reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

same dobre wieści: szyjka mi się wydłużyła, zamknęła i rozluźniła,

po tych dobrych wieściach spytałam o usg, no to zrobiła mi od razu
no i na wielkanoc dostaliśmy dwa małe jajeczka ;-)

ech już nawet wielkanoc w łóżku nie jest taka straszna :-)
wyszłam z gabinetu uchachana i zadowolona :laugh2::laugh2::yes::yes:

wczoraj mnie nie było na formu,ale myslałam o Twojej wizycie i jak tam u Ciebie, no i co... wszystko w porządalu!!!!:-D
gratuluję synka :-D

My byliśmy dzisiaj na usg, wszystko w porządku, łożysko się podniosło i jest poza ryzykiem przodowania, poza tym Janek waży już 820 g. :szok:
Tak sie cieszę, że wszystko jest ok!!!:-)

Równiez gratuluję pozytywnych wyników i duzego maluszka Janka:-D

kochanus - nie martw sie glowka, jeszcze wszystko sie wyrówna, teraz dzidzia rośnie w błyskawicznym tempie, akurat trafiliscie na moment kiedy główka mu przyspieszyła, a reszta dogoni, zobaczysz

ja tez mam po świetach isc na glukoze z tym ze nie pojde w tygodniu po tylko w nastepnym bo wiadomo ze bedzie tak ze na swieta sie na jem a to moze źle wynikom zrobic ;] pozatym co sie odwlecze ...

ja tez powinnam isc po świętach,ale chba pojdę dopiero 20:eek:, po swietach sie boje

A i jeszcze musze powiedziec, ze nosze malego olbrzyma - waga 1540 g - z obwodu glowki, pomiaru uda itd. wychodzi, ze jestem juz w 31 tygodniu ciazy :eek: W dodatku jest ulozony miednicowo :baffled: ale to mam nadzieje jeszcze sie zmieni. Jestem coraz blizsza ciecia... ktorego za wszelka cene chcialabym uniknac. Lekarz nadal twierdzi, ze moge sobie jesc ile chce i dziecko nie od tego jest duze. Oczywiscie przy takim ulozeniu nie dalo sie potwierdzic plci :-(

wow, niezle.
ja po urodzeniu ważyłam 4900, zobaczymy czy Twoje szczescie bedzie wieksze;-)

reklama
Kasiurek, świąteczne pyszności nie będą miały wpływu na poziom glukozy przy badaniu, więc możesz objadać się mazurkami do woli i śmiało robić badania w przyszłym tygodniu :-D Te badania nie mierzą poziomu "zmagazynowanego" w organiźmie cukru tylko to, jak Twój organizm, a konkretnie trzustka, reaguje na podanie cukru.
Oczywiście jak na kolację zjesz mazurka, zagryziesz paschą i popijesz bardzo słodką herbatą to na czczo możesz mieć podwyższony poziom glukozy ale na samą krzywą, czyli to o ile wzrośnie poziom cukru, nie powinno to mieć wpływu.

makro - poloznej i lekarzowi chodzi o to, ze nie moze byc tak, ze przytylam 2,5kg i waga znow stanela. Tylko jak juz waga ruszyla to powinien byc teraz jakis postep w przybieraniu wagi, bo dzidzia teraz intensywnie rosnie. A ja co widze patrze w lustro i nogi i rece mi chudna :-:)-:)-( A jak dojdzie karmienie piersia to juz wogole bede dlugim chudym patykiem.

matylda- jeszcze bedziesz mama czerwcowa, a nie lipcowa :-D:-D:-D Dzidzia ma jeszcze czas na obrucenie sie. Moja mala caly czas nogami w dol i jakos jej za wygodnie tak jest, bo pozycji nie zmienia.Czasem nasze dzieci strasza tym polozeniem do ostatnich tygodni ciazy, a potem fik i ukladaja sie prawidlowo.:tak::tak:

