to jest naprawde super watek, sledze go z uwaga i robie notatki, jak bede w Polsce na urlopie to mam zamiar zrobic sobie kilka dodatkowych badan, ktore widze ze sa standardem, a tu nikt o tym nie mowi ani nie pyta. Dacie wiare ze o toksoplazmozie nawet nie wspominaja.
reklama
Bo i inaczej organizm funkcjonuje i to pewnie dlatego.
Ja wcześniej nie miałam problemów ale do czasu, później to non stop jakieś swędzienie czy pieczenie - koszmar. Zero majtek koronkowych, tampony odpadają podpaski z siateczką do kosza, wkładki też, tylko zwykłe jak były kiedyś (dobrze chociaż, że teraz cienkie robią) Mydło tylko dla dzieci ech coś okropnego. Po stosunku tylko nie odpowiednio mokra to zatarcia ech szoda nawet opisywać co ja już z tą swoją przeszłam jakaś nadwrażliwa ;D ;D
Dobra biorę się do roboty bo zaległości niedługo będę miała hehe.
Ja wcześniej nie miałam problemów ale do czasu, później to non stop jakieś swędzienie czy pieczenie - koszmar. Zero majtek koronkowych, tampony odpadają podpaski z siateczką do kosza, wkładki też, tylko zwykłe jak były kiedyś (dobrze chociaż, że teraz cienkie robią) Mydło tylko dla dzieci ech coś okropnego. Po stosunku tylko nie odpowiednio mokra to zatarcia ech szoda nawet opisywać co ja już z tą swoją przeszłam jakaś nadwrażliwa ;D ;D
Dobra biorę się do roboty bo zaległości niedługo będę miała hehe.
U mnie tak samo było jak u RYBKI więc od lekarza kategoryczny zakaz noszenia ciasnych lub sztucznych majtek, plastikowych podpasek i tampony też poszły w odstawkę, mniej słodyczy i się poprawiło!
Czasami jak czuję, że coś się zaczyna dziać nie tak to biorę na noc jedną globulkę LACTOVAGINALU ktory mozna brać bez recepty i na następny dzień wszystko jest w porządku. Jak dotąd od kilku mcy nie mam żadnych nieprzyjemnych swędzących problemików uff na szczęście!
Czasami jak czuję, że coś się zaczyna dziać nie tak to biorę na noc jedną globulkę LACTOVAGINALU ktory mozna brać bez recepty i na następny dzień wszystko jest w porządku. Jak dotąd od kilku mcy nie mam żadnych nieprzyjemnych swędzących problemików uff na szczęście!
reklama
Zaobserwowałam ,że na nogach pękają mi naczynka krwionośne nie przytyłam (oprócz brzunia i piersi) a i tak pękają, musze porozmawiać z lekarzem bo co to będzie pod koniec 9 miesiąca gdzieś w jakiejś ulotce przeczytałam, że są proszki, które mogą stosować kobiety w ciąży wyleciała mi nazwa z głowy ale jak sprawdzę to za tydzień w środę muszę z nim na ten temat porozmawiać
Podziel się: