reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Co do brzucha to mój jest juz naprawde duzy, ale gin mówi ze wszystko dobrze, ciesze sie i z duma prezentuje swoj przedni nadbagaz;-)

Ja ciagle rycze z byle powodu, kazda drobnostka doprowadza mnie do lez:no: teraz dopiero doceniam anielska cierpliwosc mojego Marka, bo ja sama ze soba to na pewno bym nie wytrzymała:tak:

No coz, wszyscy sa dla mnie naprawde cierpliwi i staraja sie jak moga, zeby mi ulatwiac zycie, ale czasem po prostu musze sie wyladowac:zawstydzona/y:

4 pażdziernika bierzemy slub, narazie cywilny, bo bardzo chce nalezycie i spokojnie przezyc slub koscielny, ktory odbedzie sie w czerwu 09 :-) W urzedzie wszystko zalatwione, jeszcze tylko obraczki i juz oficjalnie zostane żona mojego meza ;-)

reklama
mileeenkaaa gratuluję zaręczyn:) fajnie, że planujecie Ślub:)
co do wypadających włosów to mnie też to dopadło:( włosy garściami mi wychodzą..
a teraz do rzeczy..byłam u ginka..na szczęście moja pani doktor mnie przyjęła..chociaż wizytę miałam na wczoraj..ta ciąża naprawdę powoduje, że jestem mega rozkojarzona..byłam święcie przekonana, że mam dziś na 18.20:-D zadzwoniłam i mimo, że już na dziś nie było miejsca Pani ginekolog mnie wcisnęła:) jak zobaczyła kartke z ciśnieniem które spisywałam była przerażona..zaraz mi zmierzyła..i co???130/80:) mierzyła mi i na prawej i na lewej ręce i było tak samo..a więc idealnie!!nie wiem dlaczego na mojm aparacie mam takie kosmiczne..może zepsuty??nie mam pojęcia:)ale się ucieszyłam:tak: dziś usg miałam króciutkie..zobaczyłam szybko dzidzie a potem usłyszałam serduszko:laugh2: super uczucie:) dostałam skierowanie na badania morfologie itd..powiedziałam, że wydawało mi sie dwa razy, że poczułam dzidziusia ale ginka stwierdziła, że to niemożliwe skoro to moja pierwsza ciąża..ruchy poczuję około 20stego tygodnia..ale to już niedługo więc czekam:)powiedziała mi też o możliwości zrobienia usg 3d dała namiary gdzie mogę je wykonac..i że najlepiej między 20stym a 24 tygodniem:)więc za miesiąc się wybieram i wtedy mam nadzieję dowiem się kto tam u mnie pomieszkuje:tak:nawet nie wiecie jak ta wizyta mnie uspokoiła,,teraz już będzie tylko dobrze..buziaki dla Was i brzuszków:-)

08_28_2008_25_12_2007_48.png

Mileeenkaaa gratulacje!!!! Super, że wszystko układa się pozytywnie!!!!
Ewelinka:) to dobrze, że na wizycie wyszło wszystko ok. Spokój ducha w naszym stanie jest nieoceniony. Może rzeczywiście coś nie tak jest z aparatem do mierzenia ciśnienia, w końcu to tylko elektronika. Dla własnego spokoju możesz od czasu do czasu przejść się do swojej przychodni na kontrolne mierzonko.;-)

A propos wypadających włosów, to ja mam odwrotnie. Włosy stały się jakieś takie lśniące, lepiej mi się układają i są po prostu ładniejsze no i paznokcie stały się mocniejsze :-):-):-) Wszyscy wokół twierdzą, że wyładniałam przez ciążę, jakbym, kurcze, przed ciążą ładna nie byla:-p.

Miłego popołudnia!!!

aga221122 :) dzięki! mnie trudno wyobrazić sobie, że to już 5 miesiąc. Ale oby jak najszybciej do lutego!
Ewelinka:) - dobrze, że po wizycie wszystko ok, ale ciśnienie musisz sprawdzać sobie nadal. A następnym razem dla porównania zabierz na wizytę swój aparat, żeby porównać wyniki :-)
mileeenkaaa gratulacje z okazji zaręczyn :) i czekamy na prezentację Twojego brzuszka :-)

Co do włosów - przestały mi wypadać garściami, ale wciąż kilka pozostaje mi w ręce i na szczotce. Za to paznokcie mam jak stal! Zawsze miałam łamliwe i rozdwajające się, teraz mogę drapać beton a im i tak nic nie grozi ;-)
Ja już zaczęłam szaleć z zakupami :-D i klka ciuszków już zakupiłam i wciąż szukam dalej. Mam jeszcze kilka na oku, ale mam braki na koncie hehe a jeszcze w sobote czeka mnie śłub i wesele kuzyna. Moja przyjaciółka już mi wylicza ile za ten wyjazd miałabym ciuszków :-D Mam nadzieję, że ciuszki nie uciekną do następnej wypłaty.
pozdrowienia dla Waszych brzuszków :happy:

U mnie w pierwszej ciąży włosy były lśniące, grubsze i mocniejsze, teraz wypadają :(, paznokcie rozdwojone... Ogólnie ta ciąża różni się od poprzedniej. Zapomniałabym napisać, że bardzo boli mnie głowa od wczoraj rana, ustępuje tylko wtedy, gdy podwyższam sobie cukier (batoniki, czekolada), ale to nie na długo. No i ból lędźwiowy niestety mnie nie opuszcza po dużym wysiłku fizycznym, np. teraz :), bo jakoś od 16 sprzątam, ale muszę, bo nikt tego za mnie nie zrobi.

Ewelinka:) bardzo sie ciesze, ze wyjasnilo Ci sie z tym cisnieniem.:-) A co do ruchow, to czuje je od tygodnia, a to moja pierwsza ciaza...:confused: To chyba tylko potwierdza, ze kazda przebiega inaczej i nie ma co sie opierac na takich uogolnieniach, chyba ze Twojej gince chodzilo o juz takie silniejsze kopniaczki, bo to co ja czuje, to np. takie delikatne pukanie, laskotanie, jakby cos mi plywalo w brzuchu.;-) Na ostatnim usg dzidzia byla barrrrrdzo ruchliwa, wiec moze dlatego juz czuje?;-) Pozostaje mi wsluchiwanie sie w brzusia, bo nastepne usg dopiero 19 listopada:-:)-:)-(

Dzięki dziewczyny:)Naprawdę czuję się dużo lepiej:)Nawet wcisnęłam w siebie pól małej pizzy:)To duży sukces:)Bo jedzenie omijam szerokim łukiem:)Buziaki. Miłego wieczorku:)

08_28_2008_25_12_2007_48.png

reklama
Milenka GRATULACJE!!!!

mi włosy zaczęły wypadać ostatnio, ale drastycznie nie jest. paznokcie mam akrylowe, więc i tak nie wiem w jakiej formie są te naturalne :-)
najgorzej mi włosy wypadały dwa-trzy m-ce po urodzeniu Kuby. meksyk i koszmar!!!! myślałąm, że łysa będę. ale potem rosły na potęgę, miałam mnóstwo krótkich pomiędzy długimi :-)

Do góry