reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina.

reklama
dziewczyny to jak czesto juz robilyscie badania,ja podczas calej ciazy mialam tylko 1 raz badanie moczu,1 raz badanie krwi,1 raz badanie cukru ,no i na toksoplazmoze i to wszystko...Wy czesciej? ::)

Ja miałam dwa razy krew, ze względu na niską hemoglobinę, raz mocz, toksoplazmozę i dwa razy cukier, raz miałam zbyt wysoki.

Oj to tylko mnie tak mecza?????? ;-)
Krew bede robila na nastepna wizyte juz czwarty raz (raz na kazdy miesiac ciazy). Mozliwe, ze tak czesto, bo hemoglobina za niska (ale u mnie to norma), toxo, oznaczenie grupy krwi zaraz na poczatku, glukoza, bialko we krwi..... mhm.... a mocz.... pewnie zacznie sie teraz niezla jazda, bo wyniki coraz gorsze.

JEJKU DZIEWCZYNKI TO JA NARZEKAŁAM A W SUMIE RAZ MIAŁAM KOMPLEKSOWE BADANIE KRWI, PLUS TOXO I CYTOMEGALIA
MOCZ, CUKIER TERAZ TYLKO TEST POTROJNY I NA RAZIE NIC NIE ROBIE ALE MOZE TO DLATEGO
ZE MOJE WYNIKI SA PONOĆ IDEALNE W PIATEK MAM WIZYTE WIEC PEWNIE DOSTANE SKIEROWANIE NA KOLEJNE BADANIA
ZOBACZYMY ALE CO TAM NIE MARTWCIE SIE ZA PARE MIESIECY BEDZIEMY MIAŁY TO ZA SOBĄ ;D
POZDROWIONKA

Ja ide w czwartek na USG teraz mam tylko wyniki moczu do zrobienia. Troche sie denerwuje bo juz prawie 2 miesiace nie bylam u lekarza bo on byl na urlopie. Od 3 dni czuje ruchy dziecka(przynajmniej tak mi sie wydaje). Tak jakby statek plywal mi w srodku brzunia. denerwuje sie troche przed tym USG. Ale chyba kazda z nas tak ma bo martwi sie o nasze maleństwa. Uspokoje sie troche mam nadzieje po wizycie. W piątek napisze wam relacje z wizyty. I wkleje zdjecia jak mi sie uda.

Czarnula nie ma sie czego bać ja juz liczę dni do piątku do mojej wizyty
nigdy zawsze strasznie się cieszę przed każda wizytą w koncu popatrze sobie na moją dzidzię
Powodzenia zdaj nam relacje jak sie maleństwo rozwija!!! ;)

Czarnulka - wszytsko bedzie dobrze. Mazurek wypoczęty po urlopie, ma dobry umorek.
a co do badań to ja co miesiąc mocz a co dwa miesiące krew. No i na początku WR, glukoza i żółtaczka (HBS). No i oczywiście raz w miesiącu USG (to mi się podoba najbardziej :laugh: )

reklama
Troche mnie uspokoiłyscie. Ostatnio mam straszna nerwówke i w pracy i w domu. Wszystko mnie w mężu denerwuje. Nie moge sie ostatnio z nim dogadac. Boje sie ze ten stres moze odbic sie na maleństwie. Ale jutro po wizycie u gina mam nadzieje ze sie uspokoje. Juz sie nie moge doczekac. A to dopiero o 18.45. Chce znowu zobaczyc swoje maleństwo. Juz od paru dni czuje (tak mi sie przynajmniej wydaje) ruchy dzidzi. Czuje tak jakby mi sie obracala w srodku. Wczoraj nawet zlapalam sie na tym ze spiewalam dzidzi kolysanki. Jak jest mi smutno to sobie z nia rozmawiam. Ale ona odzywa sie tylko poźnym wieczorem jak leze w łóżku. W piatek bedzie szef w pracy wiec nie wiem czy uda mi sie wam napisac relacje z USG. Ale postaram sie jakos ukradkiem do was napisac. Bo zapomnialam dodac ze moj szef jeszcze nie wie o ciazy. Ide na urlop 29.08 i powiem mu jak wroce. Zreszta juz nie bardzo da sie ukryc to ze bede mama. Brzuszek rosnie jak najety. Ale co tam najwazniejsze aby dzidzia byla zdrowa. Dzisiaj odbieram wyniki mam nadzieje ze beda dobre.

Do góry