reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u ginekologa.

Madzik - to ja zaraz zmieniam na liście :)

Wiecie co dziewczyny, czy wam też czas pomiędzy wizytami u gina tak się dłuży??? Bo mnie się wlecze jak żółw! Byłam przecież na usg 10 dni temu, a wydaje mi się, że od tej wizyty minęły całe wieki. Jak pomyślę, że na następną wizytę muszę czekać jeszcze prawie 3 tygodnie, to mnie normalnie skręca ze zniecierpliwienia. Coś jest chyba ze mną nie tak, bo ciąle myślę tylko, żeby już minął kolejny dzień i kolejny tydzień... Na mózg mi się chyba rzuciło ::)

reklama
Madzik..zmien lekarza.....ja karte ciazy miałam załozona juz w 6 tyg i miałam zrobione wszystkie badania...własnie wróciłam od gin:)..malenstwo ma sie dobrze:) ma prawie 4 cm (jestem w 10tyg)...i na usg widziałam jego bijace serduszko i jak wkładało raczke czy tez paluszka do buzi:)...jestem jescze w szoku.....:):):):)...kolejna wizyta za dwa tygodnie i tak jak do tej pory musze zarzywac Duphaston 3 razy dziennie,....wazne ze z moim skarbem jest wszystko ok...:)

poszłam do gin z wynikiem. na razie kazała się nie martwić, brac uroseptv i powtórzyć badanie, bo może to tylko zapalenie dróg moczowych (dość częste u mnie i u ciężarówek).
ale jutro ide na krzywą cukrową (wczesniej niż normalnie bo mam w wywiadzie z poprzedniej ciazy). jak ja tego nie lubię... mam nadzieje ze wyjdzie OK i nie będę musiał sie kłuć.

fuj, juz po badaniu... własnie objadłam sie chlebem, żeby zabić smak glukozy... i tak ją jeszcze czuję...
Boże, codziennie rano wstaję i liczę, że będzie dobrze... chciałabym już być przy 35 tygodniu i mieć wieksza pewność... Przeraża mnie rzeczywistość naszych forumowiczek :(

monika - bardzo się cieszę, że z dzieciątkiem wszystko ok :) Twoja dzidzia jest juz naprawde duża!!! Ja miałam usg też w 10 tyg., ale moja to kruszynka w porównaniu z Twoją: 28 mm :)

azik - miałaś w poprzedniej ciąży kłopoty z cukrzycą?

mhm, cukrzyca ciążowa, ale na szczęście obyło sie bez insuliny, musiałm sie tylko codziennie badać (tylko w paluszek)

Wlasnie wrocilam do gin:). Wszytsko jest ok. Dostalam skierowanie na usg w 12 tyg w kierunku zespolu Downa. Teraz dopoki nie zrobie bede umierac ze strachu. Pozatym skierowanie do neurologa ze wzgledu na migreny bo wczesniej ich nie mialam i pojawily sie dopiero w ciazy. No i na usg piersi(mialam maly guzek wyciety 2 lata temu) i teraz musze to kontrolowac. Dostalam tez bezpieczne lekarstwo na zaparcia:) Pobrali probke moczu i zwazyli mnie-mam niecaly kg do przodu.
Pani doktor to przesympatyczna Murzynka:)

Cześć Kasiu, właśnie przeczytałam Twoją wiadomość i trochę się uśmiałam, bo ja też miałam guzek w piersi i miałam wycinany prawie 5 lat temu. Był to gruczolako-włókniak, ale dość spory, dlatego zdecydowali się na usunięcie, teraz mam tylko 1,5cm ślad w bardzo widocznym miejscu i kontrola co 6-12 miesięcy. Cieszę się, że u Ciebie w porządku, ja też czekam na USG, które będę miała 26.08 a na początku września wybieram się z mężem na USG 3D, ja chciałam poczekać do 22 tygodnia, ale Hubercik stwierdził, że później też się wybierzemy. Pozdrawiam Was cieplutko, Ania

reklama
hej, przed poprzednia ciązą miałam mammografie i usg i znależli dwa 1 cm guzki, najprawdopodobniej gruczolako-włokniaki, ale później okazało sie że jestem w ciązy, i w 4 miesiącu jak chcieli robić biopsje to miałam już tak roziniete kanaliki mlekowe że nie znależli :(, potaem karmiłam, a teraz znowu dzidzia, mama nadzieję, że lekarze mają raxje i pod wpływem wszelkich tych przemian hormonalnych guzki znikaja a nie powiększają się...

Do góry