reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

po wizycie u gina

Ja już też po wizycie, i z Wiktorkiem wszystko odpukać super, synuś waży już 1129g, i jest wysoki ;D Nieokręcony pępowiną, rusza się wszystko super. Przez to że tak rośnie termin porodu znowu przeskoczył i to na 13 października, ale tym się nie sugeruję i nastawiam na koniec października ;) U mnie natomiast szyjka w porządku tzn  nie skraca się ani nie rozwiera, ale niestety ja złapałam infekcję bakteryjno-grzybiczną :( Oczywiście jak to ja dopytałam lekarza o następstwa ewentualne i jak mi wymienił m.in: pęknięcie błon płodowych, wrodzone zapalenie płuc itp, to zbladłam i o mało się nie popłakałam :( Zaczęłam juz go wypytywać co by było gdyby teraz się urodził, no ale zaczął się gin ze mnie smiać żebym nie przesadzała bo jest ze mną wszystko w porządku, a te upławy/infekcje zaleczymy globulkami. Teraz więc kuracja 8 dniowa, wymaz pochwy i zobaczymy czy przejdzie, oby tak, pliss trzymajcie kciuki ::)
Gufi Loja ciesze sie że u Was wszystko w porządku ;)

reklama
Nadia nie denerwuj się :D będzie dobrze ja przy Lukaszu non stop łapałam te infekcje a mały urodził się zdrowy i na dodatek przenoszony ;D ;D więc u Ciebie też będzie ok :-*

Gufi super że u Ciebie wszystko w porządku :) :) :)

loja pisze:
Nadia nie denerwuj się  :D będzie dobrze ja przy Lukaszu non stop łapałam te infekcje a mały urodził  się zdrowy i na dodatek przenoszony  ;D ;D więc u Ciebie też będzie ok  :-*
Obyś miała rację Loju!! Ja to jestem panikara i od razu wszystkim się przejmuję i widze wszystko w czarnych chmurach; a na dodatek dowiedziełam się dzis że koleżanka z pracy urodziła na początku 7 mc , dziewczynka żyła, oddychała samodzielnie, ale niestety odeszła po tygodniu :( :( No nic staram się odpędzic czarne chmury, idę załozyć globulkę i połoze się przy serialu "Bez śladu" ;)

Fajnie, ze wszystko u nas ok :D

Nadia - ty to ie lepiej tak nie denerwuj ;)

ja juz nie moge sie doczekac usg za 3 tygodnie!!! chcialabym juz poznac wage i wymiary szkraba

Nadia ja Cię doskonale rozumiem bo ze mnie też panikara. ;D ale musimy się starać być dobrej myśli :laugh: choć to czasem ciężko przychodzi :-*

Nadia, spokojnie. Te stany zapalne w ciąży to bardzo "popularne" Ja też mam praktycznie od początku ciązy problem. Teraz nawet dostałam antybiotyk na tydzień i zobaczymy po badaniach czy lepiej.
Wiesz, też panikowałam..ale teraz staram się podchodzić do tego spokojnie.Najważneijsze nie myśleć o sobie, że coś tam nam dolega..tylko pozytywne myslenia, że nasze maluszki rosną zdrowiutkie :))

Ja też dostałam antybiotyk, nawet dwa, przez trzy dni 2 razy dziennie pierwszy antybiotyk-globulki, a potem przez kolejne 4 dni 2 razy dziennie drugi antybiotyk-globulki.
Tak jak mówicie staram się o tym nie mysleć ;) Jedynie przeraża mnie nadchodząca kolejna fala upałów, bo to m.in przez nie nabawiamy się infekcji :(

Super dziewczeta ze u Was wszystko w porzadku :) ... ainfekcjami sie nie przejmujcie, u mnie tez jest to zjawisko spotykane :D ... aktualnie wyleczone :) ... bedzie dobrze .. polykacie troche pigulek i wsio sie naprawi :)

reklama
Dziewczyny czy te infekcje wykryto u Was po zwykłym badaniu czystości pochwy czy miałyście jakies inne badanka robione? A może objawy jakieś dokłuczały?

Do góry