reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

No właśnie, dlatego uważam, że to nie będzie problemem.
Ja mam już bliznę wzdłuż kręgosłupa, więc suknie z dekoldem po sam tyłek pozostaną moim najskrytszym marzeniem, ta na biodrze po przeszczepie kości rozlazła się brzydko i z niektórych majtasów wystaje, teraz z przodu może się pojawić ale tu ponoć na granicy włosków więc się nią nie martwię. W planie jeszcze jedną mam na szyi po usunieciu guzków z tarczycy, ale mam już namiar na dobrego chirurga, który ponoć pięknie tnie a jescze piękniej szyje, a zresztą i tak uwiebiam golfy :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Dziewczyny ale macie fajnie, że po wizycie jesteście i że wszystko OK, ja mam dopiero 19 -tego.
Położna ze SR mówiła, że dzieci naprawdę potrafią ustawić się do porodu prawie w ostatnim momencie, więc nie ma co martwić się na zapas.
Na puchnięcie nóg polecam kasztanowy żel do nóg - no przynajmniej mi pomaga :) ale na ręce to chyba nie bardzo, co ;D

Myfcia i reszta, ktora pytala. Ta herbatka, to jest firmy HIPP. Ta firma robi tez herbatki dla dzieciaczkow i dla mam karmiacych. Ja ja pije regularnie i spuchlam tylko raz, ale to po imprezce, wiec sie nie liczy ;-)
Dzieciaczki jeszcze maja czas sie przekrecic. Ja sama tak sie pocieszam, bo pisalam, ze moja mala tez na razie nieciekawie lezy. Jesli bedzie konieczna cesarka, to bedzie. Ja sie tym nie przejmuje. W sumie, gdybym miala juz wczesniej zaplanowana , to bylabym spokojniejsza, niz wyczakujac skurczy i kiedy sie to wszystko zacznie. a blizna jest potem malutka. Wyglada calkiem ladnie i na tyle delikatnie, ze nawet bikini moooooocno wyciete nie musi odejsc w zapomnienie.
Dzieciaczki ponad 4 kg. tez mozna urodzic naturalnie. (przyklad moj brat 4350, obeszlo sie nawet bez nacinania krocza, caly porod godzinke, a mama przed ciaza byla drobniutka.... )
Mam nadzieje, ze chociaz troche pocieszylam.
A moje malenstwo chyba jednak cosik nowego wykombinowalo. Kopie w inne miejsca i brzuszek zmienil ksztalt i kibelek w nocy nawet 4 razy. Moze ustawila sie wreszcie jak nalzey. Zobaczymy w przyszlym tyg. :-)

Moje maleństwo też coś wczoraj kombinowało. Myślałam przez moment, że właśnie zmienia pozycję na "głowką w dół", lecz niestety ćwiknęło tylko dwa salta, ale jakież to były salta, wyjątkowo zamaszyste, cały brzuch się nagle zdeformował i "zagotował". Tak jak ryba z wody wyciągnięta potrafi fikać i skakać tak maleństwo brykało w brzuszku. Kiedy fale ustały wyczekiwałam kopnięć w innych miejscach niż dotychczas, niestety wciąż tupanie w podłogę czuję. Ale emocje miałam, oh, jak nigdy dotąd :)

Dynia, ja wlasnie po przewrotkach zaczelam cos czuc "w podlodze" wczesniej dzidzia siedziala tak, ze na dole miala dupke, a wyprostowanymi nozkami i raczkami walila w gore. Ciekawi mnie, czy teraz to na dole to raczki, czy nozki ;-)

Karolla pisze:
Myfcia piję 2-3 herbatki na tydz tylko ja mam Hipp herbata dla kobiet w ciąży ale nei wyczytałam nic
o koprze a Misia pisała że tam jest koper na opuchlizny może jest kilka rodzajów hmmm

misia_q pisze:
Ja dostałam tą herbatkę Hipp i tam jest napisane że zawarty w niej skrzyp zapobiega obrzękom, dzisiaj juz ją sobie zrobiłam i jest pyszniutka :) taka granulowana, trochę pachnie vibovitem...

Aj pomyliło mi się koper a skrzyp a to dlatego że o herbatce koperkowej wczoraj w szkole rodzenia miałam - dla mam karmiących ponoć
super by kolek nie było też Hipp ale w smaku nei jest za dobra szwagierka piła i smakowałam ją fuuu....

pytałam położnej o to delikatne opadniecie brzusia i to ponoć zmiana ułożenia dziecka może tak wpłynąć mała
nadal jest główką w dół ale mogła pupe  przesunać i dlatego zrobiło mi sie luźniej pod biustem ;)
jak brzunio opada przed porodem to ponoć można sobie dłoń spokojnie wsadzić w miejsce gdzie wczesniej
był brzunio to jest ponoć duża różnica w wyglądzie ;D brzusia

reklama
Do góry