reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina.

:)
Sie ma Dziewczyny!
Ale ciężko wrzca sie do pracy po urlopie.Ufff...Człowiek chodzi totalnie zakręcony,a tu jeszcze musi uważać co ludziom wydaje,bo mozna przez nieuwagę komus krzywde zrobić.Stać też juz mi sie nie chce,dobrze,że popołudniu troszeczkę luźniej sie robi. ;)
Myfa dbaj o siebie,żebyś nie musiała więcej martwić się o antybiotyki!! Jest na szczęście grupa leków,którą można podawać w czasie ciązy (choć oczywiście najlepiej się ez nich obywać),zwłaszcza,gdy zdrowie mamy wpływa na zdrowie maleństwa.A lekarz raczej wie co mozna,a co nie.  :)
Aga oszczędzaj się!!Leż i patrz na wszystkich z góry.A co w końcu jesteś w ciąży  :laugh: Ja też mam pracę w większości stojącą i już chyba będę powoli szykować się na zwolnienie.Po prostu nie chce mi się!!A poza tym głowa musi być na pełnych obrotach przez osiem godzin - też mi się nie chce. Rany jakieśtotalne lenistwo i niemoc  :D
Dziewczyny macie może jakiś dobry sposób na wmuszenie w siebie dostatecznej ilości płynów.Wiem,że piję za mało,ale jakoś mi nie wchodzi.Już nawet nakazałam mężowi,żeby mnie z tym pilnował.Oj biedny on jest ze mna teraz  ;)
Pozdrawiam Mamuśki i ich brzuszki!
A kiedy napad na bank?  ;)

reklama
Ja 26 mam iść na badania, mocz i krew do pobrania - zbladłam jak to usłyszałam, przerażona, że coś nie tak za maluszkiem, ale gin zaraz mnie uspokoił, powiedział, że to po prostu badania okresowe. I 10 września mam iść na wizytę, a 30 zanieść wyniki do niego. 10 poznam płeć dzieciątka, jeżeli się oczywiście dobrze obróci ;)

za tydzien ide na badanie krwi i moczu, przeraza mnie nie kucie - bo to nie pierwszy raz...ale wyniki a konkretnie jaka bedzie hgb ech...noi biale krwinki....
a 1 wrzesnia do gina .... oczywiscie zdam relacje,...a zapomniala bym moje malenstwo kopie juz czesciej hmmm...super uczucie zaluje tylko ze jeszczze nie ma takiej mocy zeby poczuc wyraznie dlonia :-)

ja się właśnie obawiam hemobloginy czy hemoglobiny (wydaje mi się, że to pierwsze) bo zawsze miałam średnią, a na ostatnich wynikach badań bardzo niską :(

A ja to mam tylko cicha nadzieje, ze lekarze wiedza co robia i ze pomimo roznic w prowadzeniu ciazy, wszystkie urodzimy piekne i zdrowe bobaski. Ja do tej pory mialam raz robiona morfologie i badane moczu, i chwilowo to tyle. Mysle, jednak ze teraz jak bede w Polsce to pierwsze co zrobie to pojde do ginekologa, coby sprawdzic czy wszystko jest ok i ewentalnie zrobic jakies dodatkowe badania, a za miesiac mam miec badanie na poziom cukru.

reklama
Do góry