reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina.

reklama
Dowiedzialam sie dzisiaj, ze jestem, dziwnym przypadkiem medycznym ;-) (U lekarza rodzinnego). hemoglobina spada (juz tylko 10,4) a zelazo mam za wysokie.... wiec podawanie preparatow zelaza raczej nie pomoze. Mam przyjsc za 2 tygodnie z bardzo szczegolowymi wynikami, bo takie przedziwne wyniki moga wskazywac na wiele roznych nieprawidlowosci.... Lekarz mowil, e byc moze mam wewnetrzne krwawienia, o ktorych nie wiem, lub cos (tfu, tfu .... nawet nie wspominam co), moze przechwytywac zelazo z krwi (tam jest go duzo) i dlatego nie trafia ono w do szpiku, gdzie tworza sie krwinki czerwone....
Generalnie kazal nie panikowac, ale uwaznie obserwowac i zrobic te wszystkie badania (a mam tego sporo)....

Nie masz czym się denerwować i żaden z Ciebie ciekawy przypadek zwykła kosmitka jesteś i tyle ;D :laugh: :laugh:
Mam znajome w labolatorium, czasem jak im się trafią firmowe imieniny,to same przyznają, że wyniki niektórych pacjentów z tego dnia są mało wiarygodne, więc lepiej wykonać powtórkę, zanim zaczniesz lamęt i panikę.

Dynia, to juz powtorka (3 razy robione ;-)) jak napisalas, jestem kosmitka i tyle :-)
A panikowac, nie pamikuje i sie nie stresuje... nie mam czasu na takie glupoty :-)

Kira ja tez mam taki sam wynik hemoglobiny jak ty ale mi lekarz przepisał żelazo,i zastanawiam się czy nie
powinnam oznaczyć sobie poziomu żelaza we krwi,jutro odbieram wyniki i zobaczacze czy branie żelaza coś dało .
Głowa do góry będzie ok ;D

odebralam wyniki na czczo mialam 62 (norma 70-105)
po wypiciu glukozy mialam 92 (norma 70 - 140)
babka w labolatorium powiedziala mi ze idealnie po glukozie a z rana malo bom ciezarna i spalam szybko energie :-) male ze mnie ladnie wyssawa cukier ;-)

reklama
Misia moj tata kkupil glukometr sobie ale ja wole ukucie w zyle niz w palca makabra dla mnie tak unerwione opuszki mam ;-)
daj znac jak zrobisz sobie tescik....

Do góry