reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

gratuluję dziewczyny dużych dzieciaczków i cieszę się że wszystko ok!
No które tam następne?? Chwalić się chwalić!!:-)

reklama
tygrysku_m, widzę, ze miałaś bardziej szczegółowe pomiary robione.
Jeśli chodzi o serduszko, to myślę, ze u Twojego maluszka nie bije wcale za słabo. Mój lekarz mówił, ze powinno być koło 140 u/min.
Ja jak tylko wróciłam z badań do domku, od razu zaczęłam wertować internet i szukać różnych informacji, porównywać wyniki. Normalnie aż nienormalne :baffled:. Słowa lekarza, który mówił, że wszystko jest OK mi nie wystarczyły :sorry2:. No ale tak tak to już chyba jest i chyba większość z nas jest przewrażliwiona pod tym kątem ;-)

Ja badania miałam 2.01 i wszystko w porządku. Dzieciaczek ma 8 cm, wszystkie paluszki i organy.
Kość nosowa wymiarowa i przezierność karku również. Dostaliśmy chyba z 15 zdjęć.
niestety maluszek był uparty i nie chciał sie do nas odwracać, ciągle tylko pupką:-).
Niestety w związku z dalszym spadkiem wagi i ciągłymi wymiotami dostałam leki.
Mam nadzieję, że na dniach poczuje sie od nich lepiej.
Dobrych wyników dla pozostałych lipcówek

Ja jak tylko wróciłam z badań do domku, od razu zaczęłam wertować internet i szukać różnych informacji, porównywać wyniki. Normalnie aż nienormalne :baffled:. Słowa lekarza, który mówił, że wszystko jest OK mi nie wystarczyły :sorry2:. No ale tak tak to już chyba jest i chyba większość z nas jest przewrażliwiona pod tym kątem ;-)

MamusiuM, wczoraj po 3h wertowaniu internetu też się uspokoiłam :)
Wpis na forum byl skrajną reakcja po powrocie do domu. Obiecuję solennie, że to się już nie powtórzy - najpierw zajrzę do netu, a potem będę siać panikę :-)

Ogromnie się cieszę mamuśki :) że dzieciaczki maja się świetnie i wszystkie wyniki OK! Dołączam sie do GRATULACJI!
Pozdrawiam cieplutko :)

reklama
EffciaF, zazdroszczę tych fotek, bo my niestety nie dostaliśmy tym razem ani jednego :-(. Fakt, głupia sama się zgapiłam, zamiast zapytać się czy dostaniemy wydruk, jak lekarz robił badanie, przypomniało mi się po wyjściu z gabinetu :baffled:. No ale mam nadzieję, ze jak pójdę na kontrolę 19.01 to nie zapomnę upomnieć się o zdjęcie ;-). Najważniejsze, ze dzidzia zdrowa :-)

Do góry