reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

początki ciąży

mrsMalec

Fanka BB :)
Cześć wszystkim ;) jestem tutaj nowa ;) pisze do was bo strasznie meczy mnie jedna myśl ;) a mianowicie ;) jestem w ciąży ;) Ostatnia miesiączka 6.03 ;) cykl 31 dni ^^ byłam tydzień temu u ginekologa . Pani twierdzi ze z usg wychodzi 4/5 tydzien ciazy . Pechezyk ciążowy oraz zoltkowy widoczny ;) w prawidłowym miejscu jest ;) lecz pani 9ginekolog widzi tyko coś pulsujacego ale nie widzi zarodka ; ( w karcie ciążowej jest wpisane tetno zarodka 140 . Czy wszystko jest wporządku ? Wizyta kolejna za tydzień. . Niby pani doktor powiedziała ze jest okej ale dlaczego na usg nie mogła zmierzyć zarodka czy jest możliwe ze aż tak jest malutki ?

reklama
Hejka, nie rozumiem, jak mogła usłyszeć bicie serca, skoro nie widać zarodka?! No ale skoro jest serduszko bijące, w dodatku w dobrym tempie, to znaczy, że ciąża rozwija się prawidłowo. Jeśli masz niepokój, to zrób sobie test z krwi Beta Hcg. Ten ten robi się dwa razy, w odstępie 48 h. Wynik powinien się podwoić w prawidłowej ciąży.

Hejka, nie rozumiem, jak mogła usłyszeć bicie serca, skoro nie widać zarodka?! No ale skoro jest serduszko bijące, w dodatku w dobrym tempie, to znaczy, że ciąża rozwija się prawidłowo. Jeśli masz niepokój, to zrób sobie test z krwi Beta Hcg. Ten ten robi się dwa razy, w odstępie 48 h. Wynik powinien się podwoić w prawidłowej ciąży.
Nie było słychać .. było tylko widać na ekranie jak coś pulsuje tak dokładnie określiła to gin .. i mówi to można uważać za zarodek bo coś pulsuje tutaj . I tyle się dowiedziałam

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

po prostu zrób bete dwa razy i zobacz czy wzrasta. 4-5 tydzień to jeszcze wcześnie i zarodek ma czas aby jeszcze się rozwinąć

Witaj,

gratuluję ciąży :)

Co do bicia serduszka - często na tym etapie lekarz po prostu patrzy czy serce bije i w jakim tempie i często nie daje go posłuchać, żeby dodatkowo nie obciążać fasolki. Najważniejsza informacja na ten moment to to, że jest echo żywego zarodka i że jest umieszczony w macicy - czyli wszystko tak jak u Ciebie.

Pomiar zarodka na tym etapie jest obarczony dużym błędem, więc nie stresuj się na zapas. Lepiej poczekać na kolejny, dokładniejszy pomiar niż się zastanawiać dlaczego np. ciąża młodsza o 2 tygodnie (bo wszystko jest tak małe, że nie można dobrze zmierzyć).

Powodzenia :)

Nie było słychać .. było tylko widać na ekranie jak coś pulsuje tak dokładnie określiła to gin .. i mówi to można uważać za zarodek bo coś pulsuje tutaj . I tyle się dowiedziałam

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

Tak wyglądało moje pierwsze usg. Malusieńka 2mm pulsujaca kropeczka wewnatrz pecherzyka. To własnie zarodek z akcją serca. Nie rozumiem tylko czym była zdziwiona twoja ginekolog?? A na początkowym etapie raczej nie puszczają serduszka do posłuchania.

reklama
Do góry