reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Myfcia ja już od miesiaca nie nosze obrączki i pierścionków, buty zimowe tylko 2 pary dobre reszta
ze skóry już mnie ciśnie buuu lipa chyba z numeru 39 musiałabym sobie 40-41 kupic a po ciąży bedą za duże :(
kurcze wczoraj w szkole rodzenia widziałam ze są laski które normalnie mają obrączki i nic ale to tylko 2 panny
na 10 i te mają mini brzuszki wiec pewnie dlatego u nich ta opuchlizna jest znikoma lub jej wcale nie ma!

reklama
Karolla tylko dlatego wchodzila mi obvraczka bo mialam ja za duza....nabrzmiale cialko mam juz od dluzszego czasu dzsiaj apogeum osiagnela opuchlizna nog i rak i czuje ze i na twarzy nie ciekawie...matko to dopiero poczatek 8 miesiaca za ytydzien a bedzie co raz gorzej.....
Karolla a pijesz ta hebatke dla mam w ciazy?

Myfcia piję 2-3 herbatki na tydz tylko ja mam Hipp herbata dla kobiet w ciąży ale nei wyczytałam nic
o koprze a Misia pisała że tam jest koper na opuchlizny może jest kilka rodzajów hmmm
ale opuchlizna jest mimo tego chociaż najgorsza jest taka kiedy ją czuje czyli nogi nabrzmiałe i paluchy też
póki co 2 razy miałam tak porzadnie napuchniete buuu.... w sypialni mam chyba 16-18 stopnii cipła kołdra
wtedy jest rano lepiej aha i przysznic ciepło-chłodny! Polecam! Nie martw sie :-* :-*

Dziewczyny ciesze sie bardzo ze z Waszymi bejbikami wszystko ok, wlasnie byla u mnie kolezanka, ktora niedawno rodzila i potwierdzila, ze pod koniec ciazy to juz chyba nie ma zadnej bez dolegliwosci, jedna puchnie, inna krzyz boli, generalnie taka juz nasza uroda  ;D Ale co tam damy rade, nie ;D. U mnie ostatnimi czasy to glownie nogi puchna, stram sie je zadzierac do gory kiedy moge, ale chyba i tak to nie wystarcza, no i spac bym mogla 24 h na dobe, albo przynajmnej 15  ;)

Dziewczynki kochane mi kiedys palce tak spuchły ze nie mogłam nimi poruszac
ale to bylo jakis miesiac temu,albo jeszcze wczesniej.Gin kazalmi pic duzo wody niegazowanej,zeby
czesto chodzic siku,pobudzic diureze.
i po kilku dniach mineło,na razie bezpowrotnie.
Acha piłam jeszcze wapno musujace,wiec sama nie wiem,moze to byla jakas reakcja alergiczna ....

Karolla, nie potrzebnie martwisz się na zapas. Moja mama czwórkę dzieci, a każde ładnie ponad 4 kilo miało, urodziła siłami natury. Były nacięcia krocza ale tego ponoć wogóle nie widać, bo to gdzieś tam wewnątrz tną i zszywają potem.
A co do puchnięcia, to mnie jeszcze nie dotknęły te objawy i liczę na to, że tak jak nudności, to też mnie ominie.
Nie wiem co Wam poradzić na to i czym Was pocieszać, chyba tylko tym, że to jeszcze w sumie jeno chwilka do końca została ;)

reklama
Dynia a nawet jeśli widać to kto to bedzie oglądac? Same możemy, ale tylko przy pomocy lusterka :laugh:. No więc zostaje mąż ;), ale on i tak bedzie wiedział, wiec nie ma sie co przjmowac. No i jeszcze gin, ale tu to chyba normalne ;D

Do góry