reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

DYTEK czy ta rwa kulszowa objawiala sie u Ciebie bolem w stawie biodrowym?bo mnie wlasnie tez tam boli bardzo,raczej jest to bol odczuwalny na prawym posladku i kuleje jak chodze,czy Ty mialas to samo??

reklama
tetka1 pisze:
mam nadzieje ze Teos poczeka jeszcze tydzien ( i kilka dni wiecej), a tu wszyscy naokolo kracza, ze moze to swiateczne dziecko bedzie. Lo matko nie, wtedy powinnismy mu dac na imie Bayram, w zyciu.
a czemu tak Tetka?

Dytek - ten aspat alat to z powodu swędzenia i tej wysypki? Czy gin skomentował to jakoś sensownie?

Ja chodze do gina co 2 tyg - nastepna wizyta tak jak u Karolli 16 stycznia.A jutro badanie krwi - morfologia, aspat,alat, toxo IgM + ogólne moczu.

To tak jakby u nas ktos urodzil sie w Wielkanoc, i tradycja nakazywala dac na imie Wielkanoc, Bayram doslownie znaczy swieta, a ja nie chce zeby do dziecka przez cale zycie wolali Swieta ;) mimo ze zdaje sobie sprawe ze jest to tutaj naturalne i sama znam kilku Bayramow, ale i tak dalej jest to dla mnie smieszne.

Kachna mnie boli właśnie lewy pośladek (dokładnie to wzdłuż pośladka i gdzieś w okolicy korzonków)- stały ból, że aż kuleję. Jak rozchodzę to jest troszkę lepiej, ale z koleji jak długo chodzę to mnie zaczyna bolec większa część lewego boku. Gin pytał się mnie czy ból idzie w kierunku sromu, ale mi bardziej wzdłuż pośldek-udo, ale i tak powiedział że to prawdopodobnie rwa kulszowa- bardzo częste na tym etapie ciązy. Powiedział: "Wyleczy Panią poród" ;D.

Antares- nie jestem pewna czy te badania aspat i alat to w związku z wysypką, zlecił mi je wszystkie razem. W gabinecie zabiegowym mi powiedziała, żwby przyjść na czczo, a wieczorem nie jeść nic tłustego, bo to są próby wątrobowe. A teraz sobie przypomniałam, że przy tej wysypce coś powiedział o cholestazie i chyba dlatego dał mi te badania.

A może któras z Was już robiła badania na poród? Czy tam były badania: Aspat i Alat?

Mój gin z tych niezbyt gorliwych. Wizytę miałam 28 grudnia, a teraz mam przyjść 23. No i chyba to już ostatnia przed porodem - chyba, zeby się malej niezbyt spieszylo.

ja mam jutro wizyte juz nie chce mi sie chodzic do niego, bo ostatnio jakis niemily sie zrobil i nigdy nie ma czasu nawet na zmierzenie dzidzi ale placone ma za to

Bylam wczoraj u ginka :-)
Wsio ok. Mala chyba raczej nadal glowka do dolu :-) Serduszko bije slicznie. Nastepna wizyta 1 luty :-) I po niej bedzie usg. Teraz podobno nie ma potrzeby :-)
Szyjka sie nie skraca i nie rozwiera :-) A mnie sie ladnie rozeszly kosci miednicy i cytuje (powinno sie rodzic latwo, szybko i przyjemnie) :-) Z tyciem przyhamowalam :-) Tylko 1200 przez ostatnie 4 tygodnie :-) A wliczajac w to, ze mala powinna byla przez ten czas przybrac jakies 900 gram, a ja zaczelam puchnac jak balonik, to wychodzi, ze tym razem nie dowalilo mi tluszczyku :-)
Jesli do 26 lutego nie zaczniemy samoistnie sie rozdwajac, to 27 idziemy do szpitala :-)

No to pięknie Kira że wsio ok! Tylko lekarz nie był Ci w stanie powiedziec jak mała leży?? U mnie położna
przyłożyła łapkę i od razu wiedziała jak jest mała ułożona ;)

reklama
Karolla, mialam bardzo napiety brzuszek i malo bylo czuc troche. I dlatego.
Ale serduszko najlepiej bylo slychac w tym miejscu, w ktorym powinno byc przy ulozeniu glowkowym :-)
Stwierdzil, ze wsio ok., wiec pewnie wyczul, ze glowka jednak na dole :-) Ale jakby bardziej w prawa strone, dlatego mam rwania w prawej nodze i posladku.
Ale na 100% wszystko widac na usg, a to bedzie za 3 tyg. Wtedy ustalimy szacunkowo ostateczna wage malej :-)

Do góry