reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poduszka dla ciężarnych

Hej :)
Moja przyjaciółka jest w ciąży i chcę jej kupić poduszkę dla ciężarnych. Jakie wypełnienie polecacie? Uznałam, że najlepiej spytać Mamusie, Wy najlepiej wiecie, co się sprawdza :)

reklama
Rozwiązanie
My mamy Chicco Boppy. Wypełnienie jest elastyczne, zachowuje kształt poduszki oraz dziecko nie zapada się w nią podczas karmienia.
My też mamy Chicco Boppy :) Dokładnie to jest jej największa zaleta - kładziemy na nią nawet już cięższego malucha (mój od początku jest ciężki :p ) i on zupełnie się nie zapada, ale jednocześnie ma miękko i przyjemnie. Mój maluszek ma 4 mce, mogłabym spokojnie karmić już bez poduszki, ale w domu karmię tylko z nią, bo jest mi najwygodniej i wtedy też nie bolą mnie w ogóle plecy.

A jak chodzi o poduszkę typowo do spania dla kobiety w ciąży, to kupiłam w Lidlu za chyba 40 zł i świetnie się sprawdziła. Prosta, wąska i długa na ok. 180 cm. :)...
My mamy Chicco Boppy. Wypełnienie jest elastyczne, zachowuje kształt poduszki oraz dziecko nie zapada się w nią podczas karmienia. Dużym plusem jest to, że można ja prać w całości w pralce - wypełnienie wraz z poszewką.
My znaleźliśmy już kolejne zastosowanie, a mianowicie podczas nauki siadania, służy jako podpora:)
dfb383aeb674326fmed.jpg

My mamy Chicco Boppy. Wypełnienie jest elastyczne, zachowuje kształt poduszki oraz dziecko nie zapada się w nią podczas karmienia.
My też mamy Chicco Boppy :) Dokładnie to jest jej największa zaleta - kładziemy na nią nawet już cięższego malucha (mój od początku jest ciężki :p ) i on zupełnie się nie zapada, ale jednocześnie ma miękko i przyjemnie. Mój maluszek ma 4 mce, mogłabym spokojnie karmić już bez poduszki, ale w domu karmię tylko z nią, bo jest mi najwygodniej i wtedy też nie bolą mnie w ogóle plecy.

A jak chodzi o poduszkę typowo do spania dla kobiety w ciąży, to kupiłam w Lidlu za chyba 40 zł i świetnie się sprawdziła. Prosta, wąska i długa na ok. 180 cm. :)

Rozwiązanie
Do góry