reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

pozatym nie wiem jak mam już pisać na to usg, jedni mówią na to 3D a inni 4 D, u mnie w przychodni to się nazywa 3D/4D :D

reklama
Melduję że wróciliśmy z wyjazdu. Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze koleżanki :-)
Ja od dwóch dni wyraźnie czuję dzidka :-)

larkaa 3D to fotki, a 4D to ruchomy obraz. Możesz oglądać filmik, co dzidzia porabia w danej chwili...
megusek witaj :> skoro po urlopie, wypoczęta to teraz masz na pewno więcej sił na pisanie na forum. czekamy

Ja przytylam 3 kg w cztery tygodnie :no: tez w szoku jestem, musze troszke bardziej uwazac na to co jem, ale od kiedy wrócił mi apetyt pochlaniam wszystko i to w duzych ilosciach:zawstydzona/y: A nie chce zeby moj przyszly maz patrzyl na mnie jak na wileoryba :tak:

Ja chodze prywatnie do gina i tez po kazdym badaniu, wlacza na usg 4D i przez jakies 15 minut mozemy sobie ogladac poczynania naszego malucha:tak: Ale powiedzial,ze plec stwierdzi dopiero na usg polowkowym bo wczesniej to zdarza sie duzo pomylek.

Uuuuuuuuu, a coz tu dzis takie pustki? Mam nadzieje, ze u Was sliczna pogoda i ze wszystkie sie dobrze bawicie, no bo w koncu weeeeeeekend.:happy:

Milego wieczorku Mamusie!:-)

cześć. Super, że u was w porządku. Ja natomiast w środę znów trafiłam do szpitala, od wtorku wieczorem zaczęla stawiać mi się macica, co puściła znów stawała, tak do rana do środy, wzięłam dwie nospy i nic. Pojechałam w panice na karową i znów się okazało że nic złego się nie dzieje. Że może za dużo siedzę, mam stresy albo jeszcze cos innego, w każdym razie dziecko nie wybiera się jeszcze na świat. Zgłupiałam po tej wizycie, bo mam leżeć i brać nospę a wystarczy że lekko napnę brzusia, a to przy każdym ruchu jest nieuniknione i już mam skurcz. Poza tym ja ślubu jak nie brałam tak nie biorę:(Mam kiepski nastrój przez to wszystko. Wy już te brzuszki macie wielkie:)! Mi też urósł, ale tak subtelnie, żołądek płaski i kształtny, tylko do pępka mam bańkę. Mam nadzieje że tak zostanie, bo koleżanki mówią że chciałyby tak wyglądać w ciąży. Wiem że to nie czas na piękno, ale ja dawno nie czułam się tak dobrze w swoim ciele.

Nadrobiłąm zaległości w czytaniu. Wiem, że wam też stawają brzuszki, tylko ja nie wiem cojest normą i się zdarza a co jest patologią. Dlatego tak panikuję. Jeśli brzuch kurczy mi się przez 24 h to chyba jest odchył, a nospa nie pomaga nic a nic. No ale szyjka jest cała, mały też. Nie wiem czy czuję ruchy. Ja tak sporadycznie czuję bąbelki, ale częściej zdarza mi się takie szturchnięcie, lekkie uderzenie w ścianę macicy. Co ciekawe jak mi ta macica się stawia to twarda jak kamień i wystająca jest zwykle po jednej stronie, po drugiej dużo mniej.

Gratulacje dla dziewczyn z okazji zareczyn no i slubu.
Antar ja tez slubu nie biore, przynajmniej na razie. Ustalilismy, ze poczekamy z tym do narodzin i wtedy zdecydujemy co i jak. Mnie jakos nigdy nie ciagnelo do malzenstwa. Ustalenie ustaleniem, ale mimo wszystko czasami dopada mnie dol z tego powodu.

Wczesniej pisalam, ze ide na wizyte w czwartek i co sie okazalo? ze pomylily mi sie czwartki i ide dopiero w ten :crazy:

Ja od tygodnia mam wrazenie, ze czuje dzidziola, takie laskotanie w dole brzucha. Nie wiem czy to rzeczywiscie to, ale tak mi sie wydaje.

Ostatnia edycja:
yawla ja wcale tego ślubu nie pragnę, tak samo jak moj D. Myśle ze to nie to stanowi o szczęściu rodzinnym. ale to wszystko przez jego matke tradycjonalistkę, która jest i tak wściekła że nie będzie kościelnego i wesela...najlepiej na 300 osób. to jest osoba pokroju "zastaw się a postaw się" ehh.trudno. jedyny plus to że dzidzia bedzie miał uregulowaną sytuację prawną i tyle. chce żeby ten dzień szybko nadszedł i równie szybko przeszedł. ja bym o brak ślubu doła nie łapała. nie jestem z tych co marzą o białej sukni itp.

reklama
kraf83 podobnie podchodziłam do mojego ślubu. Stwierdziłam, że nam to niepotrzebne. Ale dla spokoju teściów, rodziców i pozostałej rodziny - ślub zorganizowaliśmy i wierz mi - nie żałuję :-)

Właśnie wróciłam z wesela kuzyna. Jestem tak obżarta - że ledwo się ruszam.
Kuzynki mnie zaskoczyły i przywiozły mi prezenciki - bluzkę ciążową i czapeczki dla dzidzi. Wszyscy w szoku, że mam taki brzuchol :) i wszyscy w szoku, że to już 5 miesiąc.
Każdy macał brzuszek i pytał o płeć dzidzi. A kuzynki już planują podbój sklepów z ciuszkami dziecięcymi :-D tylko czekają na wiadomość czy to XX czy XY.
Nie jestem najstarszą kuzynką, ale za to pierwszą z brzuchem. Więc chyba jestem w dobrej sytuacji :-) a podróż powrotna do domu spowodowała, że znowu jestem głodna.. ide na kolacje.
Miłego wieczoru Wam życzę :)

Do góry