reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

reklama
:) :) :) :) :)Dobre  ...ja mam robione USG co 3 tyg. więc wstecz lek. powiedziała ,że to chłopiec mężuś skakał z radości , a dziś już nie potwierdziła. Wyobraźcie sobie jego reakcje... Teraz znów mówię moje maleństwo , a już przez 3 tygodnie głaskałam się po brzuszku mówiąc Aleks :)

UMIESZCZAM TEN TEKST BO ZNALAZŁAM NA INNYM FORUM DLA CIEZAROWEK :-) dla przestrogi w sumie mi to mama ciagle powtarza...ale jak tutaj nie dotykac brzunia, kiedy tam male sobie fajnie kopie...
"Czesc dziewczyny.Jestem w 30 tc i wlasnie wrocilam z dwutygodniowego pobytu w
szpitalu. Mialam skurcze:(((((( Dostalam reklamowke lekarstw z zaleceniem
lezenia w lozku, ale nie o tym chcialam pisac. Wszystkie polozne na oddziale
mowily, ze nie wolno uzywac balsamow przeciw rozstepom, gdyz masaz brzucha,
piersi i plecow moze wywolac przedwczesne skurcze. Nie wolno dotykać brzucha
gdyz ciezarna macica tego nie lubi i "stawia sie" tzn. twardnieje. Jezeli
chcecie mozecie do tego podejsc z dystansem, ale pisze ku przestrodze."

Moja gin też mi zabroniła głaskania i masowania brzuszka , ale to chyba tylko wtedy jak jest coś nie tak mi od 16 tyg macica twardnieje biorę zastrzyki i cały czas leżę

Hej, do tego co napisała MYFA dołączam fakty z życia wzięte. Podczas porodu, kiedy jest zbyt małe rozwarcie / za mało skurczy, położna każe masować sutki- to wzmaga częstość skurczy.
Więc może z tym głaskaniem i masowaniem nie trzeba jednak przesadzać.

reklama
Hmm...??? i komu tu wierzyć - w książkach piszą o masażach plecków, głaskaniu brzunia, że to dobrze dziecku robi i o używaniu kosmetyków przeciw rozstępom - a tu takie sprzeczne informacjie. ::) ::)

Co do sutków to się zgodzę, że wywołują przedwczesne skurcze też gdzieś o tym czytałam, tak samo siary nie można wyciskać z piersi jak się jest w ciąży bo to przyspiesza poród - ale o brzuniu pierwsze słyszę i nie wiem jak mam się do tego ustosunkować - chyba jak bedę u gina to się zapytam.

Do góry