada moment wypisza ja ze szpitala
Elwis to mi nie pomoglas mowiac ze Kuba Twoj zrobil sie nieznosny :no: bo w glawie ciagle mam taka mysl ze moja Zuzia bedzie jak aniolek i w wielu rzeczach bedzie chciala mi pomoc przy mlodszym rodzenstwie :sorry2: chociaz to takie oszukiwanie samego siebie.
hihihi wlasnie mi sie przypomnialo jakie mialam wyobrazenia przy pierwszym porodzie :-D:-D:-D myslalam tak jak Wy ze jak mama mnie urodzila szybciutko to i mi tak samo pojdzie i bylam swiecie przekonana o tym do samego konca:tak:i ze bedzie prawie bezbolesnie. nie nie nie kochane ale wcale tak nie bylo:no: moze i szybko urodzilam bo ok 4-5 godz ale wcale bezbolesnie nie bylo i teraz najbardziej boje sie tych skurczow od krzyza wrrrr:crazy:.ale nie bierzcie tego co napisalam na serio bo kazdy porod jest inny i kazda inaczej odczuwa bol.bbedzie dobrze:sorry2:
ale z perspektywy czasu teraz mi sie smiac chce samej z siebie :-D:-D:-D

larkaa no to dobrze, że już dobrze.:tak:. Mnie tez już lepiej. Czerwony nochal samruję sudocremem. Teraz to dopiero wyglądam.:baffled:

witam
ale piszecie jak oszalale :szok: tyle stron do nadrobienia w jeden dzien ;-)

-j- ja bym sie nawet nie zastanawiala i robila pasemka. podobno pasemka lepiej robic w ciazy niz malowac cale wlosy na ciemno ale ja i tak tez planuje za jakis tydzien moze dwa pomalowac wlosy coby na porodowce jakos wygladac :-p jezeli to cokolwiek mi moze pomoc hihihi:-p:rofl2:
no właśnie o to mi chodzi , by troszkę chociażby zatuszować tą opuchniętą twarz i czerwony nos, który mam nadzieję , że do tego czasu zrobi sie normalny.:sorry2:

Podobno olej rycynowy tez dziala,generalne porzadki i wieszanie firanek:tak:;-)
Do fryzjera to sie wybieram jeszcze przed porodem,bo jak nie teraz to kiedy?hehehe

reklama
-j- a jakie niby przeciw skazania do farbowania?? Smród, myślę, że jak wyjdziesz na ulicę i powdychasz spalinki to na to samo wyjdzie. Ja bym farbowała i tylko dupę ci sprała, bo siostrze kazałaś wyglądać jak łajza :-D:-D:-D

Do góry