reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Podanie immunoglobuliny antyD - gdzie od ręki na NFZ?

xkasienka

Zaangażowana w BB
Cześć,
Jaki szpital (najlepiej w mazowieckim) podaje immunoglobuline antyD od ręki (tzn bez kładzenia w szpitalu na 3 dni)? Może być też zwykła poradnia o ile taka istnieje :)

reklama
Mam skierowanie, przyjdę z badaniami krwi, zbadają mnie i podadzą zastrzyk, 15 minut czekać i do domu. Tak miałam w poprzedniej ciąży, w Krakowie.
Teraz się przeprowadziłam do małej miejscowości i tu trzymają w szpitalu 3 dni, żeby NFZ zapłacił.
Ja sie chętnie przejadę do innego miasta, ale jeszcze nie wiem jaki szpital robi to w jeden dzień. Do Krakowa mam teraz już za daleko :(

Najlepiej podzwonic i zapytać. Zazwyczaj robią to szpitale które mają na izbie przyjęć ginekologa.

Każda poradnia K działająca na NFZ ma taki obowiązek (najpierw pewnie będzie potrzebna wizyta na NFZ u ich ginekologa, żeby dokonał kwalifikacji). To jest świadczenie gwarantowane i nie mogą go odmówić, w razie czego poproś o odmowę na piśmie, żeby zgłosić sprawę do NFZ.

Też o tym myślałam, ale obawiam się, że wykręcą się brakiem terminów, dzis mam 28+2.
Ale spróbuję, najwyżej wezmę kogoś wygadanego żeby się za mnie wykłócić, choć pewnie dostanę wtedy najbardziej bolesny zastrzyk w życiu. Jutro rano obdzwaniam Warszawę, może tam się znajdzie ktoś kto robi to bez łaski, a do W-wy mam blisko.

Też o tym myślałam, ale obawiam się, że wykręcą się brakiem terminów, dzis mam 28+2.
Ale spróbuję, najwyżej wezmę kogoś wygadanego żeby się za mnie wykłócić, choć pewnie dostanę wtedy najbardziej bolesny zastrzyk w życiu. Jutro rano obdzwaniam Warszawę, może tam się znajdzie ktoś kto robi to bez łaski, a do W-wy mam blisko.
Immoglobulina z natury szczypi w dupsko 🤣🤣

@xkasienka Ale dzwoń tylko po poradniach ginekologicznych, bo z tego co wiem to tylko one mają w kontrakcie z NFZ podanie immunoglobuliny. No i przede wszystkim muszą ją mieć na stanie, by ją podać. Moim zdaniem i w szpitalu w poradni by Ci podali, ale może się mylę.

Juz wiem że w Warszawie na Madalinskiego nie trzeba leżeć 3 dni, ale za późno dzwonie, bo przez dwa tygodnie już nie ma miejsc :(

reklama
Do góry