reklama
dynia
papla maniakalna
No ze strachu to przechodzą wszelkie bóle i swędy.
Mnie jeszcze tfu tfu w życiu zęby tak na prawdę nie bolały. A każdy jeden przeszedł jakiś zabieg bo niestety po mamie odziedziczyłam skłonność do próchnicy
Ale mam wszystko pod kontrolą i lubię nawet te roobotę ;D
Mnie jeszcze tfu tfu w życiu zęby tak na prawdę nie bolały. A każdy jeden przeszedł jakiś zabieg bo niestety po mamie odziedziczyłam skłonność do próchnicy
Ale mam wszystko pod kontrolą i lubię nawet te roobotę ;D
Kachna321bum
Fanka BB :)
Mi też dziąsła krwawią przy myciu, czasem zdarza mi się obudzić, bo zaczyna mi lecieć też krew z nosa, buuu... okropne, ale podobno trzeba się przejmować, jak to trudne do zataowania, a u mnie nie jest, tylko, że niestety często I coraz gorzej z tymi plecami, Raz bolą na górze (od siedzenia) a raz na dole (od stania) I co ja biedny żuczek mam zrobić??
" Nie Basia, tylko ketoprom" ;D ;D ;D
" Nie Basia, tylko ketoprom" ;D ;D ;D
Witam (oj daaaawno mnie nie było...).U nas wszystko ok.Zębolog nie ma zastrzerzeń,ale niestety moje nogi znoszą i noszą coraz gorzej . Co kilka dni mam wrażenie,że moje łydki to jeden wielki zakwas,a przy napięciu mięśni pojawiają się skurcze.Beee...Zapewne dopadły mnie jakiś problemy z krązeniem...
reklama
hello lutóweczki
Dzisiaj zrobiłam sobie test na obciążenie 50 g glukozy, na czczo miałam 90 mg/dL a po godzince 132 mg/dL.
Interpretacja tego testu oraz postępowanie jest następujące:
* stężenie glukozy w surowicy krwi, oznaczone 60 minut po zażyciu 50 g glukozy, poniżej 140 mg% jest wartością prawidłową. Przy poziomach cukru między 140 a 180 mg% należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy. Nieprawidłowy wynik testu po obciążeniu 75 g glukozy lub stężenie glukozy powyżej 180 mg% po obciążeniu 50 g glukozy jest wskazaniem do skierowania pacjentki do Ośrodka Diabetologiczno – Położniczego.
* jeżeli test przesiewowy (obciążenie 50 g glukozy) jest nieprawidłowy, a wynik testu diagnostycznego (obciążenie 75 g glukozy) jest prawidłowy – należy wykonać w 32. tygodniu ciąży ponowny test diagnostyczny.
Dzisiaj zrobiłam sobie test na obciążenie 50 g glukozy, na czczo miałam 90 mg/dL a po godzince 132 mg/dL.
Interpretacja tego testu oraz postępowanie jest następujące:
* stężenie glukozy w surowicy krwi, oznaczone 60 minut po zażyciu 50 g glukozy, poniżej 140 mg% jest wartością prawidłową. Przy poziomach cukru między 140 a 180 mg% należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy. Nieprawidłowy wynik testu po obciążeniu 75 g glukozy lub stężenie glukozy powyżej 180 mg% po obciążeniu 50 g glukozy jest wskazaniem do skierowania pacjentki do Ośrodka Diabetologiczno – Położniczego.
* jeżeli test przesiewowy (obciążenie 50 g glukozy) jest nieprawidłowy, a wynik testu diagnostycznego (obciążenie 75 g glukozy) jest prawidłowy – należy wykonać w 32. tygodniu ciąży ponowny test diagnostyczny.
Podziel się: