reklama
Dobre ...ja mam robione USG co 3 tyg. więc wstecz lek. powiedziała ,że to chłopiec mężuś skakał z radości , a dziś już nie potwierdziła. Wyobraźcie sobie jego reakcje... Teraz znów mówię moje maleństwo , a już przez 3 tygodnie głaskałam się po brzuszku mówiąc Aleks
Myfa80
mama Hubcia i Wojtusia
UMIESZCZAM TEN TEKST BO ZNALAZŁAM NA INNYM FORUM DLA CIEZAROWEK :-) dla przestrogi w sumie mi to mama ciagle powtarza...ale jak tutaj nie dotykac brzunia, kiedy tam male sobie fajnie kopie...
"Czesc dziewczyny.Jestem w 30 tc i wlasnie wrocilam z dwutygodniowego pobytu w
szpitalu. Mialam skurcze((((( Dostalam reklamowke lekarstw z zaleceniem
lezenia w lozku, ale nie o tym chcialam pisac. Wszystkie polozne na oddziale
mowily, ze nie wolno uzywac balsamow przeciw rozstepom, gdyz masaz brzucha,
piersi i plecow moze wywolac przedwczesne skurcze. Nie wolno dotykać brzucha
gdyz ciezarna macica tego nie lubi i "stawia sie" tzn. twardnieje. Jezeli
chcecie mozecie do tego podejsc z dystansem, ale pisze ku przestrodze."
"Czesc dziewczyny.Jestem w 30 tc i wlasnie wrocilam z dwutygodniowego pobytu w
szpitalu. Mialam skurcze((((( Dostalam reklamowke lekarstw z zaleceniem
lezenia w lozku, ale nie o tym chcialam pisac. Wszystkie polozne na oddziale
mowily, ze nie wolno uzywac balsamow przeciw rozstepom, gdyz masaz brzucha,
piersi i plecow moze wywolac przedwczesne skurcze. Nie wolno dotykać brzucha
gdyz ciezarna macica tego nie lubi i "stawia sie" tzn. twardnieje. Jezeli
chcecie mozecie do tego podejsc z dystansem, ale pisze ku przestrodze."
dytek
Fanka BB :)
Hej, do tego co napisała MYFA dołączam fakty z życia wzięte. Podczas porodu, kiedy jest zbyt małe rozwarcie / za mało skurczy, położna każe masować sutki- to wzmaga częstość skurczy.
Więc może z tym głaskaniem i masowaniem nie trzeba jednak przesadzać.
Więc może z tym głaskaniem i masowaniem nie trzeba jednak przesadzać.
reklama
Hmm...??? i komu tu wierzyć - w książkach piszą o masażach plecków, głaskaniu brzunia, że to dobrze dziecku robi i o używaniu kosmetyków przeciw rozstępom - a tu takie sprzeczne informacjie. : :
Co do sutków to się zgodzę, że wywołują przedwczesne skurcze też gdzieś o tym czytałam, tak samo siary nie można wyciskać z piersi jak się jest w ciąży bo to przyspiesza poród - ale o brzuniu pierwsze słyszę i nie wiem jak mam się do tego ustosunkować - chyba jak bedę u gina to się zapytam.
Co do sutków to się zgodzę, że wywołują przedwczesne skurcze też gdzieś o tym czytałam, tak samo siary nie można wyciskać z piersi jak się jest w ciąży bo to przyspiesza poród - ale o brzuniu pierwsze słyszę i nie wiem jak mam się do tego ustosunkować - chyba jak bedę u gina to się zapytam.
Podziel się: