reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
orientujecie się może kiedy wada wzroku kwalifikuje do cesarki? przed ciążą miałam -1 a teraz mam -1,75... okulista powiedział że moge nie być dopuszczona do naturalnego....

To chyba jest jeszcze za mała wada wzroku by kwalifikowano Cie do CC. Ale czytając różnego rodzaju artykuły decyzje podejmie lekarz prowadzący ciążę i okulista w szpitalu.
Ja nosze okulary -1 ale pewnie wada będzie już na -1,5 i póki co nie bierzemy pod uwagi cesarki z lekarzem.

Ja mam -3 i rodziłam pierwsze dziecko naturalnie, teraz też będę! Z tego co wiem to cesarkę maja osoby z wadą od -5 , ale do końca nie jestem pewna!Pozdrawiam

Sysia, strasznie Ci ten wzrok poleciał :szok: ja też widzę gorzej niż przed ciążą ale aż tak to mi się nie pogorszyło. Rzeczywiście może porozmawiaj z lekarzem, bo może jak jest aż taka różnica to jest wskazanie do cesarki - ja nie mam pojęcia

Sysia
o cesarce decyduje jaka jest wada a nie tylko ilość dioptrii, jeśli poród grozi odklejeniem siatkówki to wtedy jest wskazanie do cesarki,

ja mam okulary -1 ale teraz w ciąży wzrok mi się też pogorszył i wydaje mi się że powinnam mieć już mocniejsze.... planuję odwiedzić okulistę ale jakoś się zebrać nie mogę..

Sysia jak już dziewczyny pisały, nie chodzi o wielkość wady tylko o tą niesczęsną siatkówkę. Jeśli masz zagrozenie odklejania to wtedy CC. Chyba jeszcze jakieś wady były, ale poważniejsze niż wada wzroku i okularki

ech dziewczyny, uczciwie trzymałyście kciuki :-):-):-)
same dobre wieści: szyjka mi się wydłużyła, zamknęła i rozluźniła, na razie mam jeszcze tak leżeć jak do tej pory, żeby tendencja się utrzymała (szyjka mogłaby być jeszcze troszkę dłuższa), ale jest szansa że następnym rrazem złagodzi rygor :-D
po tych dobrych wieściach spytałam o usg, no to zrobiła mi od razu
no i na wielkanoc dostaliśmy dwa małe jajeczka ;-)
wszystkie pomiary są dobre, będzie miał długie nogi (po tatusiu) i waży 630 gram
ech już nawet wielkanoc w łóżku nie jest taka straszna :-)
wyszłam z gabinetu uchachana i zadowolona :laugh2::laugh2::yes::yes: i w ogóle to najchętniej strzeliłabym sobie jakiegoś drinka ;-)
a teraz znikam poczytać coście naprodukowały gdy się wizytowałam
i dzięki za te kciuki :elvis:

reklama
Fioletowa, gratuluję udanej wizyty!
My byliśmy dzisiaj na usg, wszystko w porządku, łożysko się podniosło i jest poza ryzykiem przodowania, poza tym Janek waży już 820 g. :szok:
400 g w miesiąc! Pozostałe miary to:
BDP 65 mm - 26.2 tyg.
HC 230 mm - 25 tyg
AC 210 mm - 25.3 tyg
FL 46 mm - 25.1 tyg.
Tak sie cieszę, że wszystko jest ok!!!:-)

Do góry