reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

reklama
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

ale dzisiaj fajnie było u ginki :) najpierw na wejście dałam jej prezencik w postaci wisienek w czekoladzie od mikołaja ;)

poszłam na fotel, wszystko ładnie pozamykane, ale coś mnie dzisiaj badanie bolało ręczne... ::)

potem na usg -> synuś na wstępie zaświecił jajkami i fiutkiem :p jest ułożony główką w dół i się wiercił i kopał jak szalony :) zdjęcie klejnotów wrzuce do relacji po usg :)

termin wg usg to 7 luty :) a więc oscyluje dość blisko terminu :)

wskoczyłam na wagę =60 kg, ciśnienie 105/55 :p
Na niską hemoglobine zalecenia dietetyczne + pilnować regularnego przyjmowania feminatalu!

No i na koniec dostałam mnóstwo czytadełek dla kobiet w ciąży, zestaw w którym jest herbatka Hipp dla kobitek w ciąży + próbka mleczka do prania Lovela i próbke feminatalu, co miała w gabinecie to mi dała :) ;) ;D hihi, niby pierdoły ale jak ja sie cieszę.... :D

No! Nastepna wizyta za 3 tygodnie :)

Misia to super wieści. :laugh: :laugh: :laugh:
a cisnienie miałaś prawie takie jak ja ostatnio u gina :laugh: (100/50)
No i jaka piekna waga przy twoim wzroście - pozazdrościć

No to jeszcze na Myfcię czekamy :p

Misia  mnie tez dzisiaj bolalo reczne badanko cale szczescie bylo krotkie....nowy gin  wszytsko mi  dokladnie opowiedzial bylam w szoku polowe i tak nie zapamietalam :-) wiecej jak 38 lat  to nie ma ale widac ze obcykany :-)
powiedzial mi ze termin najblizszy porodu to ten ktory na usg wyjdzie pierwszym czli podal mi dzisiaj 7 luty :-) jak u Misi :-)
szyjka nie jest gigant ale mowi ze jak na 32 prawie juz tydzien jest bardzo dobrze podomuykane wsazytko...a male obroci sie jeszcze a jak nie to cesarka ale to nie jest koniec swiata ....dostalam skierowanie na hbs i jescze raz na toxoplazmoze bo popwtarza sie pod koniec ciazy ja....morfologioa i mocz...serduszko ladnie bilo :-) zauwazyl ze mam nogi spochniete lekko....al e powiedzial ze to normalne  dopoki nie boli glowa wymioty i takie tam....pytalam sie czy po maternie sie tyje  powiedzial ze w zadnym wypatku.....wizyte mam za 2 tyg jesli cos by sie dzialo czyli np skurcze wiecej niz dwa na godzinke, a jak wszytsko ok to za 4 tyg.....dobrez ze moj stary gin jest dyspozycyjny 24h na dobe jak cos zawsze moge dzwonic ...bo ten nie dal mi namiarow zadnych poza tym ze w szpitalu pracuje i przychodni.....ale opgolnie jestem zadowolona bo wszytsko ladnie tlumaczy...a i powiedzial ze szyjka z wiekiem ciazy wraz powinna wrecz lekko skracac sie to naturalna kolej rzeczy....
ja chyba upie sobie ta herbatke na puchniecie dla kobiet w ciazy...pijecie je? jakie skutki?

Myfcia to super że wszystko w porządeczku :) haha 7 luty szczęśliwy dzień hihi co za zbieg okoliczności :) ;)

Ja dostałam tą herbatkę Hipp i tam jest napisane że zawarty w niej skrzyp zapobiega obrzękom, dzisiaj juz ją sobie zrobiłam i jest pyszniutka :) taka granulowana, trochę pachnie vibovitem...

a jak tam ciacho???? ja dzisiaj juz miałam kupić coś pysznego z kremem, ale kupiłam tort tiramisu z proszku i sobie zrobię całą tortownicę :) mniami :D ;D :laugh: za godzinkę juz powinien byc gotowy, już tężeje w lodówce :)

dziewczyny :) przede wszytkim cieszę sie, ze u was ok :)

Po drugie hi,hi - coś dzisiaj w powietrzu bo mnie mój gin dzisiaj też lekko zmasakrował na ręcznym ;)

U mnie też dobrze, zamkniete i twarde, tętno Antosi 140, moje ciśnienie 115/70, dzisiaj wagę mi gin odpuścił ;)
Cały czas na nospie, w razie czego urosept no i tarczycowe tablety bz.
Wyniki morfologii i moczu w normie.
Tylko opuchnięte i zdrętwiałe rączęta mi doskwierają... :(

2.01.2006 (o rany to już NOWY ROK) następna wizyta.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... miałam Wam powiedzieć - pytałam gina o L4 do 38 tyg.Powiedział, ze Zus takie zapędy miał i owszem, ale po wymianie pism z ZUSem stanęło na tym, że L4 wystawia sie do daty przewidywanego porodu. Wiec luz :)

reklama
Do góry