reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

aneta998 pisze:
Znieczulenie koszyuje aż 600 zł.????????????????

Zależy w którym szpitalu - ale jak ja rodziłam (5 lat temu) to na Karowej w Wawie tyle właśnie kosztowało - o zgrozo. A u mnie w Lublinie nawet nie wiem bo nikt mnie w czasie porodu nie pytal czy chce, ale to chyba dlatego, że bylam "bardzo dzielna" jak to powiedziala pani gin przy zszywaniu.

reklama
Byłam dziś u gina - z dzidzia wszystko w porządku ;D waga i miara też i nie ma czym się przejmować. ;D Na moje kłopoty z cewką dostałam maść a jeśli chodzi o pierś to normalne i lekarz się troszkę pośmiał ze mnie - kazał smarować kremikiem i już. ;D
Powiedziałam mu również o oczach i mam zrobić badania ale to tak 6-7 miesiąc, żeby przed porodem mieć opinię lekarza czy mogę rodzić siłami natury czy cesarka :D
Pytałam o takie jakby uszczypnięcia w brzunio bo cosik takiego nieraz czuję i albo to jelita a bardzo możłiwe, że tkanka łączna się rozluźnia i trzeba smarować, żeby rozstepy nie wyszły :(
Co do naczynek na nóżkach to prysznic chłodny a co do witamin i kwasu foliowego - to warzywa liściaste, no i reszta dostępnych na rynku ;D
Dostałam skierowanie na USG, GCT i mocz badanie ogólne - uff to chyba wszystko jak coś mi się przypomni to napiszę ;D

No to cudnie, ze z dzidzia wszystko ok. Z tymi wagami i miarami to my sie naczytamy a pozniej doszukujemy sie problemow gdzie ich nie ma ;D Ale nie ma to jak uspokajajace slowa lekarza. Z tymi nozkami to ja tez musze zaczac cos robic, ale ja tak nienawidze zimnej wody :(

Wagami i miarami nie przejmujmy sie skoro lekarz mówi ze jest ok to powinnyśmy sie tego tzrymać
i nie szukać sobie problemów tam gdzie ich nie ma!!

--------------------------------------------------------------------------------

Z tymi kalendarzykami to jest tak, ze mi sie troszke nie zgadza:) Wczoraj bylam u lekarza i wg niego moja ciaza 19 tydz ( suwaczek pokazuje 18), Dzidzius ma 16 cm, czyli wg pana doktora jest wielki na 19 tydz i 3 dni. W kalendarzu Pampersa napisali ze 19 tydz to 17,5 cm:)
Ale wiecie co, najwazniejsze , ze moje Dzieciatko rosnie zdrowo, serduszko bije 140 udzerzen na minute. Malenstwo sie kreci, wierci, lada dzien bede dobrze czula kopniaczki:) Nietsety plci nie okreslil. Powiedzial, ze on moze powiedziec tylko na 100% albo na 50%. Na 50% to bedzie albo chlopak, albo dziewczynka, a na 100% to mi powie moze za miesciac. SZkoda.Ale wszystko jest ok, wyniki badan w normie. Hura!!

Asiu to najważniejsze że bejbiś zdrowy a co do płci to wiadomo każda chce znać ale potem często są liczne niespodzianki
wiec może lepiej poczekać jeszcze ten miesiąc zobaczymy czy na mojej kolejnej wizycie lekarz potwierdzi swoje przypuszczenia
że mamy córcie !!

Podejrzewam, że dlatego w dacie porodu jest poślizg 2 tygodnie w jedną lub w drugą stronę. Wg wagi i wzrostu mojej dzidzi to w 17-tyg jest taki jak koło 20-tego. ;D Wcale bym się nie zdziwiła, gdybym urodziła przed 11 lutym ;D

Moj lekarz opowiedzial mi wczoraj taka historie. Kiedys, kilka ladnych lat temu, jak jesczze usg nie bylo takie popularne mial znajomego lekarza, ktory byl juz w podeszlym wieku. Otoz ten lekarz, na pytanie pan, jaka plec, mowil, ze bedzie chlopak, a w karte wpisywal sobie dziewczynka. Po porodzie, jesli urodzil sie chlopiec i kobieta mowila "panie doktorze, jak dobrze mi pan okreslil plec, skad pan wiedzial?", on odpowiadal " a widzisz kochana, lata praktyki...". A jesli urodzila sie dziewczynka i kobieta mowila "no panie doktorze, jak tez mi pan to okreslil, mial byc chlopak, a jest dziewczynka...". Lekarz otwieral karte i mowil" no kochana, jak to, przeciez mowilem, ze dziewczynka, zobacz w karcie, musiaals mnie zle zrozumiec...".
I wszystko jasne:)
Pozdrowionka dla wszystkich mamus i ich Slicznotek:)

reklama
Do góry