reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina.

Dziewczynki znalazłam ten lek nazywa się Cyclo3fort ale w tym artykule jest podanych wiele specyfików:
stosowanie kremów, żeli lub maści zawierających substancje wzmacniające ściany naczyń, przeciwzapalne i przeciwdziałające zakrzepom (np. Aescin, Aesciven, Haematoven, Helason, Hirudoid, Lioton, Reparil, Rutinoven, Troxevasin, Venescin, Venitan, Venoruton),

przyjmowanie doustnych preparatów o podobnym działaniu (Aescin, Cyclo3Fort, Pelethrocin, Reparil, Troxeratio 300, Troxevasin, Troxescorbin, Venastat, Venolan, Venoruton, Venotrex).

reklama
Rybka pisze:
Dziewczynki znalazłam ten lek nazywa się Cyclo3fort ale w tym artykule jest podanych wiele specyfików:
stosowanie kremów, żeli lub maści zawierających substancje wzmacniające ściany naczyń, przeciwzapalne i przeciwdziałające zakrzepom (np. Aescin, Aesciven, Haematoven, Helason, Hirudoid, Lioton, Reparil, Rutinoven, Troxevasin, Venescin, Venitan, Venoruton),

przyjmowanie doustnych preparatów o podobnym działaniu (Aescin, Cyclo3Fort, Pelethrocin, Reparil, Troxeratio 300, Troxevasin, Troxescorbin, Venastat, Venolan, Venoruton, Venotrex).

Cześć Dziewczyny!
Lista preparatów jest dłuuuga i pomocna.Część ma ten sam skład,ale oczywiście różnią się cenowo.Pelethrocin jest niestety na receptę.Z pozostałymi nie powinno być problemu z zakupem.Większość z nich oparta jest na wyciagach z kasztanowca(albo są to pochodne substancji naturalnych),albo heparynie(żele).Jedynie Cyclo3fort zawiera dodatkowo wyciąg z Ruszczyka kolczastego((w badaniach na zwierzątkach obkurczał naczynia żylne,działając na receptory nerwowe=wpływa na przewodnictwo nerwowe w naczyniach krwionośnych-i tu bym sie zastanowiła nad stosowaniem)Część producentów w ulotkach zamieszcza informacje,że nie przeprowadzało badań dotyczących ciąży i okresu karmienia.A część uważa,że można stosować ich specyfiki(nawet jak mają taki sam skład).Myślę,że najlepiej wybór przedyskutować z lekarzem.
Sorki za troszkę leczniczo naukowe smęcenie.  ;)
Pozdrawiam!!

Tak sobie myślę, że maści pewnie troszkę lepsze dla maleństwa, ale czy aby na pewno? Zapytam gina ale to dopiero 18 sierpina. Jak któraś już bedzie wiedziała, to dajcie znać.

Byłam dziś u gina i pierwszy raz widziałam nareszcie moje Maleństwo!!! Ma 28 mm i cudnie wymachuje nóżkami i podskakuje :):):) Zdjęcie - w marcowych mamusiach w temacie USG :)

Antares - gin stwierdziła, że upławy ustały i wszystko jest ok. To, co ja ciągle brałam za upławy to zwykły śluz. Uff, co za ulga. Teraz wreszcie mogę spać spokojnie :)

ja nie wiem kiedy powinnam isc do gina bo akurat na termin nastepnej wizyty przypada wyjazd tygodniowy nad morze, to już nie wiem czy powinnam przyjsc tydzien wcześniej czy tydzień później... ???

reklama
misia_q, to chyba nie ma specjalnego znaczenia jezeli nic sie nie dzieje. Mnie gin powiedziala zebym sie zglosila za ok. miesiac, jak bede miala czas :), ma mi zlecic jakies dodatkowe badania, no i oczywiscie zobacze znowu moja dzidzie, nie moge sie juz doczekac, wiec pewnie rowniotko po miesiacu zjawie sie u niej w gabinecie :)

Do góry