reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Ja to sie tak panicznie boję zębologa,że latam na kontrol co pół roku.No i na szczęście mi sie opłaciło - ząbki mam zdrowe, bez sensacji. A to wszytsko ze strachu ;)

reklama
No ze strachu to przechodzą wszelkie bóle i swędy.
Mnie jeszcze tfu tfu w życiu zęby tak na prawdę nie bolały. A każdy jeden przeszedł jakiś zabieg bo niestety po mamie odziedziczyłam skłonność do próchnicy :(
Ale mam wszystko pod kontrolą i lubię nawet te roobotę ;D

Mi też dziąsła krwawią przy myciu, czasem zdarza mi się obudzić, bo zaczyna mi lecieć też krew z nosa, buuu... okropne, ale podobno trzeba się przejmować, jak to trudne do zataowania, a u mnie nie jest, tylko, że niestety często :( :( :( I coraz gorzej z tymi plecami, Raz bolą na górze (od siedzenia) a raz na dole (od stania) I co ja biedny żuczek mam zrobić??
" Nie Basia, tylko ketoprom" :p ;D ;D ;D

Witam (oj daaaawno mnie nie było...).U nas wszystko ok.Zębolog nie ma zastrzerzeń,ale niestety moje nogi znoszą i noszą coraz gorzej  :( . Co kilka dni mam wrażenie,że moje łydki to jeden wielki zakwas,a przy napięciu mięśni pojawiają się skurcze.Beee...Zapewne dopadły mnie jakiś problemy z krązeniem...

Mam nadzieję,że teraz będę częściej,bo w końcu pofatygowałam się i stałe łącze w domu sobie założyłam.Wcześniej klepałam z pracy , ale od miesiąca siedzę sobie na L-4.

reklama
hello lutóweczki :)

Dzisiaj zrobiłam sobie test na obciążenie 50 g glukozy, na czczo miałam 90 mg/dL a po godzince 132 mg/dL.

Interpretacja tego testu oraz postępowanie jest następujące:

* stężenie glukozy w surowicy krwi, oznaczone 60 minut po zażyciu 50 g glukozy, poniżej 140 mg% jest wartością prawidłową. Przy poziomach cukru między 140 a 180 mg% należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy. Nieprawidłowy wynik testu po obciążeniu 75 g glukozy lub stężenie glukozy powyżej 180 mg% po obciążeniu 50 g glukozy jest wskazaniem do skierowania pacjentki do Ośrodka Diabetologiczno – Położniczego.

* jeżeli test przesiewowy (obciążenie 50 g glukozy) jest nieprawidłowy, a wynik testu diagnostycznego (obciążenie 75 g glukozy) jest prawidłowy – należy wykonać w 32. tygodniu ciąży ponowny test diagnostyczny.

Do góry