reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Mika_27 pisze:
misia q, jak to bylo dokladnie z tymi skurczami jak na @ i co Ci lekarz powiedzial, czy powinnam o tym powiedziec mojemu ginowi, czy jest powod do niepokoju?Prosze napisz mi cos wiecej.

Mika po prostu powiedziałam że czasem mnie tak pobolewa jak na miesiączkę, a ona na to czy to często się zdarza i czy długo trwa, no to ja jej na to że krótko i rzadko, a ona na to że w takim razie to normalne i mam się nie przejmować. Zaleciła magnez i no-spe, kiedy znowu się zdarzy, a z szyjką mam idealnie i żadnych oznak skurczy porodowych, więc to chyba tylko dla złagodzenia tych dolegliwości tak zaleciła. Jak dotąd na szczęście nie miałam tych "bóli" więc no-spa czeka w apteczce ;)

reklama
dzisiaj w nocy nagle sie przekrecilam na bok i myslalam ze umre z bolu cos jakbym sobie naciagnela na wysokosci pepk a po boku...do tej pory mnie pobolewa...jak naciagniete wiezadlo....czyWam tez sie to zdzarza?

Mi, nie. Tylko w pracy, kiedy sie z krzesła podnoszę, to jak tetryczka do pionu się stopniowo stawiam. Boli mnie miednica, cały tył i bardzo trudno jest chodzić, dopiero po chwili się rozkręcam.

teraz najszybciej brzunio bedzie rosl....co tam musi sie dziac z naszymi biednymi macicami rosciagaja sie na maxa...jak balony a male co raz silniejsze sa i kopia na maxa...

Moje maleństwo chyba się odwróciło do środka bo jakoś słabo kopie. Poza tym chyba wstydzi się tatusia, albo gra z nim w "raz, dwa, trzy Baba Jaga patrzy", bo zawsze kiedy Marek przyłoży rękę do brzucha maleństwo udaje, ze go tam nie ma.

hi,hi,hi :) Moje tez lubi tą zabawę - chociaz nie powiem, ze zawsze bo czasemi to dopiero jak Waldek przyłozy rękę do brzuszka to sie Bejbiś ożywia :) Ale z nim to róznie. Oststnio to sie obudziłam w nocy a Bejbiś szalał :)

Co do bóli to mnie kregowy słup pobolewa i zawiasy od nóg przy samym brzuszku:) No i jednorazowo bok.A tak mam spokój.

A ja zmieniłam lekarza, bo tamten straaasznie mnie denerwował. Nowy wygląda jak Stahursky (chyba tak się pisze :p ) Zawsze moje wizyty u gina trwały 10-15 minut, a tym razem godzinę. Od razu posłuchałam serduszka dziecka, zrobił mi USG z marszu (tylko moja Rybka nie widziała dzidzi, bo nie wiedzieliśmy, że USG od razu na wizycie będzie- myślałam, że na zapisy tak jak mówił ten stary), pobrał cytologie, zbadał czy szyjka macicy jest ok,przepisał różne proszeczki i był sympatyczny. Ufff,nigdy więcej tamtego starego dziada ;D

A ja dzisiaj ide do mojego leciwego juz gina :-)
Pogadam z nim o tych moich skurybykach. Mam nadzieje, ze jednek nic niepokojacego sie nie dzieje.
Szkoda tylko, ze dzidzi sobie nie poogladam ;-( Pewnie dopiero za 3 tyg.
Ale posluchamy sobie jej serduszka :-)

reklama
No ja juz po ginku :-)
Podlaczyl mnie do ktg i istotnie skurczyk jakis malenki sie przytafil ;-( (podczas badania) , wiec dostalam magnez, nospe forte i duphaston....
Nospe mam brac tylko jak mnie znow zlapie.
Nie robilismy wiekszego alarmy, bo.... szyjka mi sie wydluzyla ::) Ma wiecej niz w szostym tygodniu.
Co do tych skurczykow po przytulanku, to nie dostalam zakazu.... tylko mamy przytulac sie baaaardzo delikatnie, a sperma na zewnatrz (zawiera hormonki, ktore moga powodowac skurczyki i rozwieranie). Normalnie mozemy dopiero 2 tyg. przed terminem :-)
Corcia nie dala sobie prawie w ogole posluchac serduszka, tak kopala tam, gdzie mialam to cholerne urzadzonko przylozone :-)
Aaaa... Myfa, Ty chyba masz podobnie.... Bol i nieprzyjemne doznania podczas kopania dzidzi w dol brzuszka, tak w okolice wewnetrznej czesci szyjki macicy... To nie powinno byc juz teraz tak mocno odczuwane i bolec.... Dlatego tez miedzy innymi te lekarstwa.
Jak sie bedzie nasilalo, to cos mocniejszego dostane ;-(

Do góry