reklama
słowiczek
mama pisklaczków
Też staram się, aby te ćwiczenia były w formie zabawy.
Łukasz świetnie się przy tym bawi, a i ja w tym czasie coś mu śpiewam, opowiadam.
A jak Łukasz nie ma humoru albo go coś boli to daruję sobie. Nie chcę nic na siłę.
Łukasz świetnie się przy tym bawi, a i ja w tym czasie coś mu śpiewam, opowiadam.
A jak Łukasz nie ma humoru albo go coś boli to daruję sobie. Nie chcę nic na siłę.
słowiczek
mama pisklaczków
Gaga mam taką nadzieję, że tak będzie jak napisałaś...
słowiczek
mama pisklaczków
Długo tu nie zaglądałam i nie pisałam...
W tę sobotę udało nam się zrobić w końcu zdjęcie RTG rączki a z opisu zdjęcia wynika, że Łukasz ma wadę rozwojową kośćca ręki lewej pod postacią całkowitej aplazji policzków palców II, IV i V tej ręki. Dodatkowo widoczny jest hypoplasyczny paliczek podstawny palca I oraz szczątkowy paliczek podstawny palca III tej ręki.
Poza tym obraz kośćca ręki odpowiada w rozwoju wiekowi 18 miesięcy.
Diagnoza to EKTODAKTYLIA.
Czeka nas jeszcze wyjazd do Hamburga, jestem bardzo ciekawa czy potwierdzona zostanie diagnoza i jakie są możliwości współczesnej medycyny w jego przypadku…
jak tylko zeskanuje zdjęcie rtg to postaram się je wkleić aby diagnoza była bardziej obrazowa.:-)
W tę sobotę udało nam się zrobić w końcu zdjęcie RTG rączki a z opisu zdjęcia wynika, że Łukasz ma wadę rozwojową kośćca ręki lewej pod postacią całkowitej aplazji policzków palców II, IV i V tej ręki. Dodatkowo widoczny jest hypoplasyczny paliczek podstawny palca I oraz szczątkowy paliczek podstawny palca III tej ręki.
Poza tym obraz kośćca ręki odpowiada w rozwoju wiekowi 18 miesięcy.
Diagnoza to EKTODAKTYLIA.
Czeka nas jeszcze wyjazd do Hamburga, jestem bardzo ciekawa czy potwierdzona zostanie diagnoza i jakie są możliwości współczesnej medycyny w jego przypadku…
jak tylko zeskanuje zdjęcie rtg to postaram się je wkleić aby diagnoza była bardziej obrazowa.:-)
słowiczek
mama pisklaczków
ektrodaktylia - ręka rozszczepiona (ręka homara) Należy do wad charakteryzujących się zaburzeniami promienia centralnego. Ręka w całości – od palców aż do nadgarstka – jest podzielona na dwie części. Może występować w kilku odmianach np. z towarzyszącą syndaktylią lub polidaktylią.
słowiczek
mama pisklaczków
no właśnie gaga dobrze napisałaś, co kolwiek to znaczy...bo szukałam w necie wiadomości na temat łukaszkowej diagnozy i mało znalazłam a to co znalazłam to trochę mnie przeraziło i częściowo mi nie pasuje do młodego...no słowiczku cokolwiek to znaczy
gaga, MADZIU, dzięki za te słowa.
reklama
żaneta28
Fan(ka)
słowiczku tzrymamy kciuki za was... i liczymy na to zeby medycyna i na to znalazła jakis sposób...
Podziel się: