reklama
Antares77 ja tez mam te zaparcia , mecza mnie , bo brzuszek az twardy. Moge poradzic Ci cos co sprawdzilam na sobie , otoz dziennie pije okolo 3 szklanek mleka , w ogole nie pije herbaty ani kawy(chociaz lubie) i duzo sokow owocowych typu "kubus"- srednio duza butle dziennie. A rano zaraz po wstaniu przed sniadaniem szklanke mineralki bez gazu.Troce pomoglo i od kilku dni mi lepiej. W ogole nie jem czekolady, ani pierniczkow, ktore uwielbiam , bo po nich to ciezko bylo. POZDRAWIAM CIE
Aga26ka ja nigdy nie miałam problemów z zaparciami. Proponuję, żebyś spróbowała pojeść dużo surowych warzyw. Ja np. dziennie zjadam 2-3 pomidory, do tego 3 ogórki np. konserwowe, papryka, sałata, rzodkiewka, owoce. Proponuję, żebyś jakdła owoce do południa bo później są dłużej trawione i zawierają dużo fruktozy a ona zatrzymuje wodę.
Dodatkowo jem również i gotowane ale to jak zechce mi się na ciepło np. kalafiorka fasolkę czy buraczki itp.....
Również nie pijam prawie wogóle herbaty a kiedyś zapijałam się litrami. Sama woda mi nie wchodzi więc dodaję do niej różne soki owocowe. Ostatnio mam fazę na wiśnie i porzeczki ;D
Marchew w zbyt dużych ilościach wcale nie jest na perystalitykę jelit dobra, lepiej zjedź troszkę owsianki ale uwaga najlepiej na wodzie (niezbyt to apetyczne) ale oczyszcza złogi w jelitach. ;D
Dodatkowo jem również i gotowane ale to jak zechce mi się na ciepło np. kalafiorka fasolkę czy buraczki itp.....
Również nie pijam prawie wogóle herbaty a kiedyś zapijałam się litrami. Sama woda mi nie wchodzi więc dodaję do niej różne soki owocowe. Ostatnio mam fazę na wiśnie i porzeczki ;D
Marchew w zbyt dużych ilościach wcale nie jest na perystalitykę jelit dobra, lepiej zjedź troszkę owsianki ale uwaga najlepiej na wodzie (niezbyt to apetyczne) ale oczyszcza złogi w jelitach. ;D
Dzięki za rady Aga26ka i Rybka - postanowiłam zmienić dietę.Wczoraj wypróbowałam - rano muesli,potem banan,jablka,pomidorki z jogurcikiem,pieczywo z ziarnami i jakoś lepiej Niedługo jade do Rodziców i Babci - nareszcie najem sie warzyw i owocków z ogródka mniam już sie nie mogę doczekac Pozdrawiam Was serdecznie
Rybka owocki i warzywka to ja zajadam w duzych ilosciach,niestety oprocz fasolki, kapusty, brukselki...bo mam po nich silne bole brzucha i wzdecia Ale inne , to i owszem, a mimo to malo jakos- akurat u mnie - to daje...a mineralke bez gazu lubie bardzo i latwo mi wchodzi dziennie te 1,5 litra. Do owsianki z woda jakos sie nie moge przemoc, chyba wole musli. Pozdrawiam Cie :laugh:
Czy Wy tez dziewczyny czasem nie wiecie co jesc w ciazy? Przyznam , ze czasem mam z tym jedzeniem klopot, nieraz nie mam apetytu, ale gin mowil, ze mam sie zbytnio nie przejmowac, jesc malo ale czesto
Czy Wy tez dziewczyny czasem nie wiecie co jesc w ciazy? Przyznam , ze czasem mam z tym jedzeniem klopot, nieraz nie mam apetytu, ale gin mowil, ze mam sie zbytnio nie przejmowac, jesc malo ale czesto
Ja też jem mało ale za to często ;D Jeśli chodzi o menue, to jem to co wcześniej - jedyne co wykluczyłam to ser pleśniowy i nie jem też surowego mięsa - wcześniej zresztą też nie jadłam. :laugh:
Czasami bywa tak, że przez tydzień nie jem mięsa, bo nie mam ochoty ale później jem więc nie powinno brakować dzidzi witamin - taką mam nadzieję ;D
Czasami bywa tak, że przez tydzień nie jem mięsa, bo nie mam ochoty ale później jem więc nie powinno brakować dzidzi witamin - taką mam nadzieję ;D
Myfa80
mama Hubcia i Wojtusia
Sprawdzony sposób na zaparcia wystarczy na wieczór zjeść pół szklaneczki jagódek a nawet mniej z cukrem i śmietana, albo kto jak woli :-) byle nie gotowane, czy w powidłach czy herbatce tylko surowe przynoszą ulge w wyproznianiu bo w innej postaci są stosowane jako srodek przeciw biegunkowy....
Nie można masować brzucha !!!!!!! to moze wywołać skurcze macicy, oczywiscie jesli ktos nie jest w ciazy jest to bardzo dobry sposob pamietajcie tylko ze teraz wszystko nam sie unosi do gory robiac miejsce dla dzidzi....(wiec gdzie sa jelitka ;-) termofor - odpada przynajmniej ten bardzo ciepły przegrzanie szkodzi dzidzi....
pozdrowionka
Nie można masować brzucha !!!!!!! to moze wywołać skurcze macicy, oczywiscie jesli ktos nie jest w ciazy jest to bardzo dobry sposob pamietajcie tylko ze teraz wszystko nam sie unosi do gory robiac miejsce dla dzidzi....(wiec gdzie sa jelitka ;-) termofor - odpada przynajmniej ten bardzo ciepły przegrzanie szkodzi dzidzi....
pozdrowionka
Hej dziewuszki byłam dziś na badaniu GC (czystość pochwy) - pani doktor powiedziała, że ph w porządku i wyniki powinny być bardzo dobre bo nie ma znamiot jakiś grzybów i tym podobnych wyniki odbieram w piątek. Samo badanie niezbyt miłe ale do przeżycia, zapłaciłam 4 zł za jednorazowy dozownik czy coś takiego - no to na tyle.
W środę idę na toksoplazmozę, WR, grupę krwi i to na razie wszystko. ;D Pewnie jak wyjdę od gina to znów z masą skierowań na badania haha.
W środę idę na toksoplazmozę, WR, grupę krwi i to na razie wszystko. ;D Pewnie jak wyjdę od gina to znów z masą skierowań na badania haha.
ale Ci fajnie (mam na mysli wyniki na czystość) ja skończyłam globulki na te wstrętne smarki na U. Kurcze chyba jestem pzrewrażliwiona ale mi sie ciągle wydaje, ze one tam są.Ja nigdy nie miałam problemów, a odkad jestem w ciąży to mi sie cos tam plącze. Mam nadzieje, że to sie w końcu ustabilizuje no i że nie szkodzi Dzidziusiowi to globulkowanie
Pytia ciekawam jak u Ciebie po wizycie u gina.Daj znac, czy te globulki pomogły.
Pytia ciekawam jak u Ciebie po wizycie u gina.Daj znac, czy te globulki pomogły.
reklama
Podziel się: