reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odzież ciążowa

Karolina1609

Zaangażowana w BB
Hej, chciałam poradzić się doświadczonych mamusiek gdzie niedrogo można kupić odzież ciążowa i co najlepiej kupować aby jeszcze te ubrania po ciąży wykorzystać... niby sklepów internetowych masa a ceny w większości horendalne. A może któraś z Was posiada do sprzedania używane ubrania ciążowe?

reklama
Ja kupiłam legginsy ciążowe w txm za 20zl para. Bawełniane, jestem mega zadowolona. Jeśli chodzi o bluzki, w ciąży jest mi strasznie gorąco, więc kupiłam w pepco koszulki na ramiączkach (takie zwykłe, bez koronki i napisów) po 10, 15zl. Fajne, bo się mocno rozciągają. 20 tydzień, mam już trochę brzuszek, ale kupiłam jeszcze l i xl na później. No i większość ciąży przebiegnie zimą, więc po prostu oversizowe swetry.

reklama
No ja też właśnie zimą dlatego zastanawiam się w co ja się zapakuje niedługo jak większość spodni juz ciasna, bluzki w biuscie ledwo się mieszczą, a odzież wierzchnia zobaczymy na ile brzuszek się zapnie. Pojde za waszymi poradami i nie będę kupować odzieży typowo ciążowej tylko oversize, po rozwiązaniu chce wykorzystać te rzeczy, wydatków będzie dużo z reszta już sporo wydajemy na lekarzy i leki więc nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto :)

Hej, chciałam poradzić się doświadczonych mamusiek gdzie niedrogo można kupić odzież ciążowa i co najlepiej kupować aby jeszcze te ubrania po ciąży wykorzystać... niby sklepów internetowych masa a ceny w większości horendalne. A może któraś z Was posiada do sprzedania używane ubrania ciążowe?

W jakim sensie horendalne? Niestety, decydując się na dziecko warto pamiętać, że będę ogromne koszty..

Co do głównego tematu - ja rodzilam w sierpniu, wiec mialam ten komfort że moglam chodzic w letnich sukienkach, nie musialam martwić się o kurtkę czy spodnie.
Z typowo ciążowych mialam w sumie tylko legginsy i spódnicę czarną bandazową. Dokupiłam jeszcze sukienki letnie i kolarki ale to ze zwyklego działu. A, i w h&m dwie basicowe obcisłe sukienki, takie do kolan. I to mi wystarczyło na całą ciążę ;)
Dla oszczędnych - sinsay ma linię ciążową, ceny sa bardzo przystępne.

reklama
Ja w sumie z ciążowych ubrań to posiadałam chyba tylko 2 pary jeansów na wyjścia i ze 3 koszulki ciążowe, jeden sweter. Reszta to zwykłe ubrania - spodnie dresowe, koszulki itp w nieco większych rozmiarach.

Do góry