Gratuluję wszystkim dobrych wieści:-)
Ja na badania krwi + glukoza ide we wtorek. A w piątek wizyta u gina, już sie nie mogę doczekać. A z drugiej strony to szybciutko pędzi ten czas.... Dopiero niedawno byłam na wizycie. Ach ten lipiec pedzi do nas wielkimi krokami....:tak:

Ja tak szybciutko,wczoraj po Usg nadal nic,kinder niespodzianka :wściekła/y: a miał byc prezencik na zajączka i cooooooooo :-:)wściekła/y::-(??????????? A tak ogólnie to wszystko suuuuuper,maleństwo rośnie jak trzeba,dobre 800g i 36 cm :-):-):-)......

Kasiurek, świąteczne pyszności nie będą miały wpływu na poziom glukozy przy badaniu, więc możesz objadać się mazurkami do woli i śmiało robić badania w przyszłym tygodniu :-D Te badania nie mierzą poziomu "zmagazynowanego" w organiźmie cukru tylko to, jak Twój organizm, a konkretnie trzustka, reaguje na podanie cukru.
Oczywiście jak na kolację zjesz mazurka, zagryziesz paschą i popijesz bardzo słodką herbatą to na czczo możesz mieć podwyższony poziom glukozy ale na samą krzywą, czyli to o ile wzrośnie poziom cukru, nie powinno to mieć wpływu.

ja wiem wiem ze to nie ma wpływu mama kotra jest piguła tez mi to mowila ale wiesz ja tam wole isc pozniej dosc mam kłucia bo nie dosc ze do gina to jest do endo i tak raz meisiecnzie kłuta jestem ;p

stopi 69, to faktycznie u ciebie jest ciut inaczej, bo ja zaczęłam przybierać na wadze niedawno i mam jakąś ciągłość w tyciu, wcześniej też z nóg mi ubywało, ale zaczęłam jeść wtedy słodycze i m.in..takie mniej zdrowe jedzenie. Tylko, że teraz nie mogę się od słodyczy oderwać:-D

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :-).

kaaasiulka
- figlarny ten wasz Skarbek, ze nie chce się ujawnić :tak:. No ale najważniejsze,ze zdrowo rośnie :tak:.

Ja byłam przed świętami na USG trójwymiarowym, ale nasz synuś też zrobił nam psikusa i obrócił się twarzyczką do mojego kręgosłupa :tak:. Nie chciał nam pokazać buźki :no:. Za to po raz kolejny upewnił nas co do swojej płci :tak:. Nic, zobaczymy, umówiliśmy się z panem doktorem, ze będziemy tę wizytę kontynuować i może następnym razem pokaże nam twarzyczkę ;-).
Najważniejsze, ze rośnie zdrowo. Waga na 27+1 = 1150g :-).

ja dziś byłam u lekarza i niby nie jest źle to dobrze też nie jest:-(
z dobrych wieści to takie że serduszko bije i szyjka jest ok
a z gorszych jest groźba szpitala znowu...
znów brzuszek zaczyna mi dokuczać, napina sie coraz częściej, i na razie dostałam nospę fortę i magnez 3 razy dziennie i więcej leżeć ale jak nie przejdzie to szpital...
poza tym przez miesiąc przytyłam sporo, do tego doszły obrzęki i to się lekarzowi nie podobało, mam zrobić badanie krwi moczu i glukozę, za tydzień mam przyjść na wizytę żeby posprawdzać wyniki, lekarz przyjmuje 2 razy w tygodniu tylko więc dlatego dopiero za tydzień... i okaże się co dalej..
chyba że brzuch będzie szaleć nadal to mam się spakować i jechać na izbę przyjęć:-(

reklama
robaczku wszystko bedzie ok, nie martw sie, moze to stres tak na ciebie dziala??
wazne ze z dzidzia i szyjka wszystko wporzasiu:tak::tak: trzymam kciukasy;-)

Do góry