reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina.

jak tylko wróce do domu zrobię jak mówisz :) na lewa stronę faktycznie się przyda termoforek bo dzisiaj Tygrysiątko ciagnie na lewo ;)

reklama
Antares77 ja tez mam te zaparcia , mecza mnie , bo brzuszek az twardy. Moge poradzic Ci cos co sprawdzilam na sobie , otoz dziennie pije okolo 3 szklanek mleka , w ogole nie pije herbaty ani kawy(chociaz lubie) i duzo sokow owocowych typu "kubus"- srednio duza butle dziennie. A rano zaraz po wstaniu przed sniadaniem szklanke mineralki bez gazu.Troce pomoglo i od kilku dni mi lepiej. W ogole nie jem czekolady, ani pierniczkow, ktore uwielbiam , bo po nich to ciezko bylo. POZDRAWIAM CIE :)

Aga26ka ja nigdy nie miałam problemów z zaparciami. Proponuję, żebyś spróbowała pojeść dużo surowych warzyw. Ja np. dziennie zjadam 2-3 pomidory, do tego 3 ogórki np. konserwowe, papryka, sałata, rzodkiewka, owoce. Proponuję, żebyś jakdła owoce do południa bo później są dłużej trawione i zawierają dużo fruktozy a ona zatrzymuje wodę.
Dodatkowo jem również i gotowane ale to jak zechce mi się na ciepło np. kalafiorka fasolkę czy buraczki itp.....

Również nie pijam prawie wogóle herbaty a kiedyś zapijałam się litrami. Sama woda mi nie wchodzi więc dodaję do niej różne soki owocowe. Ostatnio mam fazę na wiśnie i porzeczki ;D

Marchew w zbyt dużych ilościach wcale nie jest na perystalitykę jelit dobra, lepiej zjedź troszkę owsianki ale uwaga najlepiej na wodzie (niezbyt to apetyczne) ale oczyszcza złogi w jelitach. ;D

Dzięki za rady Aga26ka i Rybka - postanowiłam zmienić dietę.Wczoraj wypróbowałam - rano muesli,potem banan,jablka,pomidorki z jogurcikiem,pieczywo z ziarnami i jakoś lepiej :) Niedługo jade do Rodziców i Babci - nareszcie najem sie warzyw i owocków z ogródka :) mniam już sie nie mogę doczekac :) Pozdrawiam Was serdecznie

Rybka owocki i warzywka to ja zajadam w duzych ilosciach,niestety oprocz fasolki, kapusty, brukselki...bo mam po nich silne bole brzucha i wzdecia :( Ale inne , to i owszem, a mimo to malo jakos- akurat u mnie - to daje...a mineralke bez gazu lubie bardzo i latwo mi wchodzi dziennie te 1,5 litra. Do owsianki z woda jakos sie nie moge przemoc, chyba wole musli. Pozdrawiam Cie  :laugh:
Czy Wy tez dziewczyny czasem nie wiecie co jesc w ciazy? Przyznam , ze czasem mam z tym jedzeniem klopot, nieraz nie mam apetytu, ale gin mowil, ze mam sie zbytnio nie przejmowac, jesc malo ale czesto  :)

Ja też jem mało ale za to często ;D Jeśli chodzi o menue, to jem to co wcześniej - jedyne co wykluczyłam to ser pleśniowy i nie jem też surowego mięsa - wcześniej zresztą też nie jadłam. :laugh:
Czasami bywa tak, że przez tydzień nie jem mięsa, bo nie mam ochoty ale później jem więc nie powinno brakować dzidzi witamin - taką mam nadzieję ;D

Sprawdzony sposób na zaparcia wystarczy na wieczór zjeść pół szklaneczki jagódek a nawet mniej z cukrem i śmietana, albo kto jak woli :-) byle nie gotowane, czy w powidłach czy herbatce tylko surowe przynoszą ulge w wyproznianiu bo w innej postaci są stosowane jako srodek przeciw biegunkowy....
Nie można masować brzucha !!!!!!! to moze wywołać skurcze macicy, oczywiscie jesli ktos nie jest w ciazy jest to bardzo dobry sposob pamietajcie tylko ze teraz wszystko nam sie unosi do gory robiac miejsce dla dzidzi....(wiec gdzie sa jelitka ;-) termofor - odpada przynajmniej ten bardzo ciepły przegrzanie szkodzi dzidzi....
pozdrowionka

Hej dziewuszki byłam dziś na badaniu GC (czystość pochwy) - pani doktor powiedziała, że ph w porządku i wyniki powinny być bardzo dobre bo nie ma znamiot jakiś grzybów i tym podobnych :D wyniki odbieram w piątek. Samo badanie niezbyt miłe ale do przeżycia, zapłaciłam 4 zł za jednorazowy dozownik czy coś takiego - no to na tyle.

W środę idę na toksoplazmozę, WR, grupę krwi i to na razie wszystko. ;D Pewnie jak wyjdę od gina to znów z masą skierowań na badania haha.

ale Ci fajnie (mam na mysli wyniki na czystość) :) ja skończyłam globulki na te wstrętne smarki na U. Kurcze chyba jestem pzrewrażliwiona ale mi sie ciągle wydaje, ze one tam są.Ja nigdy nie miałam problemów, a odkad jestem w ciąży to mi sie cos tam plącze. Mam nadzieje, że to sie w końcu ustabilizuje no i że nie szkodzi Dzidziusiowi to globulkowanie :)
Pytia ciekawam jak u Ciebie po wizycie u gina.Daj znac, czy te globulki pomogły.

reklama
Ja na miesiac przed zajściem w ciążę wyleczyłam jakieś świństwo, które możesz dostać od wkładek higienicznych, mydła czy toalety wiec może dlatego jest ok.

Do góry