reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Dziewczyny pomóżcie. własnie pisze z moją przyjaciółka na gg i ona jest w 7 miesiącu i mowi że jej jakaś woda wyleciała bez krwi i zapachu i co ona ma zrobić czy to normalne powiedzcie prosze bo nie wiem co mam jej napisaćona sie boi czy ma biec szybko do lekarza

reklama
u mojj znajomej podobnie jak przestala przejmowac sie tym ze ma trudnosci, odstawila leki, przestala juz myslec o dziecku...zaszla a wkwietniu rozwiazanko :-)

Kira ja czesto siedze n wątku staramy sie oraz radości i smutki ale dziekiza rade

Antaress Myfa bardzo lubie słyszeć o tym że jednak sie uddało zaczynam wierzyć ze i mi sie uda tak jak waszym koleżankom, i bede sie starała o tym nie myśleć, obiecuje

Saraa, będzie dobrze, zobaczysz. Mi lekarka powiedziała, że często to sprawa jakiejś blokady psychicznej. Trzeba sobie odpuścić wymyśleć jakieś zajęcie, hobby, w którym dziecko będzie przeszkadzało, to musi być coś, co odwróci uwagę od ustwawicznego myślenia o ciąży i wtedy samo wyjdzie.
A odnośnie kumpeli, ponoć czasem się zdarza tak, że wody płodowe wypłyną. Nie jest to częste zjawisko ale zdarza się czasami. Wody same się uzupełnią i nie ma powodów do paniki. Zawsze jednak warto każde zaobserwowane zjawisko zgłosić i skonsultować z lekarzem.

Dokladnie tak, mam znajomych ktorzy dopiero po tym jak juz sie pogodzili z mysla, ze nie beda miec dzieci, i przestali sie starc, zaszli w ciaze, wiec musi tobyc tez w jakis stopniu zwiazane z psychika.
A co do zgagi, to wg Waszej teorii, jezeli sie sprawdzi to nasz Teos bedzie lysy jak kolano :) Zgagi , odpukac nie mam, ale ostatnio tak mi brzucho rosnie, ze mam wrazenie, ze jak wanka wstanka sie poruszam, a tu jeszcze ponad miesiac ( a moze nie?)

hi, hi, to juz my sa dwie wanki :) ja mam tez czasami takie glupie uczucie, ze jak stoje to sie musze podeprzec bo mam wrazenie ze mnie brzucho przewaza do przodu ;D

reklama
Do góry