reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
ciii cicho wy szkapy bo se kompleksa dopiszę :laugh2: ja już mam 10 kg na grzbiecie a do końca 13 tygodni ...

Anika podaję rekę - ja też juz mam +10 (tzn na ostatniej wizycie 27-03 tak miałam:zawstydzona/y: bo dzis juz pewnie wiecej) i tez niestety czeka mnie glukoza 75mg. Juz mam pietra choć pojde dopiero po Świętach.

ja tez mam po świetach isc na glukoze z tym ze nie pojde w tygodniu po tylko w nastepnym bo wiadomo ze bedzie tak ze na swieta sie na jem a to moze źle wynikom zrobic ;] pozatym co sie odwlecze ...

orientujecie się może kiedy wada wzroku kwalifikuje do cesarki? przed ciążą miałam -1 a teraz mam -1,75... okulista powiedział że moge nie być dopuszczona do naturalnego....
Sysia, taka wada jeszcze niczego nie oznacza. Tak jak pisały dziewczyny. Najlepiej udaj się do okulisty. Ja przy pierwszym porodzie miałam -1,25 i -1.75 i rodziłam naturalnie.

ech dziewczyny, uczciwie trzymałyście kciuki :-):-):-)
same dobre wieści: szyjka mi się wydłużyła, zamknęła i rozluźniła, na razie mam jeszcze tak leżeć jak do tej pory, żeby tendencja się utrzymała (szyjka mogłaby być jeszcze troszkę dłuższa), ale jest szansa że następnym rrazem złagodzi rygor :-D
po tych dobrych wieściach spytałam o usg, no to zrobiła mi od razu
no i na wielkanoc dostaliśmy dwa małe jajeczka ;-)
wszystkie pomiary są dobre, będzie miał długie nogi (po tatusiu) i waży 630 gram
ech już nawet wielkanoc w łóżku nie jest taka straszna :-)
wyszłam z gabinetu uchachana i zadowolona :laugh2::laugh2::yes::yes: i w ogóle to najchętniej strzeliłabym sobie jakiegoś drinka ;-)
a teraz znikam poczytać coście naprodukowały gdy się wizytowałam
i dzięki za te kciuki :elvis:
Super, że szyjka się "wzmocniła"! :-) I gratulacje synka!!! :-)

Fioletowa gratuluje siurasa :-):-):-)
Dosiu cieszę się z poprawy u Was :tak:

Ja też byłam u gin w czwartek, słuchałam serduszka a USG mam na następnej wizycie.
Wyniki moczu git, morfo na tym samym poziomie co poprzednio więc żelazo plus magnez dalej mam łykać. Cukier po 50g glukozy przekroczył normę więc musiałam dziś powtórzyć wyczyn i chlapnąć 75g tego cud napitku :baffled: Wynik dostanę we wtorek.
Poza tym z szyjką ok, a bóle krocza które mi dokuczają są spowodowane rozciągnięciem wiązadeł do których z jednej strony przymocowana jest macica, dokuczliwe ale nie szkodliwe. Ponoć taka ma uroda i boleć będzie.
Od ostatniej wizyty plus 2 kg co daje łącznie krąglutką 10-szkę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Anika, trzymam kciuki za cukier.
A z tą wagę, nie przesadzaj ;-) W pierwszej miałam w sumie 15 kg na plus, ale przed byłam kościotrup. Teraz też już dyszka... ;-)

Przebijam Was wszystkie, +14 kg :-) moja lekarka wróży,że jak dalej będę tyć w takim tempie to będę ważyć w lipcu 85 kg...przy wzroście 160!!:szok:
A główkę mam skontrolować za 3 tyg., mam nadzieję,że to tylko dlatego,że rośnie mi mądre dziecko:tak:

Dziewczyny ja mam przytyc jeszcze min. 10kg do konca ciazy!!! Nie wiem jak ja to zrobie jak jedzenie przeze mnie przelatuje teraz caly czas dolem.
Czy faktycznie jest tak, ze musimy przytyc ciut wiecej, zeby nie miec problemu z pokarmem??

Ja tez czuje ,ze mi wzrok polecial. Choc od 14lat mam ta sama wade i mi sie nie zmieniala prezz te lata, to teraz cos czuje,ze jest gorzej. A ja staram sie bardzo rzadko zakladac okulary,dzieki temu wada mi sie nie poglebszyla od poczatku do teraz.

Musze jeszcze raz zrobic posiew moczu - jak sie potwierdza wyniki , to przechodze na antybiotyk . Yh to juz byl by kolejny w tej ciazy ...

Przebijam Was wszystkie, +14 kg :-) moja lekarka wróży,że jak dalej będę tyć w takim tempie to będę ważyć w lipcu 85 kg...przy wzroście 160!!:szok:
A główkę mam skontrolować za 3 tyg., mam nadzieję,że to tylko dlatego,że rośnie mi mądre dziecko:tak:

Na pewno bedzie madre!!! A za 3tyg dowiesz sie ,ze z glowka dzidzi jets wszystko w porzadku!!! Nie stersuj sie teraz tylko i wytrzymaj te 3 tyg !!! Bedzie dobrze:tak::tak::tak:

Fioletowa - gratulacje!!! wszystko super !!! :-)

Kleo - rowniez gratulacje, tylko tak dalej :-)

Cholercia musialyscie sie przeniesc z ta waga na watek o ginie? :no: Ja tamten watek omijam szerokim lukiem a on najwyrazniej mnie sciga. No ale skoro juz o tym mowa, to ja mam 19 kg na plusie i moj lekarz tylko sie usmiecha a znajomi mowia, ze wygladam kwitnaco :laugh2: - najwazniejsze to umiec otaczac sie odpowiednimi ludzmi :laugh2::-p

A i jeszcze musze powiedziec, ze nosze malego olbrzyma - waga 1540 g - z obwodu glowki, pomiaru kosci udowej itd. wychodzi, ze jestem juz w 31 tygodniu ciazy :eek: W dodatku jest ulozony miednicowo :baffled: ale to mam nadzieje jeszcze sie zmieni. Jestem coraz blizsza ciecia... ktorego za wszelka cene chcialabym uniknac. Lekarz nadal twierdzi, ze moge sobie jesc ile chce i dziecko nie od tego jest duze. Oczywiscie przy takim ulozeniu nie dalo sie potwierdzic plci :-(

Ostatnia edycja:
reklama
moja lekarka chce zebym tyla 1kg/2tyg - a to do konca ciazy daje mi jeszcze 8 kg - jakas masakra jak dla mnie, mam nadzieje ze przy mniejszej ilosci kg tez bedzie dobrze ;-)
Fioletowa, Antkowa, stopi69, a mi nikt nie czepia się do wagi, położna powiedziała tylko, że na wszystko przyjdzie czas (chodziło o tycie). Lekarz też nie ma zastrzeżeń, na wizycie wyszło mi 3kg więcej, ja ważąc się u siebie mam 3.5+ (zmienili wagę).
faktycznie książkowo powinno się tak tyć, ale objadać się niezdrowymi rzeczami, żeby przytyć staje się bezsensowne.
Matylda1405, faktycznie dużego dzidziusia w sobie nosisz:), pewnie chłopak będzie jak tak rośnie, a dzidzia to faktycznie jeszcze mocno się kręci, to się powinna przestawić.

Ostatnia edycja:
Do góry