reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u ginekologa.

U nas Kati za państwowe pieniądze z ubezpieczenia to usg zrobią ci ze trzy razy w czasie całej ciąży. Przynajmniej tak jest w przychodni, do której chodziłam. Dla mnie to za duży stres - to czekanie, więc przeniosłam się do gabinetu prywatnego. Niestety, ale u nas w służbie zdrowia to jest niekończący się bajzel...

reklama
a tak w ogóle, to niewiele kobiet wie, |e jest w cizy przed 6-7 tygodniem.
tylko te, co maj przeczucie wiedz wczesniej. a i badania na poczatku ciazy niewiele daja.
morfologia, mocz, sie jeszcze nie zmienia, na usg nie wida jeszcze bijcego serduszka (satandard od 8 tyg). to po co pBacic za wcze[niejesze badania. tylko za test ciazowy.

Cześć.Byłam w piątek u Pana G. wraz z moim Mężem.I powiem tyle WARTO! Oglądaliśmy Dzidzi na USG - ma się dobrze i bije mu ślicznie serduszko,Maleństwo osiągnęło zawrotną długość 22 mm!Wyniki badań mam dobre także następna wizyta na początku wrzesnia.Pozdrawiam Mamusie i Dzidzie.Życzę udanych wrażeń! :) Agnieszka

a ja we wtorek.....i znowu pójde z sercem na ramieniu...jak co dwa tygodnie....bije serce,nie bije....to jest koszmar....i pewnie bedzie tak przez cała ciaze...staram sie byc dobrej mysli,ale pewnie same wiecie jak jest ciezko...boje sie znowu stracic malenstwo....

Czesc, bylam wczoraj na usg.Widzialam dzidzie , widzialam bijace serduszko, slyszalam tez jak bije. Usg mialam kolorowe i serduszko swiecilo sie na czerwono. Zaraz jak tylko znajde kablek (po przeprowadzce ciezko co kolwiek znalesc) wklejam fotke mojego malenstwa:) Uff uspokoilam sie po tym usg.

Świetnie, dziewczyny, że takie dobre wieście macie :) Kati - kolorowe usg ? Hmmm, to musi być świetny widok. Szkoda, że w Polsce takiego nie ma (przynajmniej nie słyszałam). Czekamy na zdjęcia.

Pytia, moje zdjecie jest w watku nasze usg. Na usg kolorowe bylo serduszko (czerwone z niebieskim-niebieskie chyba jakies zylki) ale efekt i tak zapierajacy dech- czerwone bijace serduszko.

byłam dziś u mojej gin...
powiedziała, że wszytsko ok. porozdawała skierowania, ale na usg dopiero w 12 tyg - obcieli w szpitalu limity - jak nic się nie dzieje to nie dają. no to ide prywatnie, nie doczekam tych 3 tygodni :)

i powiedziała, żejak już urodzę tego drugirgo smyka, to może by tak jakies tabletki anty... i tak na mnie nakrzyczała. jak uordziłam Piotrka kazała czekać min 2 lata.

reklama
ja idę jutro do gin, mam nadzieję, że zrobi mi też pierwsze USG, chciałabym zobaczyć na własne oczy razem z mężem, trochę się denerwuje, bo w sumie to pierwszy raz, jak tylko wrócę od lekarza dam wam znać

Do góry