reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Rybko specjał for you :)

"Antygen HBs

W ostatnich tygodniach ciąży przeprowadza się badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B. Jeśli okaże się, że matka jest nosicielką wirusa, dziecku trzeba zaraz po urodzeniu podać immunoglobulinę, by nie doszło do uszkodzenia wątroby. Personel szpitala musi natomiast zachować szczególną ostrożność podczas zabiegów, którym poddaje matkę, by uniknąć zakażenia. "

Tak niedawalo mi spokoju co to jest , nie bylam pewna do konac ;) ..poszperalam i znalazlam to :)

reklama
Ja rodzę naturalnie i to jest przesądzone, pomimo mojej sporkawej wady wzroku. Lekarz powiedział że mogę i jeśli chcę to nie wyklucza tej możliwości :)

Ide dzisiaj znowu do gin., zauwazylam u siebie od wczoraj jakies dziwne brazowawe uplawy... czytalam ze to normalne moze byc , ale rowniez ze nie mozna tego bagatelizowac...wole chuchac na zimne.... jak wroce to powiem co i jak ... pozdrawiam :)

Hej no dziewczynki weekend śmignął w mgnieniu oka ;D Zdjęcia mam zrobione ale wstawię jak gram w komputerek :D

Izzabella - ja jeszcze nie rozmawiałam z ginem o cesarce ale w jakiejś medycznej prasie przeczytałam, że jak się ma wadę minusową powyżej 10 dioptrii to wtedy lekarze zalecają cesarkę bo matka może stracić wzrok :(

MoniQa - koniecznie zdaj relacji co gin Ci powiedział.

A cha - miałam opisać relacje po oznajmieniu szefowej, że jestem w ciąży, no więc tak:

gdy już byłyśmy w knajpie to pozamawiały piwko, na co ja, że nie piję alkoholu i nie będę im ściemnaić, nie piję bo - jestem w ciaży. ;D Koleżanki bardzo się ucieszyły szefowa też i powiedziała że tak coś czuła, ale wywnioskowała, że skoro z nimi idę to może nie ;D ;D

Powiedziała tylko, zeby na razie mojej głównej szefowej nie mówić ponieważ ona jakaś dziwna jest a poza tym mamy jeszcze w naszym zespole jedną koleżankę, która jest na wychowawczym i wraca w październiku i boją się, że jeżeli ja zacznę chodzić na zwolnienia to kogoś z zewnątrz im wcisną ;D co nie oznacza, żebym na zwolnienia nie chodizła ;D

Ja mam wizytę u gina 3 sierpnia a w przyszłym tygodniu idę na badania takie jak: WR, grupa krwi, toksoplazmoza i GC ;D Nie wiedziałam na czym polega to ostatnie badanie więc się podpytałam w przychodni (nastrzelałam sobie obciachu ale co tam) myślałam, że to badanie robi się albo z krwi albo z moczu i wolałam się upewnic, na co pani mówi, że ani z tego ani z tego bo to badanie na czystość pochwy ;D ;D ;D ;D ;D

hej hopla ;) to może i ja opowiem o moich wizytach?
Pierwsza - nestety traumatyczna: jak już wiedziałam,ze jestem w ciązy po dwóch kreseczkach poszłam do gina na konsultację.Bo sobie pomyslałam, ze skoro juz prawdopodonie jest Bejbiś to się podpytam co i jak. No i wchodze zadowolona - opowiadam panu co i jak.A pan na mnie jak na kosmitę, ŻE PRZECIEŻ PRZYSZŁAM ZA WCZEŚNIE i tak i tak nic nie bedzie widać.Ale zaprosił mnie na fotel, zrobił USG, pwoiedział, że nic nie widzi i przebakiwał coś o ciazy pozamacicznej.Skasował 150 zł (bez USG 100) no i kazał przyjść za tydzien na USG w promocyjnej cenie...) Wyobrażacie sobie Dziewczyny jak sie czułam?? Pierwszy raz jestem w ciąży, naparwdę sie wystarszyłam. Pomijam, że przez cała wizyte sie do mnie nie usmiechnął, pani asystentka, która cłąy czas była w trakcie badania (!) zadawała mi pytania z prędkością światła, fotel był ustawiony vis a vis dzrwi...pomijając brak intymności...nie było przyjemnie.Nigdy wiecej nie pójdę do tego lekarza.

Natomiast druga wizyta -oczywiście u innego lekarza - była bardzo przyjemna - świetny fachowiec, pzry tym zyciowy facet wyczerpująco odpowiedział na wszytskie moje pytania itd. No i zlecił badania krwi, moczu, anty HBS, toxo w obu klasach, WR.Poza tym duzo owocków i warzyw (nie wspominał nic o witaminach w kapsułkach), duzo spacerków, seks jak najbardziej tylko raczej lajtowo poza tym dużo spokoju i bez nerwów :)

Życże Wam wszystkiego najlepszego :)

reklama
Antares77 kochana nie przejmuj sie tym sztywniakiem :) cieszę się że w końcu trafiłas na dobrego lekarza :) wszystko będzie dobrze :)
Buziaki dla Ciebie i Twojej fasolinki :laugh:

Do góry