reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
golimek pytalam lekarza, on nie jest w stanie mi zagwarantowac, ze to przejdzie. Powiedzial mi tylko, ze jak sie zacznie to urodze i tyle. Łatwo mu tak mowic :( A ja jestem przerażona! Zwazajac na to, ze moj maly geniusz mial glowke w 35 tyg. na 39 tydzien!

Ja w nowym M jak Mama przeczytałam, że podobno dziewczynki 3 razy częściej rodzą się po terminie ;/
Nie pociesza mnie to, bo ja najchętniej już bym urodziła, a najchętniej za tydzień i zero czekania, ani dnia dłużej :O

habcia :-) ale odpoczywaj w domku.... mam nadzieje ze jak przyjdzie czas na porod to pojdzie u ciebie szybko i nereczka nie bedzie meczyla

golimek pytalam lekarza, on nie jest w stanie mi zagwarantowac, ze to przejdzie. Powiedzial mi tylko, ze jak sie zacznie to urodze i tyle. Łatwo mu tak mowic :( A ja jestem przerażona! Zwazajac na to, ze moj maly geniusz mial glowke w 35 tyg. na 39 tydzien!
Taka roznica jest niemozliwa chyba.Moze zle obliczylas termin?Moze byc gora 2 tygodnie,ale nie miesiac roznicy.Co na to lekarz?
Moja znajoma miala tez straszny bol nerki pod koniec ciazy ,prawie umierala z bolu bo tutaj lekarze nic jej nie poradzili i snula sie biedna po domu.Okazalo sie,ze jakis nerw jej corka uciskala i to jakos promieniowalo do nerki.Jka zaczal sie porod to to przeszlo.Ale dokladnie to nie znam szczegolow.Jaki nerw itd

Ostatnia edycja:
habcia ja nie wiem co to bóle nerki ale moja koleżanka miewa takie ataki to aż mdleje z bólu więc szczerze współczuję.odpoczywaj duzo i może faktycznie po porodzie wszystko się uspokoi. a miewałaś już kiedyś bóle nerki?

jezyk W tej ciazy mialam takie male pobolewania kolo 20 tyg. ginka kazala mi pic duzo wody z cytryna i przeszlo. Ale teraz wrocilo ze zdwojona sila ;/

Kamylka nie strasz mnie. Rozmawialam z lekarzem odnosnie tej glowki. On mnie uspokoil, ze takie dzieci tez sie rodza i to jest normalne. Choc przy badaniu inna lekarka byla zdziwiona. ;/ JA jestem pozytywnej mysli, ze glowke synek odziedziczyl po mezu, ktory ma w glowie tyle ile ja mialam w pasie przed ciaza hehe :D czyli 68 cm. A mały ma 34 cm puki co.

habcia bardzo współczuję bólu nerki. Nigdy nie miałam i mam nadzieję nigdy się nie przekonać o tym jak jest. Trzymaj się ciepło.
Mówicie, że już chciałybyście rodzić. Ja w sumie też już jestem na to gotowa, ale wolałabym jednak urodzić w lutym. Nie wiem dlaczego, ale choćby pierwszego, ale żeby to był luty :sorry:

reklama
Habcia, pewnie rozmiar główki to kwestia genów. Ja mam mała głowę i Franek też ma małą, chociaż przy porodzie miał 35 cm w obwodzie, wiec chyba taki standard.

Do góry