reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina.

to jest naprawde super watek, sledze go z uwaga i robie notatki, jak bede w Polsce na urlopie to mam zamiar zrobic sobie kilka dodatkowych badan, ktore widze ze sa standardem, a tu nikt o tym nie mowi ani nie pyta. Dacie wiare ze o toksoplazmozie nawet nie wspominaja.

reklama
U mnie nawet nie musiałam mówić, że mam psa i dostałam więc rzeczywiście chyba nie jest jeszcze z nami tak źle :D

Bo i inaczej organizm funkcjonuje i to pewnie dlatego.

Ja wcześniej nie miałam problemów ale do czasu, później to non stop jakieś swędzienie czy pieczenie - koszmar. Zero majtek koronkowych, tampony odpadają podpaski z siateczką do kosza, wkładki też, tylko zwykłe jak były kiedyś (dobrze chociaż, że teraz cienkie robią) ;) Mydło tylko dla dzieci ech coś okropnego. Po stosunku tylko nie odpowiednio mokra :D to zatarcia ech szoda nawet opisywać co ja już z tą swoją przeszłam jakaś nadwrażliwa ;D ;D

Dobra biorę się do roboty bo zaległości niedługo będę miała hehe.

U mnie tak samo było jak u RYBKI więc od lekarza kategoryczny zakaz noszenia ciasnych lub sztucznych majtek, plastikowych podpasek i tampony też poszły w odstawkę, mniej słodyczy i się poprawiło! :)

Czasami jak czuję, że coś się zaczyna dziać nie tak to biorę na noc jedną globulkę LACTOVAGINALU ktory mozna brać bez recepty i na następny dzień wszystko jest w porządku. Jak dotąd od kilku mcy nie mam żadnych nieprzyjemnych swędzących problemików :) uff na szczęście!

ino mnie nic nie swędzi tylko te upławy od czasu do czasu.Mało tego ale jednak.Moja kumpela mówi,że miała to w standarcie w ciąży.... ekhm...ja bym wolała wersję lux ;)

Antares oj ty niedobra :) pomęcz się trochę dla fasolinki :)
hehe, no to jak nie swędzi to tylko się cieszyć, wszystko zatem jest w porządku! 8) :laugh: :)

Wiem wiem :) będziesz wspaniałą mamusią :) ;) :D

Ale jestem głodna! Ach idę na obiadek! Dzisiaj teściowa rządzi w kuchni i pachnie smakowicie :)

reklama
Zaobserwowałam ,że na nogach pękają mi naczynka krwionośne :mad: nie przytyłam (oprócz brzunia i piersi) a i tak pękają, musze porozmawiać z lekarzem bo co to będzie pod koniec 9 miesiąca :mad: :mad: gdzieś w jakiejś ulotce przeczytałam, że są proszki, które mogą stosować kobiety w ciąży wyleciała mi nazwa z głowy ale jak sprawdzę to za tydzień w środę muszę z nim na ten temat porozmawiać :D

Do góry