reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Kiedyś zdarzało mi się budzić rano z przerażeniem w oczach i szukać "gdzie moja ręka?". Takie rzeczy zdarzały się jak ją sobie przygniotłam albo nad głową trzymałam i była kompletnie bez czucia, jakby jej wogóle nie było. A jeszcze, jak mąż mnie przygniótł, miałam nieraz "gumową nóżkę", tak odpompowana była i bezwładna, że stanąć na niej się nie dało przez pare ładnych minut. Teraz póki co krew mi krąży prawidłowo i nic mi nie drętwieje

reklama
rany!!!jak dobrze ze nie jestem jedyna!!bo co noc budze sie po kilka razy ze zdretwiałą prawą nogą i ręką...nie żebym na nich leżała i uciskała- normalnie dopływ krwi jest a ja ręką nic nie mogę podnieść i na nogę stanąć... ja bym sie za bardzo tym nie przejęła ale ze to sie dzieje co noc.huh!jakoś przeżyję ;)

"...Prawidłowy wzrost wagi ciała zależy od wagi początkowej waha się od 7 kg do 20 kg. W niedowadze tyjemy 20 kg, w prawidłowej wadze ok. 12 kg..."
No to mnie pocieszylas. Na wejscie wazylam 46 kg, przytylam juz ponad 10 kg i powoli dostaje zawalu na mysl co bedzie w dziewiatym miesiacu. Ale skoro mozna do 20... Choc nie wyobrazam sobie mojego kregoslupa po takim przytyciu, juz od trzeciego miesiaca paskudnie bola mnie stawy biodrowe i krzyze. Nawet w nocy budze sie przy obracaniu z boku na bok, tak boli :(

Ostatnia edycja:
remeny mi pomogl magnez ...a co do wagi to gin od razu mi powiedzial ze do 20 kilo utyc moge.. z tym ze ja nie mialam niedowagi :-(

Co do mrowień w kończynach, wyczytałam jeszcze, że spowodowane są uciskiem wody nagromadzonej w organizmie na końcówki nerwowe. Należy często zmieniać pozycję ciała i nie uciskać go niczym. Często pobudzać krążenie strzepywaniem rąk i różnymi dozwolonymi w ciąży ćwiczeniami.

No wreszcie przyczytałam artykul Myfy. No i wiem, że moje krwawienie z dziąseł to normalka - cieszę sie, bo raczej tego nie miałam a tu od 2 dni taka niespodzianka. a artykul jest naprawdę baaardzo dobry.

Ja sie wybieram do dentysty, zeby mi pani zajrzała do paszczy od środka - nie mam jakiś szczególnych problemów,, raczej kontrolnie chociaz krwawienie z dziąseł mi sie pojawiło. A co do cierpniecia to ja sie czasmi budze i włąsnej ręki nie czuję. Ciekawe, zę to zwykle dotyczy tylko prawej.I trochę mi puchnie.Też prawa.

A dziąsła to i mi zaczęły krwawić ale to nie tragedia da się przeżyć.
W książce było napisane, że dobrze jest po każdym posiłku myć paszczę lub przynajmniej gumę bez cukru żuć. Ja żuję i żuję nieustennie jak nie gumę to kanapki lub jabłka lub krówki lub napoleonki lub banany ...... a na wadze już 9 kilo do przodu ::)

reklama
mi dzisiaj obie zdretwialy lapki w nocy  jak spalam na nich.... i 3 palce hahah ale szybka gimnastyka i krew wrocila na miejsce ;-)
Karola7 mi dentystka mowi ze jedni maja krwawienie inni nie z dziasel ale wszystkim zmienia sie ich struktorka sa wrazliwsze i  jakby spulchnione...mi czasem krwawia a u dentystki tez potrafia rozrabiac ale ona mowi ze nie jest jeszcze zle bo moze je leczyc sa ciezarne u ktorych prawqie nic nie da sie zrobic tak maja delikatne i krwawia na maxa....
ziolowe pasty polecam na nie, plucze czasem buzie tamtum verde ale to przy okzaji gardla jesli zacznie mi sie scypanko ;-)
Antares cieszesie ze zostaly mi tylko dwa zeby do leczenia a dokladnie wymiana p.... ale Ci zazdroszcze ;-)

Do góry