reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Ja mam dalej strasznie wysoki cukier :( I chyba się skończy na cukrzycy ciążowej bo nie jem słodyczy i nadal mam taki wysoki cukier..

Ale w sobotę do gina, to polecę z jęzorem i zdam relację..

reklama
misia, ja wolę nawet nie patrzeć w ten kajetnik.. aż się boję kolejnych dni.. no cóż, miejmy nadzieję, że w sobotę wszystko się unormuje i rozwikła.

Co do wady wzroku - i ja mam pewne objawy co do cesarki bo to zawsze ingerencja chirurgiczna tzn. cięcie. Ale jeśli będę miałą wybór to zamiast oślepnąć to pewnie, że wybiorę cięcie. już sama dokładnie nie wiem ile mam tych dioptrii na dzień dzisiejszy - w kazdym razie soczewkę mam - 11 :(

Ameretat - no to nie ciekawie z tym cukrem masz ::) Napisz jak mozesz ile to ponad normę? Bo już nie wiem czego słuchać u mnie na badaniach napisali, że max to 110 ale gdzieś czytałam, że cieżarne to nawet max. 140 - i które są dobre???

Może któraś będzie wiedziała jak to cholerstwo czytać???
A mi niestety na zółtaczkę nie robili badań, czy mogę jeszcze je zrobić???

ojej, czy te badania: HBs i badanie dna oka to standardowe badania, czy np. jak ktoś ma wadę wzroku (HBs) ? Bo ja żadnych takich skierowań nie mam i nigdy nie miałam. ???

Mi gin mówi, że mam zgłaszać każdą zmianę wykraczającą poza granice 120-130. A u mnie to nieraz na czczo się po 135 zdarzało :(

Uuu no to skoro tak to nie za ciekawie masz z tym cukrem, mi wyszło na czczo 78 a po glukozie po godzinie 68. Słodyczy prawie wogóle nie jadam i nie jadałam - no może sporadycznie, więc moze dlatego takie mam wyniki. Ale naprawdę gdzieś czytałam, że ma. to 140 chociaż u mnie piszą 110.

Co do zółtaczki - to nie wiem czy jeszcze mozna takie badania zrobić - bo jeśli tak to poproszę o skierowanie mojego gina.

w naszym kraju żadne badania nie są standardowe. trzeba sie poprostu pluć przed lekarzem aż napisze skierowanie, żebyś mu już przestała jęczeć ;) kilka razu uratowałam se w ten sposób zdrowie, bo oni zawsze twierdzą że jest w porządku, że to przesilenie wiosenne, że przejdzie i inne szmery bajery. ;P

reklama
Do góry