reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u ginekologa.

:) Kasiu a jak pierś po usunięciu, bo ja teraz nie widzę różnicy, a przed ciążą miałam dość duże wgłębienie od góry. Cieszę się, że teraz obie są równe i nadmuchane, aż mój Hubercik stwierdził, że robią się już za duże względem całej sylwetki ;) Jak tak dalej pójdzie to w przyszłym miesiącu kupię miseczkę D, bo w C już robi mi się za ciasno. :)

reklama
Azik, lepiej idź do lekarza, bo z tymi guzkami to różnie bywa. Masz rację, że organizm teraz głupieje i że guzki mogą zniknąć, ale ja bym jednak umówiła się na konsultację tak dla uspokojenia. Pozdrawiam cieplutko :)

Na kilku forach dr Roszkowski jest bardzo polecany, dziewczyny - czy któraś chodzi do niego?? Ja chcę się do niego zapisać na 3D, ponoć są długie kolejki, ale warto. Pozdrawiam i z góry dziękuję, Ania

Ja też kiedyś miałam usunięty guzek - to była jednak torbiel wypełniona płynem. Miałam wtedy 14 lat. Od tamtego czasu wszysto jest ok :)

Anik, u mnie po usunieciu nie bylo zadnej roznicy. Nie mam zadej wkleslosci tylko mala blizne z boku piersi tak ze wystaje mi troche spad kostiumu kapielowego. Na poczatku mialam kampleksy ale teraz juz mi przeszlo. Blizna z kazdym rokiem robi sie mniej widoczna.
Azik, ja mialam kilka guzkow, ten usuniety najwiekszy. Zmienial sie przed miesiaczka tzn robil sie duzo wiekszy. Lekarka radzila usunac guzek zanim zajde w ciaze po one reaguja roznie jedne rosna inne znikaja. Rok temu robialam usg i wszystkie inne zniknely i sama powiedziala ze piersi wygladaja duzo lepiej. Ja sie smieje ze to malzenstwo tak na nie wplynelo;)

Azik powiedz lekarce o Twoich problemach. Bedziesz spokojniejsza.

cześć, dziewczyny, długo mnie nie było ale dużo się działo. Od środy jestem na zwolnieniu ze względu na szkodliwe warunki w pracy :). Ze względu na nieciekawe wyniki mam brać witaminy i żelazo. Dodatkowo mam zrobić 1 badanie w celu spokojenia mojego umysłu ponieważ bardzo zaniepokoił mnie wysoki pozioom przeciwciał na toksoplzmozę IGg. Niskie IGm wskazuje że już ją przechodziłam dawniej ale n8ie chcę żyć w strachu więc pani gin dała mi skierowanie na dodatkowe badanie, które da nam pewność że wszystko jest ok. Trochę i tak się cały tydzień denerwowałam. USG będę miała dopiero pod koniec sierpnia no i termin podano mi na 22 marca, zobaczymy

Pozdrawiam was wsystkie,
ps właśnie czytam wasze posty i nadrabiam zaległości bo nie miałam internetu kilka dni :)

No a ja w końcu jestem po usg i fasolinka ma 2,8cm i takie ślicznie bijące serduszko...jak to zobaczyłam to moje serce zaczeło sie normalnie topić z wrażenia. Ginekolog potwierdzila ze to 10 tydzien i termin porodu na 20 marca. Teraz czekaja mnie wszystkie badania. Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku. Jeszcze dostałam czopki torrecan na wymioty i powiedziala mi ze jakby co to mam sie zglosic do szpitala.

w 10 -2,8cm w 12 -4 cm, jak te dzieci się napracują w brzuszku...
felqua - wszystko będzie ok, zobaczysz...

ja jutro ide odebrać wynik krzywej cukrowej, mam nadzieję, że jest dobry, może jeszcze cukrzyca sie nie ujawniła, chociaż jak pomyśle, że mam powtarzać za jakieś 10 tyg badanie, to mną wstrząsa....

no - wynik krzywej cukrowej na razie w porządku, co jednak oznacza ze musze powtórzyć baanie w 26 hbd...

no ale byłam tez na usg... widziałam malutkie bijące serduszko (1 na szczeście :) ) malutki ma już 4,1 cm, z usg na 8 marca :), ale na razie nie zmieniam terminu, zobaczymy co powie moja prowadząca po usg 30 VIII...

reklama
Byłam w piątek w Instytucie Hematologii na badaniu morfologii i znowu białe krwinki poniżej normy, koniecznie muszę zrobić USG jamy brzusznej. USG 3D pani doktor odradziła, natomiast zaleciła konsultację z ginekolog na temat amniopunkcji. Czekam więc niecierpliwie na wizytę u ginekolog.

Do góry