reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

po wizycie u gina

reklama
A ja jeszcze nie bylam :zawstydzona/y: ...ale nie mialam sposobnosci ... najpierw nie byla jeszcze pora ... a kiedy juz moglam ...przylazla @ :baffled: ... teraz czekam kiedy sie skonczy i biegne do ginki :happy:

Ja miałam być wczoraj na wizycie,ale w efekcie nie byłam. Zadzwoniłam o 15 do przychodni czy doktor już jest (od 15 ma przyjmować), rejestratorki powiedziały że go jeszcze nie ma ale będzie. Więc pojechałam, czekałam jak kretynka z innymi 10oma kobietami a on o 16 zadzwonił że nie przyjedzie Grrr..tak jak go lubię i cenię jako lekarza, tak wczoraj bluzgałam na niego Także znowu będę kiedyś musiała robić kombinacje alpejskie z mamą żeby wyrwać się od swojego żarłoczka Wiktorka.
A powiedzcie, może któraś juz wie, kiedy po cesrace można brać kąpiel, przytulać się itd., dodam że rana już zabliźniona, odchodów właściwie już nie ma, i czuję się rewelacyjnie? Bo owszem , lekarze mówia asekuracyjnie po 6 tygodniach, ale słyszałam że chyba mozna wczesniej

wstyd,ale ja też jeszcze nie byłam:zawstydzona/y: i jakoś nie moge się w sobie zebrać.a wystarczy tylko zadzwonić i się umówić na wizytę.

Moniqa ale się cieszę, że jeszcze któraś dostała @! ;-) Myślałam, że tylko ja tak wcześnie... Ja już byłam i chyba powtarza się sytuacja po porodzie poprzednim, tzn. przed wizytą wszystko było ok a zaraz po wizycie pojawił się dziwny śluz i świąd jakbym miała stan zapalny. Inny lekarz mi zasugerował, że może mój ginekolog mnie czymś zaraża np. wziernikiem metalowym, bo on jest wielokrotnego uzytku i nawet sterylizacja nie eliminuje wszystkich świństw :baffled: Faktycznie on chyba oszczędza na jednorazowych :wściekła/y:

Ja bylam na wizycie w poniedzialek, i nic nie bylo poza pogawedka miedzy mna i doktorkiem, ktory wypytal mnie o uplay, szwy i samopoczucie, stwierdzil ze wszystko w normie .....a gdyby po 3 miesiacach od porodu bylo cosik nie tak, i zycie sexualne nie wrucilo do normy to wtedy mam sie do niego zglosic.
Powiedzcie co za sluzba zdrowia, kobieta po porodzie a ten nawet nie spojrzy do srodka:wściekła/y: , nie mowiac ze specjalnie sie golilam( lepiej niz do mego) ;-)
Co do seksiku to mam zielone swiatlo, jak na razie probowalam w 3 i 4 tygodniu ale z uwagi ze mialam zapalenie pecherza bylo nie wesolo, wiec w sumie do niczego nie doszlo. Teraz jakos sie cykam na nowo sprobowac :eek:

my też już jesteśmy po pierwszej próbie.eh...mało przyjemnie:baffled: chyba jeszcze pozostaniemy przy tych naszych małych zabawach.

reklama
Mamuska ufff ja juz sie martwilam ze moze ze mna cos nie tak, ze dostalam tak wczesnie @ ;-) ... bo zadna z dziewczyn nic nie pisala, ale na szczescie doswiadczona kobieta tez ma wiec wszystko wnormie ;-):-)

Paulinko jak to juz omawialysmy "co kraj to inny obyczaj" :baffled:, ale co prawda to prawda ... glupi ten obyczaj podejscia do kobiety po porodzie :baffled:

Mamuska stwierdzam ze moglabym byc Twoja siostra blizniaczką :laugh2: ... ja tez nie mam ochoty na sex :baffled: ... ale kiedys bede musiala ja zaczac miec bo mi mezus zwariuje ;-)

Do góry