reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

reklama
Dowiedzialam sie dzisiaj, ze jestem, dziwnym przypadkiem medycznym ;-) (U lekarza rodzinnego). hemoglobina spada (juz tylko 10,4) a zelazo mam za wysokie.... wiec podawanie preparatow zelaza raczej nie pomoze. Mam przyjsc za 2 tygodnie z bardzo szczegolowymi wynikami, bo takie przedziwne wyniki moga wskazywac na wiele roznych nieprawidlowosci.... Lekarz mowil, e byc moze mam wewnetrzne krwawienia, o ktorych nie wiem, lub cos (tfu, tfu .... nawet nie wspominam co), moze przechwytywac zelazo z krwi (tam jest go duzo) i dlatego nie trafia ono w do szpiku, gdzie tworza sie krwinki czerwone....
Generalnie kazal nie panikowac, ale uwaznie obserwowac i zrobic te wszystkie badania (a mam tego sporo)....

Nie masz czym się denerwować i żaden z Ciebie ciekawy przypadek zwykła kosmitka jesteś i tyle ;D :laugh: :laugh:
Mam znajome w labolatorium, czasem jak im się trafią firmowe imieniny,to same przyznają, że wyniki niektórych pacjentów z tego dnia są mało wiarygodne, więc lepiej wykonać powtórkę, zanim zaczniesz lamęt i panikę.

Dynia, to juz powtorka (3 razy robione ;-)) jak napisalas, jestem kosmitka i tyle :-)
A panikowac, nie pamikuje i sie nie stresuje... nie mam czasu na takie glupoty :-)

Kira ja tez mam taki sam wynik hemoglobiny jak ty ale mi lekarz przepisał żelazo,i zastanawiam się czy nie
powinnam oznaczyć sobie poziomu żelaza we krwi,jutro odbieram wyniki i zobaczacze czy branie żelaza coś dało .
Głowa do góry będzie ok ;D

odebralam wyniki na czczo mialam 62 (norma 70-105)
po wypiciu glukozy mialam 92 (norma 70 - 140)
babka w labolatorium powiedziala mi ze idealnie po glukozie a z rana malo bom ciezarna i spalam szybko energie :-) male ze mnie ladnie wyssawa cukier ;-)

reklama
Misia moj tata kkupil glukometr sobie ale ja wole ukucie w zyle niz w palca makabra dla mnie tak unerwione opuszki mam ;-)
daj znac jak zrobisz sobie tescik....

Do góry