reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina.

Misia - już sie nim nie przejmuję ale po USG, które zrobił ten drugi lekarz, kilka dni póxniej normalnie miałam mu ochote nakopać ekhm ;) Ale było minęło - po prostu nie bede go polecac nikomu.I tyle :) będzie miał za swoje :)
Tobie też wszytskiego dobrego :) Wszystko dobrze? :)

reklama
U mnie wszystko dobrze, w pon idę na wizytę :) chyba będzie USG :) to się pochwalę hihi :D

Wiecie co śniło mi się że miałam amputowanego małego palca u lewej dłoni, co to może znaczyć?

Na pierwszą wizytę poszłam w czwartym tygodniu (wg. moich obliczeń, bo szczerze mówiąc, to się w tych obliczeniach trochę gubię) Moja pani gin ciążę potwierdziła, powiedziała, że macica jeszcze malutka, ale wszystko ok. Zapisała mi też czopki dopochwowe na upławu i zleciła morfologię, mocz i cukier, no i oczywiście dalej kwas foliowy. Odradzła preparaty witaminowe (wyłącznie świeże owoce i warzywa), a wizytę ustaliła na za miesiąc, wtedy pierwsze usg. Idę jednak jutro po receptę, bo upławy ustały na kilka dni, ale od 4 dni znowu to samo. Trochę się tym niepokoję, bo przecież stan zapalny może zaszkodzić maleństwu! Zobaczymy, co powie jutro.

Słuchajcie dziewczyny - ekhm... jak byłam oststnio u gina to dostałam czopki na upławy - nie był to stan zapalny - trochę profilaktycznie - bo zaczeło sie cos dziać. Po czopkach było ok - teraz znowu - ciut ciut takie kremowe, w każdym razie ciemniejsze niż zwykle.Nic mnie nie boli, nie piecze itd. Mój gin na urlopie.Co robic?

w okresie ciąży zwieksza sie wydzielina .... to wynik rozpulchnionych scianek szyjki macicy u kobiet w ciazy ciezko rozpoznac czy jest stan zapalny czy zwykla nadmierna wydzielina...zadzwon do lekarza jesli masz taka mozliwosc albo przeczekac jesli nic ciebie nie piecze..
pozdrawiam

Antares, u mnie identycznie. Też nie wiem, czy to stan zapalny, czy tylko zwiększona wydzielina. Dzisiaj idę do gin to zobaczę, co mi powie. Ale przez telefon zasugerowała, że przepisze mi znowu te czopki, bo lepiej dmuchac na zimne. Trzymaj się, napiszę po wizycie co i jak.

Właśnie wróciłam. Gin zapisała mi inne tabletki dopochwowe (GYNO-FEMIDAZOL), ale specjalnie się nie przejęła (za to ja panikuję, jak wariatka). Powiedziałam, że mam je brać 2 razy dziennie przez tydzień, a za dwa tygodnie przyjść na badanie i USG. I jak tu przetrwać te dwa tygodnie?! Tak już bym chciała usłyszeć bicie małego serduszka, chyba dopiero wtedy się uspokoję.

reklama
ale skomentowała te upławy w jakis sposób?

2 tygodnie szybko miną :) A Dzidziuś będzie wiekszy niz jest teraz wiec więcej zobaczysz :) Na pewno jest wszytsko w porzadku :)
Całuski :)

Do góry